Beskid Masala IndoChata - opinie

5

Piękne miejsce, idealnie dla osób lubiących ciszę. Obfite i pyszne śniadania. Miejsce pełne swobody, można poczuć się jak we własnym domu. Nasze serca skradł wystrój pokoii i towarzystwo psiaków. Dużym plusem była sala do jogi oraz dostęp do kawy przez cały dzień :) Nie możemy doczekać się na letni pobyt w Indochacie


5

Beskid Masala to kraina łagodności, oaza spokoju oraz kreacji. Raj dla poszukiwaczy piękna. Niesamowita cisza sprzyja kontemplacji. Wspaniała atmosfera oraz wystrój przenoszą do innej rzeczywistości. Dzięki Jackowi, który jest czułym towarzyszem pobytu, Masala jest wyjątkowym miejscem :) Ogromnie dziękujemy!


5

Miejsce bajeczne, klimatyczne i urokliwe. Można tu naprawdę się zrelaksować, wyciszyć i oczyścić umysł. Gospodarz Jacek, to wspaniały i serdeczny człowiek, ktorego aż miło posłuchać, a śniadanka szykuje tak przepyszne i urozmaicone, że aż żal wstawać od stołu. Kto raz tu zajrzał na pewno zechce wrócić, a i my mamy taki zamiar. Jacku dzięki, że stworzyłeś takie miejsce


5

Miejsce pełne ciepłych ludzi, pozytywnej energii, pysznego jedzenia, spokoju i radości. W poszukiwaniu odskoczni od biegu i szumu codzienności naprawdę warto zatrzymać się w Masali na głęboki oddech. Agnieszka


5

Pobyt był rewelacyjny! Doskonałe miejsce dla ucieczki przed zgiełkiem i hałasem. Beskid Niski i jego szlaki są niezwykle urokliwe i nie tak odkryte przez turystów, więc w górach często jest się samemu. Sama chata niezwykle klimatyczna, część wspólna z hamakami, salą do jogi i stołem na którym je się wspólnie śniadania. Gospodarze zadbali o wystrój s wtylu indyjskim, wszystko pachnie drewnem a w nocy słychać strumień płynący obok. Śniadania pyszne. Polecam na chwilę oderwania się od codziennej pogoni. PS. Cmentarz łemkowski w Ropkach robi ogromne wrażenie.

Gospodarz: Jacek
2023-08-29

Pawle, sami sobie zrobiliście te przyjemność. My tylko conieco zaaranzowalismy, aby przybliżyć Beskid i dać nieco ciepła i spokoju. Wszystkiego dobrego, Jacek


5

Przepiękne miejsce ze wspaniałą energią. Przepyszne jedzenie. Właściciel to niesamowity człowiek. Na pewno tam wrócimy.

Gospodarz: Jacek
2023-07-19

Przemku, jesteście tak łądni, że wypełniliście Sobą cały Wasz pobyt i nawet jakoś nie mam wyrzutów sumienia, że nie poświęciłem Wam więcj czasu. pewnie to oznacza, że w przyszłości mam się poprawić ;~) Niech się Wam dobrze dzieje, Dziękuję, JAcek


5

Spędziliśmy cudowny weekend w IndoChacie, poprzedzony małymi samochodowymi dramatami. Gospodarz Jacek okazał się być bardzo pomocną osobą i w dzień wyjazdu pomógł nam dostać się do sąsiedniej miejscowości :) . Bardzo urokliwe miejsce, pyszne śniadania i przyjazne pieski. Wszystko na plus. Z pełnym przekonaniem możemy polecić IndoChatę wszystkim podróżującym do Beskidu Niskiego.

