Apartamenty Szuflandia Wisła JOY - opinie

5

Super miejsce na weekendowy wypad. Jest miejsce na ognisko i grilla. Super strefa saun i podgrzewany basen. Polecam!

Gospodarz: Ewelina
2023-08-16

Mateuszu bardzo dziekujemy za opinie i polecenie nas😉 bardzo to dla nas miłe. Ściskamy Ewelina i Artur


5

Cudowne miejsce, świetny klimat i super położenie. Nie brakowało niczego. Polecam na spokojny wypoczynek w otoczeniu zieleni i udogodnień spa. Chętnie tam wrócimy.

Gospodarz: Ewelina
2023-07-04

Bardzo Wam dziękujemy za ciepłe słowa. Cieszymy, kiedy dobrze u nas wypoczywacie, jeżeli macie jeszcze ochotę by podzielić się tym z innymi - to radość jeszcze większa. BARDZO WAM DZIĘKUJEMY:) Ściskamy Ewelina i Artur


5

Musicie tam pojechać!! 🤩 góry, spokój, piękne, zadbane miejsce, basen, sauny, jacuzzi - wszystko na miejscu! Przemili właściciele 😀 polecamy bardzo

Gospodarz: Ewelina
2023-06-06

Wow:) Dziękujemy pięknie. Mega miło nam się czyta takie opinie:) Cieszymy się jak "małe bobry" gdy wiemy, że dobrze się u nas macie. Dziękujemy z całego serducha, że jeszcze znalazła Pani chwilę, by podzielić się opinią. Pozdrawiamy serdecznie Ewelina i Artur:)


5

Jestem zachwycona pobytem w Szuflandii! Przemili właściciele, cudowna okolica, cisza i spokój! Miejsce bardzo klimatyczne! W razie niepogody to idealne miejsce, żeby zakopać się pod kołderką, z książką, herbatką i z szuflady mieć przepiękny widok na góry! A w razie pogody to idealne miejsce na odpoczynek na łonie natury lub popluskanie się w basenie. W obiekcie dostępna jest również sauna i jacuzzi (szczególnie polecam skorzystać wieczorkiem) - widok z jacuzzi na góry - coś pięknego! Pokoje bardzo dobrze wyposażone i czyściutki! Szuflandia to idealne miejsce na relaks i naładowanie baterii! Na pewno tam jeszcze wrócę!

Gospodarz: Ewelina
2023-05-09

Pani Asiu, jejciu jak nam miło:) Cieszymy się bardzo, jak dobrze u nas wypoczywacie i to, że doceniacie naszą pracę przy sprzątaniu pokoi czy obejścia wokół apartamentów. Dużo wysiłku w to wkładamy i jest nam bardzo miło, że macie ochotę wrażeniami z pobytu u nas podzielić się:) Ściskamy serdecznie Ewelina i Artur


5

Przywitała nas Pani Ewelina, kobieta z uśmiechem, dobrym słowem i bardzo pozytywna energia! Miejsce przepiekne, czyste, zadbane. Jedno z takich miejsc do których chce się wracać! A szufladki maja w sobie coś magicznego :) Dziekujemy i do zobaczenia!

Gospodarz: Ewelina
2023-05-09

Pani Karolino, ja to zawsze odpowiadam uśmiechem na uśmiech. Jest nam bardzo miło, że tacy pozytywni ludzie nas odwiedzają - chyba ciągnie swój do swego:) My też ładujemy baterie przy Was. Szczególnie dziękuję, za chęć podzielenia się opinią - to dla nas bardzo ważne:) Przesyłam serdeczne uściski z mega już wiosennej Wisły:) Ewelina


5

Nasza sypialnia w apartamencie na I pietrze trzęsła się gdy goście przemieszczali się po sąsiadujących apartamentach. Ponadto tuż przy sypialny były metalowe i bardzo głośne schody. Nie wysypialiśmy się z tego powodu. Sam apartament bardzo mikroskopijny i konieczność zasłaniania okien tylko to pogarszała. Szkoda że zimny przedsionek zajmuje tak dużo miejsca. Mimo powyższych otoczenie w dużej mierze to rekompensuje i bardzo fajnie wypoczęliśmy. Strefa saun rewelacja, szkoda ze goście w strojach kąpielowych psują klimat… Możliwość rozpalenia ogniska, stok narciarski tuż obok, las, śpiew ptaków, strumyk - po prostu idealnie. Z chęcią wrócimy, ale już wyłącznie do apartamentu na najwyższym piętrze. Fajnym pomysłem byłoby oferowanie śniadań z dowozem przez okoliczne restauracje, ale to tylko sugestia :)

