Przystanek w lesie - opinie

5

Wyjątkowe miejsce, w każdym swoim detalu. Niesamowicie klimatyczne i sprzyjające odpoczynku. W domu jest wszystko czego można potrzebować. Bardzo doceniliśmy nagrzanie domu przed naszym przyjazdem. Sauna i kominek były naszą idealną atrakcją na zimowe wieczory. Dla nas piękny czas. Bardzo polecamy!

Gospodarz: Zorika
2024-03-03

Dziękujemy za odwiedziny, mam nadzieję, że jeszcze kiedyś Wasze serce zabije mocniej w stronę Kaszub i do nas wrócicie ♥️


5

Absolutnie super miejsce! Dostatecznie wyposażona kuchnia, piękne wnętrze, spokojna okolica. Idealne dla par bądź paczki znajomych/rodziny. Polecam!

Gospodarz: Zorika
2024-03-03

Dziękujemy ♥️


5

Perfekcyjne miejsce do spędzenia klimatycznego i spokojnego weekendu za miastem. Taką ciszę i spokój ciężko znaleźć Bardzo polecam. 👍

Gospodarz: Zorika
2024-03-03

Cisza u nas potrafi być uzależniająca, do zobaczenia!


5

Cudowne miejsce na ucieczkę od codzienności. Domek jest bardzo ładny i klimatyczny, fajnie wystrojony, bardzo dobrze przygotowany i zadbany, plus kominek jest świetny. Kontakt z właścicielem idealny. Okolica malownicza, lasy, łąki i jezioro. Pies był zadowolony jak i my. Na pewno wrócimy jeszcze nie raz. Zdecydowanie polecamy.


5

Super kontakt z Właścicielką, przecudowny teren, idealny na odpoczynek i ucieczkę od miasta. Mimo średniej pogody liczba gier planszowych nie pozwoliła nam się nudzić. Nasz pies również spędził czas swojego życia, psiaki sąsiada trzymały się zdała i nie było żadnych problemów. Bardzo duży plus za wyposażenie kuchni. Wspaniały wypoczynek, dziękujemy!

Gospodarz: Zorika
2024-03-03

Dziękujemy za miłe słowo! Cieszę się, że wszyscy włącznie z psem zadowoleni z wyjazdu 🫶


5

Z Gdańska do Przystanku w Lesie dojechaliśmy rowerami, częściowo malowniczą trasą PKM a częściowo leśnymi drogami rowerowymi. Na miejscu miejscu przywitał nas dom, pięknie zagospodarowana przestrzeń w okół, spokój i cisza. Klimat gustownie zaaranżowanych wnętrz sprzyjał wypoczynkowi. Drugiego dnia pobytu prawie cały dzień lało, także uruchomiliśmy maszynkę do popcornu i jedno z pomieszczeń domu, zamieniło się w mini kino. W pobliżu domu znajduje się mały warzywnik, także szczypiorek do porannej jajecznicy, świeży ogórek i kalarepa pachniały jeszcze słońcem! Z przyjemnością jeszcze tam wrócimy...


5

Nie ma lepszego miejsca, żeby oderwać się od codzienności i naprawdę odpocząć. Dom ma niepowtarzalny klimat, a odnowiony jest w taki sposób, że wszystko stanowi idealnie dobraną całość. Dosłownie jakby się przenieść w czasie do poczatków XX wieku i zabrać ze sobą zmywarkę i wszystkie inne rzeczy potrzebne do komfortowego funkcjonowania we współczesnym świecie. Jestem pełna podziwu dla właścicielki Przystanku. Okolica idealnie sprawdza się na spacery i jazdę na rowerze. Las, jezioro... czego chcieć wiecej? Na pewno wrócimy!


