Dom Gościnny Stara Szkoła - opinie

5

Fantastyczne miejsce jeśli poszukujecie spokoju, ciszy i relaksu w pięknych okolicznościach przyrody a przy okazji nie musicie myśleć o posiłkach ponieważ możecie bardzo smacznie zjeść przy wspólnym stole razem z innymi gośćmi oraz gospodarzami :⁠-⁠) Napisane jednym tchem ponieważ pozytywna opinia "pisze" się praktycznie sama, gdy wspomnimy pobyt w tym fantastycznym miejscu 😀 Dziękujemy za miłe spędzony czas, pozdrawiamy serdecznie i mamy nadzieję, że wrócimy tu jeszcze nie raz :⁠-⁠)

Gospodarz: Ewa i Jacek
2024-05-18

Ogromne dzięki za Wasz pobyt , rozmowy przy stole i piękną opinię , zapraszamy !


5

To był nasz kolejny pobyt w Starej Szkole i jak zwykle za krótki! Wracamy rozpieszczeni pogodą, przyjazną i baaaardzo gościnną atmosferą panującą zwłaszcza przy jadalnianym stole. Nasze dzieci uwielbiają wracać na plac zabaw i wieczorne seanse z innymi małoletnimi gośćmi, a pies czuje się jak w raju. Słowem Mekka każdego rodzica który kocha spokój i rodzinny klimat.


5

Bardzo przyjemne i przytulne miejsce, z przepysznym i bardzo różnorodnym jedzeniem. Mnóstwo terenu, na którym można odpocząć na łonie natury. Zdecydowanie polecam:)

Gospodarz: Ewa i Jacek
2024-04-08

dziękujemy i do zobaczenia !


5

Cudowne miejsce, cudowni ludzie, pyszne jedzenie <3

Gospodarz: Ewa i Jacek
2024-04-08

dziękujemy


5

Można tylko piać z zachwytu - jest wszystko to czego w naszych podróżach szukamy. Wspaniali ludzie, świetna atmosfera, jedzenie i 100% prawdy.

Gospodarz: Ewa i Jacek
2024-01-27

dziękuejmy !


5

W starej szkole byliśmy drugi raz (w tym roku). Miejsce położone w urokliwych wzgórzach Dylewskich, duża i piękna przestrzeń na spacery z pieskiem :). Stara szkoła urzekła nas domowym klimatem i pysznym jedzeniem. Za pierwszym razem ugościła nas córka Państwa właścicieli z synem a za drugim - Pan Jacek i Pani Ewa. Za każdym razem jedzenie było przepyszne, niebanalne, wszystko robione na miejscu oraz na końcu - pięknie podane. Wybór dań był ogromny, każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Uroku dodaje kuchnia, w której jest duży stół, który zachęca do długich rozmów przy pysznym jedzeniu. Klimatu dodają tam też małe (choć duże) rzeczy, tj ususzone zioła , które można parzyć, książki kucharskie w kuchni, Pani Marysia wraz z Panem Andrzejem. Pokoje są klimatyczne, obok budynku jest sala do ćwiczeń.

Gospodarz: Ewa i Jacek
2024-01-27

Dziękujemy !


5

Pobyt był wspaniały! Dom jest pięknie odnowiony, pokoje wygodne i przytulne. Na zewnątrz jest bardzo dużo przestrzeni dzięki czemu każdy może się zrelaksować i odpocząć w spokoju. W dodatku to wszystko, co Goście piszą o wyśmienitej kuchni Gospodarzy jest najszczerszą prawdą:) Dziękujemy i napewno wrócimy!

Gospodarz: Ewa i Jacek
2023-08-29

Dziękujemy i do zobaczenia


5

Wracam tu po kilku miesiącach! Byliśmy latem... niesamowite miejsce, niesamowici ludzie i niesamowite jedzenie! Nasze doświadczenie ze Starą Szkołą... cały czas, nawet po kilku miesiącach wywołuje uśmiech na twarzy i uczucie błogości... przypominamy je sobie co jakiś czas- szczególnie teraz w te pochmurne wieczory... Stara szkoła to miejsce gdzie daliśmy odpocząć naszym głowom od codziennego zabiegania i stresu, doświadczaliśmy ciszy, spokoju, pysznych ciepłych naparów ziołowych na tarasie z książką oraz wspaniałych, długich i przepysznych śniadań oraz obiadów i deserów! Wieczorami można pograć w planszówki, które znajdziemy na miejscu (my mieliśmy też własne). Nie musieliśmy też zawsze grać we dwójkę- zawsze znalazły się inne życzliwe dusze, które chciały spędzić ten czas razem z nami przy winie, wspólnej grze i rozmowach :) Jednym słowem gorąco, szczerze i z całego serca polecamy to miejsce każdemu ! <3