Gospodarz: Jacek
2023-07-19

Mili Moi, dziekuję Wam z całego serca za Waszą wspaniałą ocenę. IndoChata jest właśnie dla takich Ludzi jak Wy. Tu nic nie dzieje sie przypadkiem (wszak przypadków nie ma w myśl naszej masalskiej filozofii). Tak miało być i zaraz zrobi sie lepiej. Niech się Wam wiedzie, serdeczne namaste, Jacek


5

Beskid Masala to wspaniałe miejsce, a oto dlaczego: 1. nie pamiętam kiedy ostatnio spałam równie dobrze. Przez cały pobyt licznik śpiocha nie schodził poniżej 9 godzin / dobę. Rano czułam się w pełni zregenerowana, a ma to dla mnie ogromne znaczenie. Wyobraźcie sobie, że w tym miejscu usypia was szum strumyka i śpiew ptaków. Nie słychać żadnych silników, opon, wrzasków, psów, kosiarek itp. Jest cicho i cudownie. 2. Panuje tu bardzo dobra atmosfera, sprzyjająca rozmowom i wzajemnemu poznawaniu się gości, a nie izolowaniu się, w czym bardzo duży udział mają: 3. życzliwy i otwarty gospodarz, któremu bardzo widocznie zależy na dobrostanie gości. Jacek potrafi ponadto doradzić, gdzie się udać w okolicy, co zobaczyć i co zjeść (i potrafi ostrzec przed miejscami niewartymi uwagi), a także 4. przepyszne i obfite śniadanie, zjadane przy wspólnym stole (wyrazy uznania dla Klaudii i Jacka, autorów przepysznych dań). 5. Bardzo podobał nam się wystrój chaty, przytulny i pełen oryginalnych mebli i ozdób. 6. Ponadto sama okolica jest bardzo atrakcyjna. Ropki to wieś piękna i tajemnicza, w dodatku położona przy szutrowej drodze (Google Maps tranzytu tu nie poprowadzi i bardzo dobrze). W okolicy jest bardzo dużo szlaków i ścieżek, zarówno pieszych, rowerowych jak i biegówkowych. Tuż obok chaty przebiega Główny Szlak Beskidzki. Bardzo chętnie tu wrócimy!

Gospodarz: Jacek
2023-05-08

Olu, to najdłuższa opinia, jak dotychczas. Ilość komplementów głowę urywa szalenie. Najbardziej się cieszę z Waszego snu i jego licznika. reszta też ważna, ale sen - wiadomo. Z ręką na sercu dziękuję. I oczywiście zapraszam, Jacek


5

W poszukiwaniu oryginalnego noclegu, tym razem trafiliśmy do Beskid Masala IndoChata w Beskidzie Niskim. W tym pięknie położonym domu w Ropkach znajdziecie pokoje i apartamenty, urządzone w oryginalnym orientalnym stylu. Nasz pokój o nazwie Hala Momo to przytulny pokój w stylu himalajskiego schroniska, zdobiony tybetańskimi akcentami i z WC w...szafie 😁. Jeśli lubicie długie rozmowy przy pysznym śniadaniu, okraszone opowieściami sympatycznego gospodarza Jacka, to jest to miejsce dla Was 🥰. Co jeszcze? Brak zasięgu gsm, dwa urocze psiaki przytulaki, kominek i wygodne siedziska w ogólnodostępnej strefie oraz piękne trasy piesze i rowerowe. A do tego cisza i spokój.

Gospodarz: Jacek
2023-05-08

Nie wiem, jak to się stało, że nie podziękowałem. Nieładnie. Ale spieszę nadrobić ową opieszałość. Kasiu, bardzo dziękuję za słowa "przytulaki". Jak miło czytać, że człowiek dobrze robi. Serdeczności, Jacek


5

Super, dziękujemy :)

Gospodarz: Jacek
2023-01-09

No proszę - jakie miłe rozpoczęcie nowego roku. Niech się Wam wiedzie, Jacek


5

A deeply magical place and experience. Luxurious breakfasts! The surrounding natural environment is pure and heavenly. Jacek is a fantastic host. The experience was really perfect, not much more to say. Oh, and the room - (Jata Rani I think it was called), cozy and just splendid. Thank you Jacek...

Gospodarz: Jacek
2022-12-12

Agnes, thank you. But as you know, you were the biggest attraction in Masala and the Indian Beskids at that time. Everyone who comes here and feels united with the Nature of the Carpathians becomes a part of them. The Universe is happy with such wanderers. Have a good time, See you soon, Jacek


5

Cudowne miejsce, przepyszne śniadania, świetny klimat. Nie ma co się rozpisywać, trzeba odwiedzić :) Na pewno wrócę.