5

Świetny przystanek od codzienności, okolica przepiękna, dom wspaniały. Kuchnia dobrze wyposażona - niczego nie brakowało żeby móc ugotować obiad. W pokojach piękne meble, super wygodne, duże łóżko w sypialni. Psiaki zachwycone możliwością swobodnego biegania - doceniły też przygotowane miski. <3 Wygodne meble ogrodowe z poduszkami plus duży stół przed domem. Na pewno będziemy z przyjemnością wracać nie tylko latem. :)


5

Wspaniałe miejsce! Spędziliśmy w Przystanku prawie dwa tygodnie i naprawdę żal było wyjeżdżać. Dla naszych psów raj, zupełnie nie zauważyliśmy braku ogrodzenia, na początku stawek z żabami trochę kusił, ale po wycieczkach nad jezioro im się odechciało;) A propos okolicy - jezioro rewelacyjne, zero ludzi (to pewnie zasługa terminu, który wybraliśmy), czysta i ciepła woda, co kawałek maleńkie zejścia do wody. No i lasy wokół - codziennie robiliśmy kilkugodzinne wycieczki i naprawdę się nie nudziło. A sam dom - cudo. Pięknie urządzony i doskonale wyposażony - nie brakowało dosłownie niczego, czuliśmy się jak u siebie. Wielki plus za wyposażenie kuchni, gotowaliśmy sami i naprawdę byliśmy pod wrażeniem (były ostre noże!;)) Internet też działał bez zarzutu - przetestowane podczas zajęć online;). To były nasze pierwsze wakacje na Kaszubach i na pewno nie ostatnie. Baaardzo polecamy Przystanek - zasługuje na 6 gwiazdek:)


4

Świetne miejsce na odludziu, bardzo miły i sprawny kontakt z właścicielką. Wszędzie panował porządek, wszystko było jasno opisane. Wspaniałe otoczenie. Jedynym minusem kamery, odbierające poczucie prywatności. :(

Gospodarz: Zorika
2023-04-22

Bardzo się cieszę, że podobał Wam się Przystanek w lesie ♥️ Przez to, że nie mamy ogrodzenia jesteśmy zobowiązani przez ubezpieczalnie do zamontowania kamer, o czym informujemy na każdym etapie rezerwacji ☺️ Kamery skierowane są w stronę drogi wjazdowej oraz garażu, staramy się żeby nie obejmowały części podwórka, w której najczęściej relaksują się goście ☺️


5

Magiczne miejsce do ucieczki od pośpiechu :) Malownicze położenie blisko Gdańska, cisza i natura wokół. Dom jest czysty i urządzony z sercem, ma się wrażenie że każdy z przedmiotów, od kubka po lampkę, wiąże się z jakąś historią. Bardzo dobre wyposażenie kuchni, znajdziecie tu nawet maszynkę do popcornu! Doceniam także wygodne łóżko. Idealnym uzupełnieniem jest świetna sauna pod domem. W okresie zimowym trzeba intensywnie palić w kominku by było ciepło, ale dbanie o utrzymanie ognia było dla mnie przyjemnym rytuałem :)

Gospodarz: Zorika
2023-04-22

Dziękuje bardzo za piękna opinie 🫶 Zapraszamy do odwiedzin latem, Kaszuby maja wtedy wiele do zaoferowania ♥️


5

Świetne miejsce. Piękna okolica. Ciekawe książki na półkach i mnóstwo dobrej energii. Polecam 10/10.

Gospodarz: Zorika
2023-04-22

Dziękujemy ♥️


5

Przecudne miejsce z duszą, idealne na wyciszenie! Czas tam zdecydowanie zwalnia. Piękna okolica, dom, w którym niczego nie brakuje, super kontakt z Właścicielką, świeże jaja od sąsiadów na pyszne śniadanie, cudowny weekend! Polecam z całego serca, na pewno tam wrócimy. 🥰

Gospodarz: Zorika
2023-01-29

Dziękujemy i zapraszamy ♥️


5

Czas spędzony w tym pięknym miejscu pozostanie w moim serduchu na zawsze. Cisza, spokój, relaks, świetnie spędzony czas - to wszystko w jednym miejscu. Czytaliśmy książki, graliśmy w planszówki, badmintona, rzucaliśmy frisbee, biegaliśmy, dużo rozmawialiśmy i cieszyliśmy się wspólnym czasem z naszymi rodzicami. Bardzo dziękujemy ❤️

Gospodarz: Zorika
2023-01-29

Cieszę się, że nasz Przystanek w lesie odwiedzają tak cudowni ludzie ♥️


5

1. Piękna cicha okolica 2. Świetnie utrzymany domek z dużą ilością przestrzeni zarówno wewnątrz jak i wokół 3. Krótki spacer i mamy wspaniałe jezioro z małymi zatoczkami gdzie można się rozłożyć i popływać 4. Po krótkim odcinku szutrowym sprawny dojazd do Kościerzyny jak i pobliskich sklepów by zrobić zapasy. 5. Świetny kontakt z właścicielką - sprawny i bezproblemowy. Absolutnie polecam wyłączyć telefon, gotować na miejscu, byczyć się na hamaku i spacerować po lesie oraz nad jezioro. Wspaniałe miejsce na cyfrowy detoks.