Gospodarz: Ewelina
2023-03-20

Dzień dobry, Pani Aneto, bardzo dziękuję, że mieliście ochotę i czas by podzielić się opinią o pobycie u nas. Tak nasze apartamenty są małe, liczymy, że przestronne okna i otoczenie dopełni powierzchni. Cieszę się, że dobrze wypoczęliście w saunach (też mam kłopot z gośćmi tekstylnymi w saunach - ale niestety jest to bardzo trudne do wyegzekwowania) oraz, że otoczenie beskidzkiej przyrody zaprezentowało się z tej pięknej strony. Będzie nam bardzo miło gościć Was znowu. Pozdrawiam Ewelina :)


5

Super miejsce! Dwa dni pełne relaksu! Ja oraz moja druga połówka jesteśmy oczarowani! Miejsce godne polecenia w 100% Pozdrawiam :)


3

Ciekawe miejsce, położone z dala od sąsiednich inwestycji, ale biorąc pod uwagę oczekiwania po zapoznaniu się z ofertą, jednak czujemy niedosyt. Pokój mikroskopijny, wykonanie po prostu akceptowalne, mało mebli do pozostawienia rzeczy. Pań siedzących w oknach również nie było..:) Plus za wygodne łóżko i widok z kilku pokoi (nie z naszego...), jak również ciszę w okolicy. Na plus również sauny (w tym zimna) i jacuzzi.

Gospodarz: Ewelina
2023-10-28

Panie Igorze, dziękujemy za opinię. Za docenienie naszych łóżek, saun, jacuzzi i okolicy. Nasze pomieszczenia są bardzo kompaktowe, wydaje nam się, że na krótkie pobytu (a takie są w zdecydowanej większości) szafa z półkami i wieszakami, szafki w kuchni powinny wystarczyć - czasem jednak tak nie jest. Nie do końca mogę się odnieść do "Pań siedzących w oknach" - nie wiem co miał Pan na myśli. Dziękuję za odwiedziny i życzę wszystkiego dobrego. Ewelina


5

Miejsce magiczne! W pięknym, cichym miejscu. Same apartamenty urządzone oryginalnie i funkcjonalnie. Czysto, miło i wszystko w najlepszym porządku. Właściciele sympatyczni i z poczuciem humoru. Gorąco polecam!

Gospodarz: Ewelina
2022-10-10

Aniu, bardzo dziękujemy:) Cieszymy się jak bobry czytając takie słowa:) Świetnie, że dobrze u nas wypoczęliście:) Zapraszamy znowu jak będzie trzeba podładować baterie:) Ściskamy Ewelina i Artur


4

Miejsce piękne, z niesamowitymi widokami, zarówno w dzień, jak i w nocy – polecam obserwowanie rozgwieżdżonego nieba leżąc na leżakach nad sauną 😊 miejsce oddalone od tłumów, można tu się wyciszyć, z drugiej strony jest blisko wejścia na trasy górskie. Byłam tutaj w wakacyjne, upalne dni, stąd ogromną zaletą po zejściu z gór, i nie tylko, jest spory basen z podgrzewaną wodą! Bardzo miła i sprawna obsługa, zarówno na etapie rezerwacji, jak i na miejscu. Jest bardzo czysto wokół. Byłam w mniejszym apartamencie przez tydzień i dla 2 osób jego powierzchnia jest ok, choć przy większej ilości bagażu, może być ciasno, ale na krótsze wypady idealnie. Kuchnia jest wyposażona, można bez problemu przygotowywać posiłki, nie ma jednak mikrofalówki. Jest bardzo dobrze działające wi-fi i szybki internet, także można też z tego miejsca pracować. Przy wyborze apartamentu sugeruję dokładnie sprawdzić, gdzie on się znajduje. Ceny małych apartamentów są takie same, a niestety można trafić do takiego, w którym byłam, gdzie nie ma tarasu, balkonu, a widok główny to schody po których ktoś non stop chodzi, co obniża poczucie komfortu. Na szczęście była super pogoda i więcej czasu spędzałam poza apartamentem, ale następnym razem zdecydowanie bym wybrała inny apartament. Poza tym przy tym apartamencie nie ma tarasu czy balkonu, także np. trzeba było suszyć ręczniki na krzesłach wystawionych na zewnątrz. To co jest niezależne od właścicieli, ale na co warto zwrócić uwagę, zwłaszcza jeśli ktoś jest uczulony, to pasieka w sąsiedztwie i mnóstwo pszczół, które żądlą, ale też wpadają do basenu i na które trzeba cały czas uważać.