5

Lubię spędzać czas daleko od zgiełku miast i tłumów ludzi. Zgodnie z naturą. Tam gdzie ludzie mają szacunek dla tego co rodzi się wokół nas. Jak pisał Adam Mickiewicz "Śród fali łąk szumiących, śród kwiatów powodzi Omijam koralowe ostrowy burzanu",. Omijam, ale uwielbiam zapach niczym nieskażonego burzanu. Prawdziwy, inaczej pachnący po deszczu a inaczej w rozgrzanym słońcu. Tym razem także szukałam miejsca wyjątkowego i znalazłam. Dom pośród gór i łąk i szumu zarośniętego strumienia. Stworzony przez człowieka kochającego naturę i zafascynowanego kulturą Indii. Dach kryty drewnianym gontem i glinie ściany. Kolorowe, wyjątkowo urządzone wnętrze, pachnące egzotycznymi zapachami i bardzo wygodne materace. Drewniany mostek, gliniane dzbany na drewnianym płocie. Wiele możliwości spędzenia czasu. Można leniuchować w hamaku, można wyjść w góry, można kontemplować w sali jogi. Można okryć się ciepłym pledem podczas chłodniejszej nocy i podziwiać gwiazdy na niebie. I być tu i teraz w środku tego pięknego Beskidu Niskiego. Można się zakochać w tej Polskiej, jeszcze naturalnej Krainie. A Gospodarz jest również wyjątkowy. Może towarzyszyć Ci w rozmowie rano podczas śniadania, które często sam przygotowuje lub podczas nocnych spotkań przy ognisku. Jak chcesz jest, a jak nie chcesz to nie przeszkadza w spędzaniu czasu tak jak pragniesz. Do śniadania Jacek przywiązuje wielka wagę, ponieważ twierdzi, że jest to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Posiłkisą wegetariańskie bardzo urozmaicone z wykorzystaniem prawdziwych indyjskich ziół i przypraw. Szukałam miejsca wyjątkowego i znalazłam. Indo Chata - Chata Klimata to miejsce fantastyczne. Dom z duszą i mogłabym przytoczyć jeszcze wiele temu podobnych określeń. Tu można liczyć na mnóstwo miłych niespodzianek.

Gospodarz: Jacek
2022-08-10

Dzień dobry z wielkim NAMASTE! Dziekuję. Gdybym miał napisać pakiecik pokazowy (nie chę używac słowa na "r" bez którego dzisiejszy świat nie istnieje), to napisałbym do Ciebie o zgodę na kopiowanie. Jakie to od pieknego serca napisane! Wszechświat potrafi wynagrodzić. jeszcze raz dziekuję i może... do zobaczenia? Jacek


5

IndoChata przywitała nas szmerem potoków, zapachem czarnego bzu i nagrzanych słońcem poziomek. :) Cisza, spokój, świergot ptaków i mrugające wieczorami świetliki. To miejsce to prawdziwa magia, ukryta gdzieś na końcu świata (aka szutrowej drogi, gdzie ludzie już chyba mieszkać nie mogą ;) i gdzie czas chyba płynie faktycznie wolniej. Godzinami można siedzieć w hamaku lub leżaku przed domem, popijać kawę, moczyć nogi w potoku lub pobiegać z cudownymi Owczarkami. A śniadania, którymi nas rano uraczono to po prostu zasługują na osobny elaborat! Różnorodność, feria barw i smaków - coś wspaniałego! :) Jacku, dziękujemy za gościnę, rozmowy o podróżach i pożyczoną mapę. Mam nadzieję, że "do zobaczenia" niedługo!

