Nowy Dwór w Goszycach - opinie

5

Niesamowite miejsce pełne sztuki i historii, które ma wszystko, żeby się w nim zakochać. Można tu spokojnie odpocząć wśród drzew co daje duży plus przy upałach:) Piękna okolica, klimatyczne pokoje. Można posłuchać ciekawie opowiedzianej historii rodziny i dworku. Wspaniali właściciele, byliśmy tylko na długi weekend a wyjechać nie mogliśmy, bo ciągłe było o czym rozmawiać:) Jest to miejsce, które również jest dobra bazą wypadową do pobliskiego Krakowa. Takich miejsc chcemy w Polsce jak najwięcej – autentycznych z uczciwą, pyszną kuchnią, która przyciągają smakiem, to miejsce sprawia, że jest Ci tu po prostu dobrze!

Gospodarz: Marta i Michał
2022-07-11

Patrycjo i Danielu, bardzo nam miło czytać o Waszych pozytywnych wrażeniach po pobycie w Goszycach. Dziękujemy! Wiedzcie, że i my mieliśmy wielką przyjemność gościć naprawdę fajnych ludzi. Wracajcie do nas!


5

Nietuzinkowe miejsce, wspaniali Gospodarze, pobyt w Dworze zapamiętamy i napewno jeszcze odwiedzimy, polecamy dla miłośników miejsc z przeszłością, lubiących dluuugie i pyszne śniadania z opowieściami o historii miejsca. Dziekujemy za dobry czas❤️

Gospodarz: Marta i Michał
2022-07-11

Justyno i Mariuszu, dziękujemy za Waszą wizytę i zapraszamy do nas ponownie!


5

Located about 1 hour from Krakow by bus, this place is easy to get to, yet far enough to totally disconnect you from the buzz of the city. It feels like a place where time slows down. You can sit down and enjoy meals prepared by Marta with locally sourced ingredients, listen to stories about the history of this beautiful manor house or play board games in the living room decorated with historic furniture and paintings. When you feel like venturing out, the greenery surrounding the house invites you for a walk. One of the things we really enjoyed was wine-tasting and a tour of a vineyard called Zalipie, located within 30 minutes' walking distance from the house. Highly recommended to anyone looking for an authentic trip in Poland's countryside. Thank you for the wonderful time we had! La revedere, Jola and George

Gospodarz: Marta i Michał
2022-06-06

Jola and George, Thank you very much for such a nice review! We will be pleased to welcome both of you once again in our house. Best, Marta and Michał


5

Pobyt w Nowym Dworze był taki jak sobie wymarzyłam . Miejsce urocze wśród obłędnej zieleni i dzikich zwierząt . Historia domu opowiadana przez gospodarzy Martę Michała i syna Staszka jest bardzo ciekawa i rozbudzająca wyobraźnie a wszystko to przy suto zastawionym stole . A miłośników dobrego polskiego wina zapraszają do zaprzyjaźnionej winnicy. Serdecznie polecam to miejsce . Ja na pewno wrócę. Beata

Gospodarz: Marta i Michał
2022-05-10

Beato, cieszymy się, że wyjechaliście od nas zadowoleni i liczymy na kolejne spotkanie. Marta i Michał z dziećmi


5

Malownicze miejsce z historią i charakterem, urządzone z dużym smakiem. Pokoje z łazienkami, komfortowe, czyste, bardzo stylowe. Gospodarze przemili, kuchnia smakowita, w dużej mierze oparta na lokalnych produktach. Pięć gwiazdek to za mało, żeby w pełni docenić uroki tego zacisznego, spokojnego miejsca. Zdecydowanie będziemy wracać i polecamy wszystkim z całego serca!

Gospodarz: Marta i Michał
2022-05-05

Marto i Mikołaju, dziękujemy za te miłe słowa i czekamy niecierpliwie na kolejne na spotkanie!


5

Miejsce niezwykłe, piękne, pełne spokoju. Wspaniali, ciepli i serdeczni gospodarze. Posiłki spożywane w niespiesznej atmosferze, potrawy wzbogacane przetworami z domowej spiżarni, jarzynami i owocami z ogródka, którym trudno się oprzeć. Za oknami stare drzewa pomiędzy, którymi przebiegają o poranku sarny i zające. Wśród gałęzi zobaczyć można wiewiórki i i usłyszeć ptaki dające poranne koncerty. Miejsce gdzie można się wyciszyć ale też posłuchać ciekawych historii z nim związanych. Tutaj czas się zatrzymał...i warto tu przyjechać aby nabrać dystansu i zwolnić tempo życia! Dziękuję i pozdrawiam! Powodzenia!