Gospodarz: Ewelina
2023-10-28

Pani Katarzyno, dziękujemy za tak wyczerpującą opinię. Cieszymy się, że mogliście u nas wypocząć. Jesteśmy blisko lasu, a właściwie w lesie - dlatego co jakiś czas nawiedzają nas leśne stworzenia. Wiem, że czasem to kłopotliwe dla Was. Będzie nam bardzo miło gościć Was ponownie. Pozdrawiam serdecznie Ewelina


4

Bardzo polecam!!! Fajne miejsce zarówno dla rodzin z dzieciakami jak i singli, czy par. Miejsce bardzo kameralne z przyjemną i sensowną przestrzenią - każdy znajdzie coś dla siebie. Od ogniska, przez wielgaśne gry logiczne i basen, po przestrzeń z myślą o dorosłych, czyli sauną. Mieliśmy okazję przebywać w dwóch apartamentach 4-os (2 i 3 kondygnacja) i w mojej opinii warto zwrócić uwagę, jak wygląda przestrzeń jadalna w każdym z apartamentów. W naszym przypadku jeden miał okrągły stolik (dla nas fajna opcja, ponieważ mogliśmy siedzieć na przeciwko siebie jedząc wspólnie posiłki), drugi zaś miał długi blat (czyli siedzieliśmy w rzędzie, co już było mniej atrakcyjne). Oprócz powyższego, dodam, że mimo że jesteśmy dość daleko od cywilizacji, internet był dobrej jakości, dzięki czemu mogliśmy wpaść w wir pracy zdalnej, i jest bardzo wygodnie, nawet w bardzo deszczowe dni. Polecam i mam nadzieję, że jeszcze wrócimy.

Gospodarz: Ewelina
2023-10-28

Pani Anno, bardzo dziękujemy za ciepłe słowa. Mam nadzieję, że wpadniecie do nas jeszcze kiedyś. Pozdrawiamy serdecznie Ewelina i Artur.


5

Nasz pobyt w Szuflandii trwał 10 dni. Były dni, w których nie chciało nam się opuszczać naszej szuflady - przepiękny widok na pobliskie wzgórze, czysta, pachnąca pościel i mega wygodne łóżko sprawiały, że trudno było z niej wyjść ;) Szuflandia to również świetne miejsce wypadowe - blisko na szlaki, trasy rowerowe i do sklepów, jednocześnie daleko od zgiełku miasta i tłumu turystów. W upalne dni idealnym rozwiązaniem był basen, wieczorami - sauna. Miłe powitanie w postaci świeżych kwiatów w wazonie i smacznych owoców. Jednym słowem - urlop doskonały! Wróciliśmy wypoczęci, uśmiechnięci, naładowani mega pozytywną energią. Będziemy polecać i wracać z pewnością! :)

Gospodarz: Ewelina
2023-10-28

Pani Agnieszko, szalenie nam miło czyta się taką opinię. Bardzo się cieszymy, że dobrze u nas wypoczęliście, i że dostrzegliście nasze starania o Was. To dla nas bardzo ważne:) Ściskamy serdecznie Ewelina i Artur.