Gospodarz: Jacek
2022-07-06

Magdo, dzień dobry. Masala się cieszy, a ja wraz z Nią. Czasami (szczerze mówiąc -nielicznymi), coś tam chodzi po głowie, a możeby coś zmienić, przerobić, (dodać zawsze warto), żeby jakieś ala Goa COŚ urządzić. Ale potem czyta się takie cudowne opinie i już się chce tylko Masalę pogłaskać i wypolerowac i nieco tylko świeżości nadać, skosić trawe i jeszcze jeden hamaczek i jeszcze jakiś nowy przepisik ;~) Na świetliki i poziomki można zawsze liczyć. Dziękujemy Wam z całego serca i zapraszamy dyskretnie i niezobowiązująco. Niech się Wam darzy Drodzy Goście, Ja i Masala


5

Świetne, klimatyczne miejsce, odpoczęliśmy za wszystkie czasy 😁 mielismy eksplorować slowhopowe miejsca, ale naszą ekipę tak ujął urok tego miejsca, że już w pociągu w drodze powrotnej rezerwowałam następny termin 💯 Super okolica, domek stoi akurat przy rozgałęzieniu ścieżek, wspaniałe widoki, a domek i pokoje idealnie urządzone, wygodne 😊😊 no i psy - duże, przyjazne, zdążyłam się zaprzyjaźnić z Karanem 😁 Serdecznie pozdrawiam Pana Jacka i Panią Anetę - super gospodarze, bardzo przyjaźni ludzie. Do zobaczenia w lipcu!

Gospodarz: Jacek
2022-05-21

Ewo, jaki ładunek dobrej energii. Dziękuję z całego serca, AiJ


5

Cicho, spokojnie. Dobre śniadania w miłym towarzystwie. Jeśli potrzebujesz dostaniesz wskazówki co zobaczyć. Wspaniałe, wielkie, przyjazne psy.

Gospodarz: Jacek
2022-04-20

Dziękujemy Agato, Serdeczne namaste


5

Kawałek Indii, ciepła i totalnego chilloutu w beskidzkiej chacie, w baśniowo urządzonym wnętrzu i do tego w pięknych okolicznościach przyrody. No naprawdę, miejsce idealne do resetu o każdej porze, znajdziesz tu coś dla ducha i dla ciała (śniadania wymiatają, a jak komuś mało to jeszcze masaże, kominek i kąpiele w wannie lub potoku dla odważnych ;) a domowy klimat uzupełniają Imbira, Karan oraz Kocica (której imię wyleciało mi z głowy)...Dziękuję Aneto i Jacku za przesympatyczne przyjęcie, poczucie humoru, gotowość do pomocy w każdej sytuacji, jestem pewna, że do Was wrócimy. Namaste :)

Gospodarz: Jacek
2022-02-21

Małgosiu, czy możemy wykorzystać Twój tekst na reklamę Masali? ;~) Dziękujemy z serca, AiJ


5

Fantastyczne miejsce. Pięknie urządzone, komfortowe, ciche, zapraszające do wypoczynku. Gospodarze dbają o naprawdę świetną atmosferę i wspaniale gotują. Okolica - wiadomo, najlepsza, spokój, świetne szlaki i widoki.

Gospodarz: Jacek
2022-01-03

Dziekujemy Ci Weroniko za tak miłe słowa. Takie dla radości serca podsumowanie 2021. Dla Was z Masali - najlepsza energia na 2022. namaste, Jacek


5

Klimatyczne, cudowne miejsce pełne pozytywnej energii. Idealne na błogi chill, spacery po przepięknej okolicy lub wyjście w Beskid Niski, bo szlaki są dosłownie za progiem. Do tego przepyszne śniadania i miły, przyjacielski i ciepły gospodarz Jacek. Na pewno wrócimy :)

Gospodarz: Jacek
2021-10-08

Jeszcze ciepły gospodarz Jacek ;~) bardzo i chillowo dziękuje.


5

Beskid Masala to pięknie położone miejsce urządzone w orientalnym stylu nad potokiem. Gwarantowany spokój i świetny punkt wypadowy na górskie wyprawy, do tego pyszne śniadanie i przemili gospodarze. Czego chcieć więcej. Bardzo dziękujemy za gościnę!

Gospodarz: Jacek
2021-09-03

Bardzo dziękujemy, takie miłe słowa sa bardzo budujące i chce się jeszcze... ;~) Serdeczne namaste, Aneta i Jacek