Gospodarz: Marta i Michał
2022-04-12

Pani Katarzyno, dziękujemy za Pani wizytę i zapraszamy znowu! Pozdrawiamy, Marta i Michał


5

Naprawdę dziękuję za piękne 3 dni w miejscu pełnym ciszy, przytulnej atmosfery, natury wylewającej się z okna, a przede wszystkim Gospodarzy o wielkich sercach. Marta zgodziła się odebrać mnie i zawieźć na dworzec, dzięki temu mogłam dotrzeć mimo braku auta. Od progu przywitała mnie rozkoszna 12-letnia golden retriverka Lulu, która rozbroi każdego swoim wzrokiem i dzielnie towarzyszy w spacerach po pobliskich bezdrożach i lasach. Wspaniałe były wszystkie posiłki i rozmowy - czuć, że w to, co Marta wyczarowuje w kuchni wkłada dużo serca - chciałoby się mieć 3 żołądki, żeby móc wszystkiego spróbować :) Cały dom jest oazą piękna i spokoju, i świetnie, że pan Michał pracuje nad tym, by jeszcze więcej osób mogło korzystać z czasu w domu pełnym miłości i historii-remontując drugie piętro. Marta przeciekawie opowiada o mieszkańcach dworku z minionych wieków, o losach samego domu, który mimo zawirowań losu, zdewastowania - znów się odradza i daje bezpieczne schronienie. Wydaje się, że dworek jest doskonałym miejscem dla wszystkich, którzy uciekają od wojny, pośpiechu, hałasu, szaleństwa naszych czasów- historia miesza się tu z teraźniejszością. Ostatniego dnia jedliśmy obiad w towarzystwie rodziny, która znalazła w dworku bezpieczną przystań na drodze ucieczki z ogarniętej wojną Ukrainy. Życzliwość Gospodarzy, piękno miejsca, merdająca ogonem Lulu, przygotowane z miłością jedzenie, dźwięki fortepianu i pyszne wino sprawiły, że nawet w tym okropnym czasie cieszyliśmy się swoim towarzystwem, a w sercu pozostały dobre wspomnienia. Bardzo polecam - na pewno wrócę i to na dłużej :). <3 Dziękuję!

Gospodarz: Marta i Michał
2022-04-12

Magdo, dziękujemy za te bardzo miłe słowa. Do zobaczenia ponownie! Marta i Michał


5

Wspaniałe miejsce! Jeśli szukacie miejsca, na wypad z książką, to Nowy Dwór w Goszycach jest idealnym miejscem. Serdeczni, dbający o komfort gości gospodarze, tworzą bardzo domową atmosferę, przez co zdecydowanie chce się tu wracać. Dworek ma naprawdę niepowtarzalny klimat! Polecam każdemu kto szuka miejsca na spokojny wypad za miasto!

Gospodarz: Marta i Michał
2022-04-12

Dziękujemy i zapraszamy ponownie! Marta i Michał


5

Wspaniałe klimatyczne miejsce i uroczy, ciepli i niesamowicie interesujący właściciele. Dziękujemy za piękne świąteczne dni spędzone na rozmowie, pysznych degustacjach i spacerach po okolicy. Miejsce idealne zarówno na zimowy jak i letni wypoczynek gdyż w okolicy jest trochę terenów do spacerów oraz atrakcji (winnica, stadnina). Bardzo polecam na kilkudniowy wypad poza miasto.

Gospodarz: Marta i Michał
2022-01-05

Ewo, dziękujemy Wam za spotkanie i tak miłą opinię. Marta i Michał


5

Wspaniałe miejsce z historią w tle, którą bardzo ciekawie przedstawiła nam Pani Marta - właścicielka Dworu. Po przemile spędzonym wieczorze poczęstowała nas przepysznym śniadaniem. Serdecznie polecamy to miejsce, gdzie można wypocząć z dala od codziennego, pędzącego świata. Gosia i Adam

Gospodarz: Marta i Michał
2021-11-17

Dziękujemy za miłe słowa i zapraszamy ponownie do Goszyc!


