Dom Cukiernika - opinie

5

Cudowne miejsce prowadzone z sercem do ludzi, zwierząt , natury i kuchni! Polecam ! Na pewno wrócimy :)


5

Pobyt w Domu Cukiernika był wspaniały. Gospodarze starali się nami zaopiekować jeszcze zanim przyjechaliśmy do ich Domu. ugoscili nas rozmowami oraz przepysznymi posiłkami i tortem urodzinowym (ach! Co to był za tort!), który Sylwia upiekla specjalnie dla nas. Jest to miejsce kameralne z piękną, otwartą przestrzenią z jadalnią oraz kominkiem. Jeśli szukasz miejsca, gdzie w cieplej atmosferze możesz wypocząć od zgiełku miasta i tłumów, dodatkowo zajadając się od rana do wieczora posiłkami z rąk wybitnych kucharza i cukiernika, polecam Dom Cukiernika!


5

Spędzielismy bardzo miło czas, dziękujemy za gościnę.


5

Pomysł na wyrwanie się z miasta do Słodkiego Domu to najlepsza decyzja jaką można podjąć. Zapach drewna palonego w kominku unoszący się wszędzie, psiaczki, kuce, kotki i spokój... W oczekiwaniu na kolację, smaczki z kuchni powodują ślinotok 🤤 Jedzonka jest tyle, że nie da się chodzić głodnym! Jan bawi się smakami, a Sylwia osłodzi Cię ciastem. Cegła i drewno jako główny budulec tworzą naturalny klimat, który w połączeniu z przewygodnym łóżkiem powoduje, że człowiek zapomina o problemach. Ciężka praca, otwartość, szczerość - to cechy prawdziwych Gospodarzy z Domu Cukiernika. Skoro jesień jest taka piękna to musisz przyjechać wiosną. Pozdrowienia i powodzenia w realizowaniu dalszych pomysłów. Wixa i Vata 🥰

Gospodarz: Sylwia
2023-10-30

Dziękujemy za to wszystko ❤️😍


5

Było cudownie. Gospodarze się nami opiekowali nonstop. Śniadania pyszne. Ciepło i przytulnie w każdym pomieszczeniu. Dziękujemy.

Gospodarz: Sylwia
2023-10-30

Dziękujemy 😍


5

Miejsce ponadprzeciętne. Zaplanowane i prowadzone z sercem, oraz dbałością o każdy szczegół. Lokalizacja na uboczu, cisza i spokój. Z dala od komercji. Polecam dla osób, które szukają wytchnienia i odcięcia.. Goście zaczynają dzień od królewskiego śniadania. Gospodarze nie narzucają się, jednocześnie starają się pomagać przy jakimkolwiek zapytaniu i wychodzą naprzeciw dodatkowym oczekiwaniom. Niczego nam nie brakowało. Brawo za wspaniałą koncepcję i najwyższą jakość. Sylwia i Jan stworzyli miejsce piękne, niebanalne, ale to ich gościnność i serdeczność są głównymi zaletami „Domu Cukiernika ”. Polecamy z całego serca.

Gospodarz: Sylwia
2023-09-04

Bardzo nas ucieszyła ta opinia i wzruszyła .Baaaardzo dziękujemy 🙏


5

Wyjazd na weekend majowy do Domu Cukiernika był niezapomnianym przeżyciem. 😊 Właściciele tego miejsca zadbali o każdy szczegół, abyśmy czuli się jak w domu. Pokój, w którym spędziliśmy tydzień był przestronny, urządzony w rustykalnym stylu i bardzo komfortowy. Co do samej agroturystyki, to było to miejsce idealne dla osób, które pragną spędzić czas z dala od zgiełku miasta i wyciszyć się wśród przyrody. W pobliżu znajdowały się liczne szlaki turystyczne oraz ścieżka rowerowa. Jednak, co wyróżnia to miejsce spośród innych agroturystyk, to kuchnia. Właścicielka, Sylwia, to prawdziwa mistrzyni słodkich wypieków, a Jan inspirował do poznania kuchni duńskiej. Każdego dnia rano budził nas zapach świeżego chleba pieczonego przez Jana, a na stole czekał już komplet lokalnych produktów. Oprócz tego, że jedzenie było wyśmienite, to cała agroturystyka była urządzona w pięknym stylu. Wszędzie widać było dbałość o każdy szczegół, a wystrojowi towarzyszył rozpalony kominek, co tworzyło przytulny i relaksujący nastrój. Na zakończenie, chciałabym podziękować Sylwii i Janowi za niezapomniane wrażenia i serdeczne przyjęcie. 😍 Gorąco polecam to miejsce każdemu, kto szuka spokoju i wypoczynku w pobliżu natury oraz niezliczonych atrakcji województwa dolnośląskiego. Ada & Daniel 😃