5

Miejsce rewelacyjne, udało mi się wyciszyć (mimo, iż byłam z dziećmi). Apartament spełnił moje oczekiwania, wszystko było w jak najlepszym porządku. Wróciłam stamtąd z pięknymi wspomnieniami i mam nadzieję, iż uda mi się jeszcze odwiedzić to miejsce :-)

Gospodarz: Ewelina
2023-10-28

Pani Moniko, serdecznie dziękujemy:) Cieszymy się, wiedząc że dobrze u nas wypoczęliście. Z dziećmi zawsze trochę bardziej wymagający jest to wypoczynek ale też piękny. Pozdrawiam Ewelina i Artur


5

Cisza spokój... z dala od hotelowych turystycznych tłumów. Do tego fajny design, basen jacuzzi. Przede wszystkim widok z sypialni cuuudo!! Polecam

Gospodarz: Ewelina
2023-10-28

Panie Mikołaju, pieknie dziękujemy:) Ewelina i Artur


5

Wspaniałe miejsce na odpoczynek we dwoje. Na miejscu wiele dogodności - sauna, jacuzzi, basen, grill, ognisko. W pokojach aneks kuchenny wyposażony w podstawowe urządzenia. Przepiękna okolica = blisko na górskie szlaki, jacuzzi z widokiem na góry :))

Gospodarz: Ewelina
2022-05-26

Bardzo dziękuję za chwilę zatrzymania by napisać opinię:) Tym bardziej nam miło, że takie ciepłe słowa. Dziękuję za odwiedziny u nas. Pozdrawiam Ewelina i Artur


5

Bardzo ciekawa i innowacyjna architektura. Nasz pokój znajdował się na najwyższym piętrze, skąd widok był piękny. Wnętrze apartamentu bardzo klimatyczne, widać, że włożono dużo serca i pomysłów w wykończenie go. Sauna znajdująca się w pobliżu apartamentów dodaje klimatu i wyjątkowości temu miejscu, można się zrelaksować. Na wyposażeniu gry planszowe i książki. Zdecydowanie polecamy :)

Gospodarz: Ewelina
2022-05-26

Dziękujemy pięknie, że nas odwiedziliście. Miło tym bardziej, że znaleźliście czas by jeszcze podzielić się opinią. Wszystkiego najlepszego dla Was:) Ewelina i Artur


3

Miejsce bardzo przytulne i z pomysłem ! Przepiekne widoki za oknem przy których z książką i ciepłą herbatą można przenieść się w inny wymiar. Jednak zdecydowanie jest to miejsce do wypadu na weekend, kilka dni. My byliśmy tydzień w ferie także za mało miejsca na duże walizki, torby, sprzęt. W przedpokoju zabrakło ogrzewania i nic nie schło, a trafilismy na dość ulewne dni. Jest to idealne miejsce do odpoczynku, wyciszenia, odpoczęcia od dużego miasta. W mojej ocenie bez łączenia wyjazdu np z pracą. Na miejscu Wifi słabe i rozłącza co chwilę lub w ogóle nie można się połączyć. Co oczywiście jest też poniekąd plusem :) Jednak, żeby popracować trzeba szukać opcji na zewnątrz, w środku po prostu nie ma do tego warunków. Gotowanie we własnym zakresie no chyba, że jeśli ktoś chce naprawdę odpocząć to trzeba dojeżdżać do pobliskich restauracji. Także to zależy od preferencji. Nam zabrakło np opcji śniadań, gdzie po całym dniu na stoku tylko się marzy o ciepłym kocu i grzanym winku, a trzeba jeszcze liczyć się z tym, żeby codziennie pojechać i zrobić świeże zakupy na śniadanie. Niestety bardzo wygórowana cena jak na oferowany standard - wszystko Ikea i proste materiały, sklejki. Obiekt z zewnątrz naprawdę robi wrażenie i jest wyjątkowy, jednak w środku poza pomysłem dużych okien to taki trochę tani pokój z AirBnb. Gospodarze przemili ludzie, bardzo pomocni. Najlepsza sauna ever :) I lokalizacja też wspaniała. Pozdrawiamy Paula & Paweł