5

Wysłałam przyjaciółkę na przymusowy wypoczynek - wróciła wypoczęta, zadowolona i zachwycona przyjaznym podejściem gospodarzy. Obie bardzo rekomendujemy! :)

Gospodarz: Marta i Michał
2021-10-27

Obu Paniom dziękujemy za rekomendację i zapraszamy do nas ponownie!


5

Super miejsce, odpoczynek gwarantowany! Państwo Marta i Michał to wspaniali ludzie, zawsze serdeczni i pomocni. I mają super dzieciaki! :) Okolica jest przepiękna, pokoje czyste a jedzenie przepyszne. Czułam się jak w domu. Polecam, w takim miejscu nawet na samotnym wyjeździe każdy znajdzie coś dla siebie. Jeśli tylko będę miała możliwość - wrócę :) Powodzenia!

Gospodarz: Marta i Michał
2021-10-25

Pani Alicjo, dziękujemy za tak miłą recenzję i zapraszamy ponownie!


5

Wspaniałe miejsce, przemili gospodarze, pyszne jedzenie. Dla nas bezdyskusyjne 5 gwiazdek. Dwór jest pięknie położony - to wyspa zieleni z mnóstwem starych drzew, przez co łatwo schronić się przed żarem słońca, rozwiesić hamak, czy znaleźć zakątek na rozłożenie leżaka. Wnętrze Dworu to wielka przestrzeń ze stylowymi meblami. Wszystko przystrojone pięknymi bukietami. Nasz pokój był widny i czysty. Właściciele są bardzo gościnni i przyjacielscy. Bardzo dobrze się nami zaopiekowali i wyśmienicie nas nakarmili. Jedzenie we Dworze to poezja - zawsze wychodziliśmy trochę bardziej najedzeni niż byśmy chcieli. Polecamy Dwór z całego serca.

Gospodarz: Marta i Michał
2021-09-03

Dziękujemy za tak miłą opinię i zapraszamy do Goszyc ponownie! Marta i Michał


5

Cudne miejsce, niepozorne z początku, z każdą chwilą uchylało rąbka swojej tajemniczości. Wypełnione po brzegi niesamowitością 🙃Kończąc niedzielną południową kawę czuliśmy się, jakbyśmy kończyli kawę u starych dobrych znajomych. Aaaa no i było pysznie🙃Wielkie Wam dzięki za to, że mogliśmy się zatrzymać i po prostu odpocząć. Wrócimy!!! I mocno kibicujemy🙃

Gospodarz: Marta i Michał
2021-09-03

Agnieszko i Mirku, Dziękujemy za Waszą wizytę, czas spędzony razem i mamy nadzieję, że to dopiero początek. Do zobaczenia! Marta i Michał


5

Nowy Dwór w Goszycach to miejsce, w którym po kilku dniach pobytu chciałoby się zostać na zawsze. Cisza, wspaniała zieleń, kojące zacisza wielkiego ogrodu. Wspaniała Rodzina właścicieli dba, aby gość czuł się lepiej niż w domu . Do tego lokalne proste przysmaki przeplatane wykwintnymi potrawami. Było cudnie. Wrócimy.

Gospodarz: Marta i Michał
2021-08-23

Agnieszko i Jacku, dziękujemy za wszystko i czekamy na Was przy kolejnej wycieczce do Krakowa! Marta i Michał


5

Urocze miejsce, uroczych gospodarzy. Zatopiony w starych drzewach, odzyskujący dawną świetność dwór. Cicho, kameralnie, za oknem tyko i aż zieleń. Pokoje czyste, jasne, pełne stylowych mebli i książek do leniwego czytania na uroczym tarasie. Śniadania rozpustne od lokalnych smakołyków. Gospodarze serdeczni ale nienarzucający się. Dla ciekawych opowieści z historii domu i rodziny od pokoleń z nim związanej. Chętnie wrócimy. Gorąco polecamy. Ania & Tomek

Gospodarz: Marta i Michał
2021-08-23

Aniu i Tomku, dziękujemy za miłe słowa i oczywiście zapraszamy! Marta i Michał


5

A place for those who appreciate history, nature and generous , genuine hospitality in a peaceful setting. Each meal was outstanding, including local cheese, smoked meats, fresh eggs and bread served at breakfast. Above all the hosts are generous with their stories about the colorful history of the manor and its owners and famous guests from the pantheon of Polish literati.

Gospodarz: Marta i Michał
2021-08-18

Hello Maryann, Thank you very much for your nice review. We look forward to have you and Marek as our guests again! Best, Marta and Michał