Gospodarz: Sylwia
2023-05-08

Często się zastanawiam kiedy nasi goście przestaną nas zaskakiwać pisząc o nas opinie ? Oby nigdy bo czytać tak fantastyczne słowa o samym sobie jest nieopisanym uczuciem szczęścia .Dziękujemy ♥️🙏


5

Jesteśmy zachwyceni Domem Cukiernika i jego domownikami i tymi dwunożnymi, którzy sprawili że czuliśmy się rzeczywiście jak w domu, jak i tymi czworonożnymi, równie przyjaznymi i ciepłymi. W domu było ciepło - od kominka, od przytulasów Kaszmira i Aleka, od kawy podawanej nam nieustannie, od procesów trawiennych po zjedzeniu pyszności ze stołu (polecamy bardzo śniadania i obiadokolacje), uśmiechów gospodarzy i płomiennych historii opowiadanych przez Sylwię. W domu praca płynęła szybko i komfortowo (pracowaliśmy zdalnie, internet działał bardzo dobrze, a w pokoju było odpowiednio dużo miejsca). W domu cieszyliśmy się pięknymi wnętrzami, wygodnym łóżkiem i bardzo przyjazną atmosferą. Poza domem, dzięki podpowiedziom Sylwii, zwiedzaliśmy urokliwy Dolny Śląsk (zaporę w Pilchowicach o zachodzie słońca, zamek Lenno, warto) jak i najbliższą okolicę - cisza, piękna przyroda, brak turystów. Jedno z fajniejszych miejsc jakie do tej pory odwiedziliśmy, a gospodarze najlepsi na świecie, na pewno tu wrócimy. Ula i Dawid

Gospodarz: Sylwia
2023-05-02

Zabrakło nam słów czytając wasza opinie . Wszystko co robimy wynika z naszej pasji i cieszymy się ,że nasi goście to widzą i czują się u nas dobrze .Dziękujmy Wam za tak miłe słowa 😘


5

Pobyt w domu cukiernika to było dla nas wyjątkowe doświadczenie. Gospodarze domu potrafią stworzyć atmosferę, w której czułyśmy się zaopiekowane. Bardzo doceniamy zaangażowanie gospodarzy w przygotowywane potrawy, były to wyjątkowe dania, każde z nich zachwycało bogatym zróżnicowaniem smaku. W trakcie pobytu dało się odczuć przyjazną atmosferę, pełną ciepła, życzliwości (i cudownych zwierzaków!), a to wszystko w pięknym, estetycznym miejscu stworzonym przez Sylwię i Jana. W okolicy udało się zwiedzić piękno natury. Serdecznie polecam to miejsce, w domu cukiernika można się naprawdę "zatrzymać"… Lena i Kasia ♥️

Gospodarz: Sylwia
2023-04-24

♥️dziękujemy dziewczyny za miłe słowa ,atmosferę i te wszystkie uśmiechy 😘


5

WSPANIAŁE miejsce na mapie Dolnego Śląska, które po prostu trzeba odwiedzić. Opinie nie oddają uroku, gościnności i smaków jakich doświadczyliśmy w Domu Cukiernika. Sylwia i Jan mają serce tego, co robią, co czuć już od progu. Cudowny dom z klimatem, świetna lokalizacja, jedzenie i desery jak z najlepszych restauracji - to wszystko sprawia, że odpoczywasz od miasta już po jednym dniu. Ciepłego klimatu dodają wszechobecne zwierzęta, kuce, owca, kotu i psy. psów Alka i Kaszmira nie da się nie lubić, nawet jak zjadają i rozrzucając orzechy zbierane przez Sylwię ;) Dziękujemy za udany wypoczynek. Wrócimy w większym składzie. Iza i Łukasz