5

Tego nam było trzeba. Zdecydowaliśmy się na Szuflandię, bo potrzebowaliśmy pobyć dobrą chwilę ( 3 dni) bez pracy i bez dzieci w pięknym miejscu, które zachęca do odpoczynku. W pełni wykorzystaliśmy czas na spacery, polegiwanie z książką w „ szufladzie”, picie kawy przy oknie tarasowy , z pięknym widokiem na góry i wypady na narty, co jest niezmiernie proste, bo wyciąg jest tuż obok apartamentów🤩. Szczerze polecamy „Szuflandię”jeśli potrzebujecie złapać oddech od zabieganej codzienności 💚 A i M

Gospodarz: Ewelina
2022-05-26

Dziękujemy pięknie za ciepłe słowa. Bardzo się cieszę, że udało Wam się dobrze u nas wypocząć. Narty, kawa, - ja dorzuciłabym do mojego zestawu jeszcze saunę - i to mój przepis na wakacje:). Dziękuję, że nas odwiedziliście:) Pozdrawiam Ewelina


2

Pobyt w szuflandii był naszym pierwszym rozczarowaniem Slowhopem. Korzystamy z różnych ofert regularnie od półtora roku i do tej pory każdy wyjazd był dla nas wyjątkowym doświadczeniem. Przyzwyczajeni do wysokich standardów oczekiwaliśmy tego samego i tym razem , więc byliśmy bardzo zaskoczeni tym, co zastaliśmy. Szuflandia zaoferowała nam „apartament” z panoramicznym oknem wychodzącym... na schody prowadzące do innych apartamentów, saunę, porozrzucane panele słoneczne i sąsiadujący z obiektem stok narciarski. Pokój kompletnie pozbawiony pięknych pejzaży prezentowanych na zdjęciach, za to zapewniający widok na to co robimy połowie okolicy. Kompletnego braku prywatności i spokoju nie wynagradzał żaden inny aspekt. Standard pokoju co najwyżej średni-meble ze sklejki i bardzo podstawowe wyposażenie, ledwo działający internet, niewygodny, wyrobiony materac. To wszystko w szalonej cenie 400 zł za noc. Takiej samej jak inne, lepiej położone apartamenty. Właściciel trafnie stwierdził, ze powinnismy byli sprawdzić dokładnie gdzie znajduje się apartament przed przyjazdem i polecamy to samo każdemu kto wybiera się do Szuflandii. Dodam tylko, ze na podstawie zdjęć przesłanych przez gospodarzy ciężko wywnioskować te pielgrzymki sąsiadów pod oknem.My w ogóle, biorąc pod uwagę nasze dotychczasowe doświadczenia nie spodziewaliśmy się podobnej pułapki. Zostawiamy ocenę 2 ze względu na to, ze sam obiekt z zewnątrz jest efektowny. ◦

Gospodarz: Ewelina
2022-05-26

Pani Magdaleno, przykro mi, że rozczarowaliśmy Panią. Sąsiadujący stok narciarski traktujemy jednak jako nasz atut i goście często nas wybierają właśnie ze względu na tę atrakcję (często chwalimy się tym stokiem w social mediach). Meble faktycznie mamy wykonane ze sklejki i przyznam szczerze, że też traktuję je jako coś co nas wyróżnia - nie ukrywamy tego faktu. Myślę, że miała Pani możliwość dokładnie zobaczyć apartament przed rezerwacją. Każdorazowo bowiem wysyłam pełne informacje. Z uwagi na nasze działania proekologiczne zainwestowaliśmy w panele słoneczne. Pewnie, że nie są one architektoniczną pięknością ale sprawiają, że możemy trochę zadbać o naszą Ziemię. Ps. materac jest nowiuteńki - wymieniony w ubiegłym roku. Twardość duża, więc nie może być wyrobiony. Przepraszam za pstryczek z mojej strony - ale taka jest prawda.


5

Piękna lokalizacja, apartament jest świetnie wyposażony, bardzo dobrze ogrzany, sauny są świetnym doświadczeniem, szczególnie zimą :) Idealnie spełnił swoją funkcję w naszym wyjeździe, gorąco polecam.

Gospodarz: Ewelina
2021-12-13

Dziękujemy pięknie. Jest nam bardzo miło, że daliśmy radę:) Dziękuję, również, że mieliście ochotę by napisać opinię - to dla nas wiele znaczy:) Pozdrawiamy Ewelina i Artur