Domy na drzewach w Starej Kuźni Pstrągownia - opinie

5

To już drugi raz. Tym razem miodowy tydzień. Nie chciało się wyjeżdżać.. :⁠-⁠( I tyle

Gospodarz: Witek
2023-11-14

Hehe, bardzo miło słyszeć, dziekujemy i zapraszamy na drzewo poraz kolejny😉


5

Świetne miejsce na wypoczynek, miejsce na ognisko super :) Jeżeli ktoś chce odpocząć od miasta - idealne.

Gospodarz: Witek
2023-09-13

Dziękujemy bardzo za opinie😊 Cieszymy się bardzo, że udało się wypocząć w koronie drzewa😁


4

Domki przepiękne, urządzone ze smakiem, częste i ładne wnętrze. Jednak byliśmy tam w cztery osoby i ciężko było usiąść przy mini stoliku do wspólnego śniadania. Szczególnie, gdy są tylko trzy krzesła. Na plus zdecydowanie wiata na ognisko i drzwi do lasu. Domki na drzewie są położone w bezpośrednim sąsiedztwie rezerwatu. Okolica przepiękna do spacerowania, widoki nas zachwyciły. Niestety jest kilka rzeczy, które nas rozczarowały i chciałabym je wymienić tutaj, aby właściciele może troszkę nad nimi popracowali. Po pierwsze otoczenie domków, które niestety przypomina plac budowy, pod domkiem znajdowały się deski, gdzieś tam złożona niewykorzystana dachówka. Teren jest tak duży, że spokojnie można by na to wygospodarować inne miejsce z dala od domków. W informacjach dla gości było napisane, że banie trzeba zamówić 5 godz wcześniej, ale ostatecznie to właściciel zdecydował kiedy miałby ją czas napełnić, więc nie skorzystaliśmy. Śniadania mocno przeciętne, humus po prostu przełożony do miseczki, a kupiony w sklepie. Na cztery osoby dostaliśmy jednego ogórka i pomidora. No i niestety bez auta nie udało nam się dotrzeć do restauracji, chociaż na slow hopie jest informacja, że to 2,5 km ( nie wiem skąd ta odległość). Podsumowując: miejsce naprawdę piękne i cudownie położone, z dala od ludzi i zgiełku, ale z kilkoma drobnostkami do poprawy.

Gospodarz: Witek
2023-07-15

Pani Emilio, dziękujemy za pozytywną opinię. Oczywiście bardzo zależy nam na pełnym zadowoleniu naszych Gości, także pozwolimy sobie odnieść się do drobnostek do poprawy: - nasze siedlisko budujemy ze starych ponad stuletnich materiałów, które musimy gromadzić, a te wspomniane dachówki właśnie w tym tygodniu przewiezlismy z dala od domkow, nikt wcześniej na to nie zwrócił uwagi ponieważ stary materiał nawet jak jest złożony to jest dla wielu piękny😊 - w kwestii balii to doprezyzujemy informację w domku, aby była czytelniejsza. Aktualnie mamy informacje, że przygotowanie balii tj. napuszczenie wody oraz napalenie zajmuje nam około 5 godzin, ale to nie znaczy, że stoimy przy niej i czekamy na sygnał😉 Umawiamy ją z wyprzedzeniem, z tego co pamiętam to zaproponowałem najblizszy wieczór, także nie aż tak odległy termin😉 - w kwestii śniadań to nie jest w nich tylko jeden ogórek i pomidor, ale tez duzo innych warzyw, ktore aktualnie mamy dostepne, sery, wedliny, twarozek, hummus lub pasty warzywne, pieczywo, jest tez element na slodko, czasem ciacho np. lawendowe, czasem jogurt z granolą lub chia z owocami. W kwestii humusu, czasem kupujemy bo mamy taki swoj ulubiony, a czasem robimy. Goście u nas jedzą to co my😉 Oczywiście śniadania nie są obligatoryjne a jeśli porcje nie sa dla Państwa wystarczające to wystarczy dać znać jak pytamy czy wszystko dobrze😉 - w kwestii dodatkowego krzesła wystarczyło nam o tym powiedzieć😉 ponieważ oczywiście nie byłoby problemu. Większy stół jest właśnie w przygotowaniu przez stolarza, który oczywiście będzie robił duuuze wrazenie😊 Cieszymy się, że odpoczeliscie.


5

Tylko i aż 2 i pół metra nad ziemią, w koronie drzewa, wtopieni w zieloność. Stary materiał ze stuletniego drewna dookoła, wielkie, nie psujące kontaktu okna, pełny komfort . Jak słusznie stwierdził Gospodarz, nie da rady, żeby w takim środowisku przyroda nie wtargnęła miękko do zmysłów, serca i ducha i nie rozpoczął się przyjemny relaks. Po to przyjechaliśmy i otrzymaliśmy. Rewelacja.