Gospodarz: Sylwia
2022-11-01

Czekamy na Was i wasz skład z niecierpliwością. Dziękujemy za Wasze odwiedziny i wszystkie miłe słowa ♥️


5

Piękne, urokliwe miejsce w zaopiekowanych i odnawianych z pietyzmem wnętrzach tradycyjnego kaczawskiego domostwa. Gospodarze są bardzo gościnni, stwarzając atmosferę sprzyjającą odpoczynkowi. Zjadaliśmy pyszne śniadania ze świeżo upieczonym chlebem, a wieczorem serwowane przez Jana, duńsko-sudeckie kolacje. Dopełnieniem posiłków było zawsze świeże ciasto Sylwii. Uroku pobytowi dodają sympatyczne zwierzaki, orzechy w ogrodzie, pogawędki o Danii, z której pochodzi Jan, o tortach weselnych, które piecze Sylwia i o niesamowitej historii okolicznych wsi i miasteczek, w tym pobliskiego Lwówka Śląskiego, którym jesteśmy zachwyceni. Miejsce jest świetną bazą wypadową na wędrówki po Dolinie Bobru i Pogórzu Kaczawskim. Polecamy!


5

Wspaniały dom z duszą , piękny klimatyczny ogród, cudowni właściciele , przepyszne jedzenie ,kochany zwierzyniec .... Cudownie wraca się do tego miejsca, w którym czujesz się jakbyś jechal na wakacje do rodziny 😊 Miejsce w którym można odpocząć , zresetować się na pełnym luzie. Polecam wszystkim 😊 już planujemy kolejny wypad 😉


5

Dom Cukiernika to jedno z najpiękniejszych miejsc, w jakich mieliśmy się okazję zatrzymać. Cudowna atmosfera tego miejsca wynika nie tylko z pięknego wnętrza, wspaniałych zwierzaków (za którymi już tęsknię! ;)), przepysznego jedzenia i hektolitrów kawy, a przede wszystkim - z ogromnego serca gospodarzy. Każdy z gości Domu Cukiernika od razu czuję się dzięki nim, jak w domu, w odwiedzinach u znajomych, gdzie może odpocząć i naładować baterię:) Z całego serca polecamy i na pewno wrócimy nie raz! Oliwia i Michał

Gospodarz: Sylwia
2022-08-31

Dziękujemy Wam za wszystkie miłe słowa i odwiedziny 🙏 Było nam bardzo miło Was gościć 🙂


5

Dom Cukiernika zrodzony z miłości i pasji . Sylwia i Jan ogień i woda .Piękny dom , dobrzy ludzie i szalona gromadka zwierzaków . Miejsce pachnące chlebem pieczonym przez Jana wieczorami , zapach który z jednej strony nie dawał spać z drugiej otulał i przypominał dzieciństwo. Śledzie na słodko z domową sałatką curry !! Sylwia dobry duch tego domu , zmienia , przestawia , rozmawia z gośćmi i jakby z doskoku piecze cudowne ciasta i ciasteczka . Inny wymiar inna rzeczywistość miękka i ciepła .Niepowtarzalna przyroda Doliny Bobru , historia Dolnego Śląska zamki zameczki i pałace wszystko to tworzy obraz miejsca które trudno zapomnieć. Z nostalgią i rozczuleniem myślimy o powrocie ...Beata Michał Maja

Gospodarz: Sylwia
2022-08-22

Czy my naprawdę zasłużyliśmy na taką cudowna opinię ?! Jesteśmy zaskoczeni i 100 kroć wdzięczni .Dziękujemy ❤️


5

Dom Cukiernika to niezwykłe miejsce z duszą i fascynującą historią, w którym cudowni Gospodarze oraz ich gromadka zwierzaków naprawdę ujmują i sprawiają, ze aż nie chce się stamtąd ruszać. Wraz z Żoną i Siostrą długo jeszcze będziemy wspominać wieczorne rozmowy z Sylwią i Janem, absurdalnie pyszne ciasta i śniadania (oraz ich zapach!) i niemal terapeutyczną zabawę z psami, kotami, barankiem i kucykami. Jest to tez prawdziwa gratka dla fanów designu - dom jest urządzony z olbrzymim smakiem, meble i dekoracje skompletowane przez Sylwię i Jana są po prostu niesamowite! Był to z pewnością jeden z najlepszych i najbardziej relaksujących pobytów w naszym życiu, czuliśmy się ugoszczeni jak rodzina. Z całą pewnością będziemy chwalić i polecać i mamy nadzieję że jeszcze kiedyś będziemy mieli okazję wrócić. Sylwia, Jan - dziękujemy za wspaniałe 4 dni błogiego odpoczynku!!!