5

Wszyscy tak chwalą, że to aż podejrzane - pojechałam na tydzień z psem, zobaczyć, posmakować, pospacerować, przekonać się... No i nie będę oryginalna - było cudnie! Czas zwolnił zdecydowanie - w ciszy grały tylko świerszcze, na szlakach nikogusieńko, lasy, jeziora, łąki, wąskie drogi zamienione w zielony tunel przez drzewa, których na szczęście (jeszcze?) nikt nie wyciął. Wspaniały, duży pokój z łazienką i sufitem ponad 3 metry nad głową. Siatki w oknach nie wpuszczają niepożądanego fruwającego towarzystwa, choć i w okolicy nie dokuczały komary ani muchy... Nawet pogoda dla każdego - od upalnych dni po chłodniejsze, deszczowe. Jak oni to robią?! Życzliwie, z troskliwością i uważnością na potrzeby gości, zapewniając przepyszne dania dla ciała i ciekawe historie dla ducha. Wyjechałam zauroczona - i tak dołączyłam do grona piewców tego miejsca!


5

Stara Szkoła to miejsce, którego nie da się zapomnieć! Urządzone z wielką starannością, każdy szczegół jest tu przemyślany, ale jednocześnie bardzo autentyczny. Naprawdę czuć, że jest to miejsce tworzone i prowadzone z pasją. Otoczenie domu zasługuje na oddzielne ochy i achy, bo widoki są naprawdę piękne, a sam teren ogromny i bardzo zadbany. Jest miejsce na czytanie książki, na ognisko, na dziecięce zabawy, na spacer i na jogę z widokiem na zieleń. Jeśli chodzi o jedzenie to tu brakuje skali do oceny, tego po prostu trzeba spróbować :) Świeżość składników, pomysłowe łączenie smaków, lokalność produktów i piękna oprawa każdego posiłku sprawiała, że czułam się jak w najlepszej restauracji, tylko bez skrępowania mogłam jeść w dresach ;) Pani Ewa i Pan Jacek to ludzie, którzy żyją z pasją, wspaniali rozmówcy i świetni gospodarze, wszyscy pracownicy również zasługują na najwyższą ocenę, bo razem tworzą atmosferę otwartości i gościnności.

Gospodarz: Ewa i Jacek
2022-05-24

Przeczytaliśmy z dużą przyjemnością , dziękujemy ! Dodam , że atmosfera to też nasi Goście , do zobaczenia !


5

Miejsce znaleźliśmy w książce „Nie sypiam byle gdzie”. Naszą uwagę przyciągnęła kategoria „kuchnia”, w której znajdowała się Stara Szkoła w Wysokiej Wsi. Po przeczytaniu samych świetnych opinii wiedzieliśmy, że musimy się tutaj wybrać :-) Bez wątpienia, to miejsce jest cudowne, Gospodarze, Obsługa i otoczenie sprawia, że chce się tu zostać na dłużej. Niecodzienne posiłki z lokalnych produktów, ogromny wybór pyszności i poranna kawka w przemiłym towarzystwie… jeśli miałabym ocenić to mocne 12/10 ! polecam z całego serca :-) Anna i Maciej

Gospodarz: Ewa i Jacek
2022-05-17

Dziękujemy z całego serca , za piękną opinię , za rozmowy przy stole , za otwartość na ludzi i smaki . Zapraszamy Ewa i jacek


5

Jestem oczarowana Starą Szkołą, która zaoferowała nam wspaniałą odskocznię od codzienności. Gospodarze są fantastycznymi ludźmi, tworzą miejsce ciepłe i przepełnione pozytywną energią. Jedzenie to materiał na osobną książkę, bo każde danie było arcydziełem, a każdy posiłek niezapomnianym doświadczeniem. Okolica przepiękna, mnóstwo tras spacerowych i rowerowych, nie pozostaje nic innego jak wrócić zimą na biegówki :). Bardzo dziękuję za świetny wypoczynek.

Gospodarz: Ewa i Jacek
2022-04-05

Bardzo dziękujemy za Waszą opinię i wizytę u nas . Czekamy zimą , do zobaczenia Ewa&Jacek


5

Bez wątpienia wyjątkowe miejsce! Kameralnie, przyjaźnie i bardzo smacznie! A wspólne posiłki przy jednym stole... aż żal wychodzić z kuchni... Dziekujemy bardzo! Ania i Paweł

Gospodarz: Ewa i Jacek
2021-10-18

Wielkie dzięki za wizytę , rozmowy przy stole i piękną opinię . Do zobaczenia !