Gospodarz: Witek
2023-07-15

Dziękujemy za piękną opinie, w razie potrzeby zapraszamy po więcej przyrody i odpoczynku😉


5

Super miejsce, absolutnie zgadzam się z przedmówcami. Okolica świetna. Forma płaskowyżu i brak dużych dróg w promieniu kilku(nastu) kilometrów powoduje że jest tam przyjemnie odludnie. Polecam zabrać rower (ja miałem do zwiedzania elektryczną hulajkę) - jest gdzie pojeździć. O domkach i gościnności inni napisali już wszystko a ja potwierdzam. Impreza nie jest tania, ale niewątpliwie warta polecenia! Jedna sprawa wymaga klaryfikacji - to nie całkiem są domki na drzewach - w sensie drzewo nie podtrzymuje masy domku. To są domki wybudowane na palach wokół drzew. Widać to na fotkach - ale uprzedzam miłośników dziecięcych marzeń.

Gospodarz: Witek
2023-07-15

Dziękujemy za piękną opinie😊 Dzięki temu, że domki są wsparte na palach, są w pełni bezpieczne😊


5

Miejsce przerosło nasze oczekiwania! Najbardziej klimatyczny nocleg, jaki do tej pory mieliśmy. Domek faktycznie jest na drzewie :D Urządzony i wyposażony jest tak, aby gościom niczego nie brakowało. Do tego design wnętrza, a nawet całego obiektu Pstrągowa Kuźnia, zachwyca. Polecamy skorzystać z opcji gorącej balii, bo to świetna forma relaksu. Koniecznie też zdecydujcie się na śniadania, bo Gospodyni- Pani Ewa robi prawdziwe pyszności. Okolica zachwyca wyglądem, a gdybyście zastanawiali się, co można robić w pobliżu, to gospodarze chętnie doradzą. Nocleg wart najwyższej oceny!

Gospodarz: Witek
2023-05-19

Dziękujemy bardzo za piękną opinię. Cieszymy się bardzo, że nasze miejsce przerosło wasze oczekiwania:D Zapraszamy po więcej:)


5

Polecamy całym sercem wypoczynek na drzewie. Gospodarze cudowni, pomocni, serdeczni. Jedzenie robione z miłością, pyyyyycha! Najbliższe otoczenie to sama przyroda. Codziennie budził nas śpiew ptaków. Gorąco polecamy nocną kąpiel w balii, która ustawiona jest zaraz pod ścianą lasu. Malownicze leśne i polne ścieżki w okolicy, mi się udało zaplanować pętlę 12 kilometrową przez okoliczny las i pola. Widoki zapierały dech! Dla osób które nie potrafią usiedzieć na miejscu jest masa atrakcji wokoło. - największa pijalnia czekolady w Europie (Korczowa) - rezerwat Prządki z pięknymi skalnymi formacjami - skansen w Kolbuszowej - winnica widokowa okolice Korczowej, mają fantastyczne wina! Podsumowując, jeśli czytasz naszą opinię nie wahaj się ani chwili, odwiedź Starą Kuźnię, weź pełne wyżywienie na miejscu i poproś o rozpalenie ognia pod balią! Razem z Żoną już planujemy następny wyjazd, tym razem ze znajomymi lub rodziną Jeszcze raz z całego serca dziękujemy naszym Gospodarzom za wspaniałą majówkę 2023, jesteście Najlepsi. Marta i Marek

Gospodarz: Witek
2023-05-19

Dziękujemy bardzo za piękną opinię, dokładnie opisującą również okoliczne walory:D Do zobaczenia


5

Myśląc o Domach na drzewie do głowy przychodzą same pozytywne skojarzenia związane z naszym pobytem. Od samego początku czuliśmy się w tym miejscu rewelacyjnie. Bardzo mili i gościnni gospodarze służący radą. Przepyszne domowe jedzenie. Na miejscu cisza spokój, ale nie można narzekać na nudę bo w pobliżu jest mnóstwo atrakcji, których cała lista została świetnie przygotowana przez gospodarzy. No i na sam koniec zostaliśmy pożegnani wyjątkowym prezentem w postaci sadzonki drzewa, w związku z Dniem Ziemi. Gorąco polecam to miejsce pod każdym względem.