5

Wraz z żoną serdecznie polecamy to miejsce! Odpoczęliśmy od zgiełku miasta, szczególnie do gustu przypadły nam wieczory w ogrodzie :) Gospodarze bardzo pomocni, warto posłuchać rad Sylwii co do atrakcji w okolicy - świetnie doradzi :) Pyszne śniadania w pięknych okolicznościach, o wypiekach wspomina każdy - 200% racji :) Miło będzie tam kiedyś wrócić! Dziękujemy Wam!

Gospodarz: Sylwia
2022-08-16

Dziękujemy Przemku ,że wybrałeś nasz dom na krótki reset wraz ze swoją żoną .Zapraszamy ponownie .Miło będzie wieczorem pogawędzić przy stole 😉 Ściskamy i pozdrawiamy


5

To miejsce jest wysmakowane, zapach porannej kawy na tarasie pyszne śniadania i te fenomenalne wypieki którymi Sylwia rozpieszczała nas każdego dnia ty była poezja smaku. Poranne i wieczorne rozmowy z wlascicielami, czułam się jakbym była na urlopie u dobrych przyjaciół.Magiczne światełka które dodawaly klimatu wieczornym spotkanią miejsce przypomina mi Toskanie. To miejsce jest magiczne bo magi dadają właściciele którzy tworzą to z sercem. Dziękuję Wam za to bylo cudownie. Nie mogłabym nie wspomnieć o dostojnym Alku i wesolym Kaszmirze😊

Gospodarz: Sylwia
2022-08-16

Musimy kiedyś to Małgosiu powtórzyć . Było nam bardzo miło a nasz zwierzyniec będzie zachwycony na ponowne spotkanie z wami . Dziękujemy za te miłe słowa i mocno pozdrawiamy 🫶


5

Ciepło domu czuć już od samego otwarcia bramy kiedy na spotkanie wybiega Kaszmir a koty witają zaspanym wzrokiem. Kawka(i wybitne ptysie z kruszonką!) pod starym orzechem, do tego kąpiel w lodowatej wodzie ze studni przygotowanej przez Sylwię, w tle szum drzew i gdakanie kur. Zasięg(jedna kreska) przy drzewie za zakrętem ale internet wystarczający do efektywnej pracy. To tylko tyle i aż tyle ile potrzeba żeby zerwać miejską pępowinę :) Posiłki wybitne(Jan, szacuneczek!) w ilości batalionowej, umiejętności cukiernicze Sylwii spowodowały że nie chce mi się stać w kolejce po ulubione pączki. Nie odmawiajcie śniadań - świeży, chrupiący chlebek przywołuje wspomnienia. Z Gospodarzami dogadacie się chyba w każdym możliwym języku, jeden wieczór wystarczy by czuć się niemalże członkiem rodziny. Pokoje bardzo przytulne, minimalistyczne, skandynawskie, czyste, zadbane. Brak klimy nie przeszkadza - grube mury doskonale izolują. Okolica bardzo ładna - da się pobiegać i pojeździć na rowerze. Wrócimy do Was jako goście lub już jako sąsiedzi! :)

Gospodarz: Sylwia
2022-08-09

Mateusz ,dziękujemy bardzo za tak budująca opinie .Życzymy sobie takich sąsiadów i takich gości Choć w obu przypadkach nie możemy narzekać 😅 Szukamy dla Was siedliska i ściągamy myślami 🫶


5

Gorąco polecam, gospodarze są bardzo mili i mają cudowne pieski :) Pyszna i ciekawa kuchnia, a do tego rewelacyjne desery :) Czegóż można więcej chcieć? :)


5

Pierwszy raz przez SlowHop i za pierwszym razem to był strzał w 10-tkę! Miejsce z duszą dzięki Sylwii i Jankowi :) było cudnie, ściskam!

Gospodarz: Sylwia
2022-08-09

Lubimy gościć takich gości 🙂Dziękujemy ,ściskamy i życzymy kolejnych slowhopowych strzałów 😘