5

Weekend odpoczynku, pięknych miejsc, przepysznego jedzenia i cudownych ludzi! Gospodarze zadbają o wszystko: była pachnąca czystością pościel, sala do jogi, filmy na deszczowy wieczór i długi stół w kuchni, na którym stały same pyszności! Polecam gorąco, spędziłam tam wraz z koleżankami niezapomniane chwile❤️🦋

Gospodarz: Ewa i Jacek
2021-10-04

dziękujemy !ściskamy !do zobaczenia !


5

Powiem krótko: w tym miejscu gospodarze tak potrafią zaopiekować się gościem, że nie chce on wracać do domu! I pierwszy raz od razu zrobiłam rezerwację na następny raz, którego nie mogę się doczekać!

Gospodarz: Ewa i Jacek
2021-09-27

Agnieszko, bardzo dziękujemy za rozmowy przy stole , piękną opinię i czekamy na Ciebie !


5

Jak rezerwowaliśmy urlop w Starej Szkole wydawało nam się, że to będzie miejsce które pozwoli się nam wyciszyć, odpocząć od natłoku codzienności, nacieszyć się naturą. Tydzień jaki tam spędziliśmy przerósł nasze najśmielsze oczekiwania. Ewa i Jacek tworzą tak wspaniałą i ciepłą atmosferę, że człowiek czuje się jakby spędzał czas w gronie starych przyjaciół. Nieśpieszne rozmowy przy długim stole kuchennym, celebracja każdego posiłku, piękny teren wokoło, dom wykończony z dbałością o każdy szczegół, wnętrza zachwycają, każdy pokój jest dokładnie przemyślany, spełnia oczekiwania nawet najbardziej wymagających lokatorów. Każdy posiłek serwowany w Starej Szkole to wspaniałe przeżycie kulinarne, potrawy swą prostotą i jakością zachwycają. Własnego wyrobu konfitury, dżemy, domowy kompot, przetwory, wszystko najwyższej jakości, z dbałością o każdy szczegół. Wisienką na torcie są trzy koty wylegujące się leniwie przed domem, dopełniając sielskości tego miejsca. Sama sobie zazdroszczę takiego wyjazdu:)

Gospodarz: Ewa i Jacek
2021-08-16

Ulu Kochana, bardzo dziękujemy , my sami sobie zazdrościmy Takich Gości ! Jesteście fantastyczną Rodziną . Do zobaczenia


5

Absolutna rewelacja. Naszymi gospodarzami było młodsze pokolenie właścicieli. Jeżeli to był ich debiut, to Szkoła może być spokojna o swoją przyszłość. Spokój, gościnność, a przy tym pełen profesjonalizm. Genialne miejsce, świetnie przygotowane i zorganizowane, z przepysznym jedzeniem. Ale za jego magię odpowiadają ludzie i to oni są tym wyjątkowym czynnikiem, który odpowiada za aurę Starej Szkoły. (my mieliśmy też szczęście, że w naszym terminie przyjechały osoby, z których dziećmi świetnie rozumiała się nasza siedmioletnia córka). Postaramy się wrócić, a na pewno polecamy każdemu!

Gospodarz: Ewa i Jacek
2021-08-02

Dziękujemy za piękną opinię w imieniu młodszego pokolenia ! do zobaczenia !


5

Było pięknie, miło i przepysznieeee! Wyśmienite jedzenie, śniadania to sztosik! Pokoje przestronne, luźna atmosfera no i sami fajni ludzie :) dzięki!

Gospodarz: Ewa i Jacek
2021-07-29

Wyjątkową atmosferę tworzą nasi Goście:) Dziękujemy za opinię i zapraszamy ponownie!


5

Cudowne miejsce, będziemy wracać. Stara szkole prowadzą ludzie z pasja, którzy dbają o to żeby to miejsce było unikalne. Dawno tak nie odpoczęliśmy, a o jedzeniu długo jeszcze będziemy rozmawiać, bo każdy posiłek w Starej Szkole to kulinarne wydarzenie.

Gospodarz: Ewa i Jacek
2021-07-29

Dziękujemy za tak miłą opinię. Takie recenzje to najlepsza motywacja do dalszego działania. Zapraszamy ponownie - zimą też jest pięknie na Wzgórzach;)


5

Za górami, za lasami jest bajkowe miejsce... Jestem oczarowany Starą Szkołą: od momentu przekroczenia bramy czułem dobrą energię i uśmiech Gospodarzy: Ewy i Jacka., którzy wraz z całym zespołem stworzyli piękne miejsce dla oczu, duszy i dla podniebienia. Dla mnie to był ogromny przywilej móc gościć w Waszych progach - bardzo dziękuję! Do zobaczenia!

Gospodarz: Ewa i Jacek
2021-05-05

Ogromne dzięki , uśmiechamy się do Was ze słonecznej Andaluzji :)