Gospodarz: Witek
2023-04-18

Dziękujemy bardzo za piękną opinię:) i oczywiście zapraszamy po "więcej" inną porą roku;)


5

Bajkowe miejsce! Spodziewaliśmy się niesamowitego pobytu a było jeszcze lepiej! Domki piękne, świetnie wyposażone, okolica urocza, nieziemskie zachody słońca, gospodarze przemili, jedzenie bardzo smaczne. Bardzo baaardzo polecamy :D

Gospodarz: Witek
2023-03-21

Dziękujemy bardzo za piekna opinię:) To cudownie, ze pobyt na drzewie okazał się powyzej waszych oczekiwan:)


5

Fantastyczne miejsce! Gospodarze cudowni, przemili, a jedzenie niesamowite :) Okolica cichutka, właściciele bardzo starają się, żeby wszyscy goście czuli się dobrze i mieli przestrzeń do odpoczynku. Domki zbudowane tak, aby goście nie musieli patrzeć sobie w okna, tylko spokojnie mogli wypocząć bez uczucia skrępowania. Wokół pola i lasy, rezerwat - mnóstwo przestrzeni do spacerów. Bardzo polecamy!

Gospodarz: Witek
2023-03-21

Dziękujemy bardzo za piekną opinię. Cieszymy się baaardzo, ze doceniacie nasze starania:)


5

This is a very beautiful and relaxing place. We spend two wonderful nights in the Apple tree house with our kids (5 and 8 years old) and everyone was amazed. Our top impressions were the deer we met right next to the house and the amount of stars visible in the sky at night. I have built a tree house by myself and have to say Ewa and Witek did a great job with their houses. Attention to all details, safety, design and comfort are very impressive. The only one downside during our stay was that Ewa was too busy and we couldn't order a dinner, but the breakfast was delivered and was absolutely delicious and massive. We were able to find a nice restaurant in the neighboring village. In total we had a great time and hope to visit this place again in another season. Ewa and Witek, thanks for your hospitality!

Gospodarz: Witek
2023-03-21

Thank you very much for your beautiful review:) We are glad that you vere amazed:)


5

Czysta cudowność- ten wyjazd był fantastycznym doświadczeniem. Tak jak na wstępie powiedział nam właściciel: nie da się nie wypocząć! Przyjechaliśmy tylko na dwa dni, a zregenerowaliśmy się niesamowicie. Domek Jabłoń był idealnej wielkości, jedzenie przepyszne, dostarczone cieplutkie i z miłością. Wokół niesamowita głusza, ścieżki w lesie, manufaktura naturalnych kosmetyków. Kąpiel w balii - bardzo ciekawa - świecące, musujące jacuzzi pod golutkim niebem w całkowitej ciemności - tak spędziliśmy wieczór walentynkowy. Można też zamówić wino z lokalnej winiarni. Prawdziwy ,, slow-life”. Zostalibyśmy dłużej ale miasto wzywa… Gorąco polecam każdemu 😍

Gospodarz: Witek
2023-02-22

Dziekujemy bardzo za piekna opinie i cieszymy się, że rowniez w waszym przypadku "Właściciel" sie nie pomylil😉


5

Amazing place! We had a wonderful and peaceful time in the treehouse with super tasty breakfasts and dinners. The hosts are lovely people making sure that the guests have everything they need. The nature around is beautiful with the forests and fields, deers and squirrels. We had great rest and recommend very much!

Gospodarz: Witek
2023-02-15

Thank you very much for your beautiful review:) We are glad that you rested so much.


5

Niesamowite miejsce!!! Piękne widoki i okoliczności przyrody - powyżej oczekiwań ;) Domek pięknie wykończony i bardzo klimatyczny. Gospodarze serwowali nam przepyszne jedzenie. Idealne miejsce na wypoczynek. Spokój, cisza, las i jego mieszkańcy. Do zobaczenia w innej porze roku <3 Ania

Gospodarz: Witek
2023-01-02

Dziekujemy bardzo za piekna opinie😀 Przyjazd inna pora to bardzo trafiony pomysl😉 Goscie mówią, że to jak przyjazd do nowego miejsca😁 Do zobaczenia


5

Magiczne miejsce. Idealne do spowolnienia, odpoczynku i bliskiego zachwycającego kontaktu z naturą. Domki w których z każdego miejsca bije historia podkarpackich wsi. Wręcz wzruszające. Stara kuźnia, miejsce na ogień i wrota do magicznego lasu, nie do opisania:) zdecydowanie polecam każdemu. My i dzieci jesteśmy zachwyceni:)

Gospodarz: Witek
2022-12-13

Dziękujemy bardzo za piękną opinię:)


5

Niezwykle urokliwe miejsce, położone w otoczeniu pięknego, dziewiczego lasu. Numer z drzwiami do lasu na prawdę robi wrażenie, po ich otworzeniu ukazuje się widok zapierający przeciętnemu mieszczuchowi dech w piersiach. Myślę, że warto byłoby przez nie zajrzeć jeszcze wiosną, latem i zimą, żeby zachować w pamięci komplet z pewnością przepięknych scenerii. Domki wykonane są w taki sposób, że doskonale komponują się z otoczeniem, nic w tym zakresie nie razi, ma się przez to wrażenie silnej integracji z naturą. Poza tym niczego w nich nie brakuje, są bardzo dobrze wyposażone i po prostu ładne. Właściciele bardzo mili i pomocni, spróbowaliśmy pysznych śniadań, na tej podstawie również kuchni wystawiam 5 gwiazdek. Dzieci lat 4 i 7 zachwycone pobytem. Bardzo polecamy!