Gospodarz: Zorika
2023-01-29

Dziękujemy za opinie ♥️ Zorika


5

Zdjęcia i opis nie oddają w pełni idyllicznego charakteru Przystanku w Lesie. Ciszę i spokój można tam odmieniać przez wszystkie przypadki - słychać jedynie ptaki (gęsi lecące kluczem, żurawie brodzące w polu) i od czasu do czasu traktor sąsiada (w końcu są żniwa!) - co pozwala się maksymalnie zrelaksować i pielęgnować sielskie wytchnienie. Dom jest bajecznie położony na niewielkim wzgórz, otoczony polami i lasem; jest kompaktowy, a jego sercem jest przepiękna kuchnia, która inspiruje do odkrywania nowych smaków. W szczególności korzystając z dobrodziejstw ogródka. Krótko mówiąc - Kaszubskie "dolce far niente"!

Gospodarz: Zorika
2023-01-29

To prawda, że zwierząt w odwiedzinach u nas nie brakuje 🌿 Dziękuje za piękna recenzje ♥️ Zorika


5

Zakochaliśmy się w tym domku - pięknie położony w spokojnej, malowniczej okolicy - po pierwszym dniu napisałem do znajomego opisując mu sytuację: "Jak tu pięknie nic nie ma" - myślę, że to idealny opis okolicy. Piękne pola zbóż, sosnowy bór, zielone wzgórza z łąkami na które przylatują bociany i żurawie - idealne miejsce do odcięcia się od świata. Co do domku - świetne połączenie klimatu starego wystroju z nowymi elementami. Z praktycznych rzeczy - domek bardzo dobrze wyposażony - nie było sytuacji, gdzie zabrakłoby jakiegoś sprzętu. Lokalizacja - świetna baza do spacerów, wypadów rowerowych, dalszych wycieczek samochodowych - nawet nad morze :). Przy całym klimacie odcięcia się od świata Przystanek w Lesie nie jest położony bardzo daleko od cywilizacji - dzięki temu można szybko wyskoczyć do miasta np. jeśli czegoś potrzebujemy. Podsumowując świetne miejsce do odpoczynku, obserwacji przyrody, błogiego byczenia się lub aktywnych wakacji - każdy znajdzie coś dla siebie.

Gospodarz: Zorika
2023-01-29

Lepszej recenzji niż „jak tu pięknie nic nie ma” nie mogliśmy dostać ♥️ dziękujemy i cieszymy się, że udało się wypocząć 🌿 Zorika


5

Cudowne miejsce na końcu lasu. Pomimo nie najlepszej pogody spędziłysmy tam przemiły 3 pokoleniowy weekend. Wspólne spacery, palenie w kominku i gry planszowe w otoczeniu przytulnych ścian. Bardzo dziękuje!

Gospodarz: Zorika
2023-01-29

Bardzo się cieszę, że udał się ten wyjątkowy wyjazd 🌿 Zorika


5

Było naprawdę w lesie i naprawdę "przystankowo". Wspaniałe miejsce, gdzie pachnie sosnami i świeżo skoszoną trawą. Pyszna sałata z ogródka i same oh-y i ah-y. Dzięki za miły czas. Na pewno do Was wrócimy!

Gospodarz: Zorika
2023-01-29

Na wiosnę powiększamy ogródek warzywny więc nie tylko sałata będzie pyszna 🌿 Do zobaczenia! Zorika


5

Wspaniałe miejsce na błogi odpoczynek - dom ma wspaniałą duszę, a okolica urzeka i zachwyca na każdym kroku. Cisza panująca wokół pozwala odciąć się od wszystkich zewnętrznych bodźców i wejść w tryb slow bez najmniejszych wyrzutów sumienia. My już tęsknimy za tym klimatem ❤️

Gospodarz: Zorika
2023-01-29

Mam nadzieje, że uda Wam się jeszcze do nas przyjechać ♥️ Dziękuje za opinie 🌿 Zorika