Gospodarz: Witek
2022-12-13

Dziękujemy za piękną opinię:) Widzę w niej jedną niezgodność tj. zamiast "przeciętnemu mieszczuchowi zapierający dech w piersiach" w waszym przypadku powinno być "nieprzeciętnemu mieszczuchowi...";)))


5

Piękne i magiczne miejsce! Czuć w każdym calu, że właściciele wkładają serce we wszystko co się mieści na terenie obiektu. Domek był bardzo czysty i pięknie urządzony a widoki zgodne z oczekiwaniami. Kuźnia wygląda niesamowicie chociaż nasze serce skradło wejście do lasu! Można się poczuć jak w baśni otwierając te drzwi. Cała okolica jest piękna, można się wyciszyć i zapomnieć o problemach i mieście. Krótko mówiąc, polecamy! Bartek i Asia

Gospodarz: Witek
2022-10-25

Dziękujemy za piękną opinię:) Wejście do lasu musiało być wykonane wystarczająco godnie tego lasu;)


5

Wraz z mężem wybraliśmy to miejsce, żeby odpocząć od wielkomiejskiego zgiełku. Potwierdzamy, że otoczenie domków na drzewie jest doprawdy magiczne - las za oknem, cicha okolica, przestrzeń do wrzucenia pauzy. Byliśmy zachwyceni! Przebywaliśmy w domku Jabłoń, całość pięknie i funkcjonalnie urządzona, w domku było wszystko, co potrzebne. Osobiście byłam bardzo pozytywnie zaskoczona czekającymi na nas książkami i czasopismami o filozofii życia slow. Ah, i te okna na naturę, która co rano witała nas cudownymi promieniami słońca. Sąsiedztwo rezerwatu przyrody to dodatkowy plus do chilloutu. Właściciele bardzo przyjaźni, polecono nam fajne miejsca do odwiedzenia. Spotkaliśmy też tatę właścicielki, bardzo sympatyczny Pan, którego pozdrawiamy. Serdecznie polecamy wszystkim niezdecydowanym, tutaj się naprawdę odpoczywa! Planujemy wrócić na wiosnę, żeby wprost z balkonu mieć widok na drzewo pełne jabłek :)

Gospodarz: Witek
2022-10-25

Dziękujemy za piękną opinię:) To prawda Tata jest przesympatyczny;) a na drzewie nie da się nie odpocząć;) Do zobaczenia tym razem na wiosnę:) PS. Zimą też mamy pięknie;)


5

Cieszymy się iż mogliśmy odpocząć chwilę w spokoju i ciszy w tak klimatycznym miejscu. Świetne trasy do spacerowania, przygotowane miejsca na ognisko lub leżakowanie, a apartament „fajrant kowala” wypełniony był światłem dziennym i przytulnym wnętrzem, a temperaturę w apartamencie można było dostosować do własnych potrzeb. Na minus jedynie w łazience kilka widocznych kupek jakiegoś małego zwierzęcia, które delikatnie zachwiały pierwsze wrażenie. Cieszymy się, że spod drzwi mogliśmy odbierać przygotowane dla nas pyszne, świeże, zdrowe i ciepłe posiłki.

Gospodarz: Witek
2022-10-09

Dziekujemy za piekna opinię😀 Wygląda na to, ze "przyroda" weszła do środka przez okno😉Przyglądnelismy sie tematowi i "wyprosilismy" intruza😉


5

Spełnienie marzeń z dzieciństwa? Oooj, ten domek to coś o wiele wiele więcej! Niesamowity wystrój i jedyny w swoim rodzaju klimat przerosły nasze najśmielsze marzenia. ;) Jesteśmy po prostu zachwyceni. Przesympatyczni Gospodarze zadbali o każdy detal. Po pierwsze ten niesamowity zapach prawdziwego drewna zaraz po otwarciu drzwi, po drugie komfort, jakiego nie spodziewaliśmy się, mieszkając... na drzewie! Łóżka, woda, prąd, łazienka, wystrój - wszystko przygotowane z taką klasą, że niejeden hotel zostaje daleko w tyle. A te rustykalne śniadania, i to z uwzględnieniem przez Panią Gospodynię wykluczeń żywieniowych. .. cudowne! Oprócz tego okolica, cisza, natura - jeszcze nie spotkaliśmy miejsca, w którym aż tak odczulibyśmy ogarniający nas spokój. Chcemy tam wrócić!

Gospodarz: Witek
2022-09-26

Dziękujemy bardzo za piękną opinię i do zobaczenia na drzewie:)