Zagroda Kuwasy - opinie

5

Doskonałe miejsce żeby odpocząć od miejskiego zgiełku. Spokój,cisza, natura, sympatyczni gospodarze i smaczne jedzenie. Polecam.


5

Bardzo przyjemny pobyt :) Byliśmy zaledwie dwie noce, ale bardzo nam się podobało - piękne miejsce, ładne czyściutkie pokoje, wszędzie miły zapach drewna, za oknem natura, konie. Jedzenie również smaczne, zwłaszcza doceniamy ile było słoików własnej produkcji :) Bardzo sympatyczni gospodarze, miła, luźna atmosfera sprzyjająca odpoczywaniu. Nie mieliśmy czasu skorzystać, ale na miejscu była też możliwość zamówienia masażu.


5

Świetnie! Znaleźliśmy to czego szukaliśmy. Spokój… Warunki pobytu, posiłki bardzo dobre, lokalne produkty. Skraj Biebrzańskiego Parku Narodowego to idealne miejsce na wędrówki dłuższe i krótsze. Niczego więcej dla osób szukających oderwania od zgiełku codzienności nie trzeba! Dziękujemy! Wszystkiego dobrego!!


5

Uroczo. Polecam. Przemili właściciele i obiekt w punkt! Do tego dzika okolica no i te dzisiejsze racuchy!! Serdecznosci


5

Przyjechaliśmy do Zagrody Kuwasy z polecenia i się nie zawiedliśmy. Szczególnie podobało nam się pyszne jedzenie serwowane w formie szwedzkiego stołu, z dużym wyborem dań wegetariańskich. Pokój był bardzo przestrzenny i dobrze wyposażony, a pod oknem pasły się konie. Wokół panuje cisza i spokój. Obiekt położony jest bardzo blisko Biebrzańskiego Parku Narodowego, więc daje możliwość wycieczek rowerowych i pieszych.

Gospodarz: Agnieszka
2023-09-25

Bardzo się cieszę, że spełniliśmy Wasze oczekiwania. Konikom też na pewno miło słyszeć, że mimo swojej "emerytury" nadal wzbudzają zainteresowanie :) Zapraszamy Was serdecznie do kolejnych odwiedzin!


5

Zakochaliśmy się rodzinnie w Zagrodzie! Duża przestrzeń, pełno zieleni, cisza i spokój, bardzo wygodne łóżka, jedzenie tak pyszne, że aż strach wchodzić na wagę po powrocie :) Obsługa Zagrody jest przemiła i bardzo pomocna (pozdrowienia dla Pani Joasi!). Trafiliśmy na dość dużą grupę jogową i dużo dzieci i piesków, a że sami byliśmy z synem i psiakiem, bardzo nam to odpowiadało. Dzieciaki mogły poczuć ducha wolności i samodzielności na tak dużym terenie. Dodatkowo skorzystaliśmy ze spływu kajakowego po Jegrzni i wyjścia z przewodnikiem do Parku o świcie (polecam - przy odrobinie szczęścia można zaobserwować watahę wilków i łosie). Myślę, że wrócimy do Kuwas, to naprawdę idealne miejsce na jogę, odpoczynek blisko przyrody i regenerację sił.

Gospodarz: Agnieszka
2023-09-25

Bardzo dziękuję za tak przychylną recenzję i przepraszam zarazem, że dopiero teraz odpowiadam na nią. Ale nie ma tego złego... jest okazja, by zasygnalizować Wam co teraz dzieje się w biebrzańskiej przyrodzie. A zatem - mamy rykowisko, nad domem przelatują klucze żurawi sposobiących się do odlotu, trwa poza tym piękne ciepłe babie lato. Tylko nie ma grzybów, bo w lesie jest za sucho. Zapraszam na któryś z jesiennych weekendów, abyście zobaczyli jak u nas jest w innej porze roku. Serdecznie pozdrawiam!


5

Wspaniałe miejsce, do którego na pewno będziemy chcieli wrócić! Serdeczni właściciele, przesympatyczny, pomocny personel, rodzinna atmosfera, spokój i cisza w otoczeniu przepięknej przyrody! Miejsce dla osób, które chcą odpocząć od zgiełku miasta, docenią uroki wsi, piękno otaczającej natury, bliskość zwierząt (również owadów) i którym nie przeszkadza skrzypiąca drewniana podłoga. Kuchnia w tym miejscu zasługuje na szczególne uznanie, zwłaszcza jeśli lubimy / chcemy poznać kuchnię wegetariańską, która jest tutaj naprawdę różnorodna. Do tego zawsze świeże warzywa, owoce, duży wybór miejscowych przetworów, domowe pieczywo, lokalne twarogi, sery i szynki oraz dostępne przez cały dzień napoje ciepłe i zimne. Warto pokręcić się po okolicy, aby odkryć piękno i dzikość Biebrzy, rozciągające się po horyzont krajobrazy Parku Narodowego, poobserwować dzikie zwierzęta i ptaki, przepłynąć się katamaranem z Augustowa do Doliny Rospudy, czy odpocząć na pobliskim kameralnym kąpielisku przy rzece Jegrznia lub przy jeziorze Dreństwo. Bardzo polecam!!! :)

Gospodarz: Agnieszka
2023-08-07

Pani Agato, nam też z Wami było wspaniale. Bardzo dziękujemy za przychylną i wyczerpującą recenzję, z której z pewnością skorzystają goście, którzy się do nas wybierają.


5

Zagroda jest położona na skraju lasu, miejsce docenią szczególnie osoby szukające ciszy i odpoczynku ( zasięg sieci komórkowej ograniczony). Na miejscu są dostępne rowery, można podjechać nad jezioro ( dzika plaża około 5km, z pomostem 8km) lub do parku ( uwaga łatwo się zgubić, a komary i gzy nie znają litości!). Niedaleko jest pole lawendy - Lawendowy Staw (można kupić kosmetyki). Ale zdecydowanie najlepsze jest jedzenie. Ogromny wybór wegetariańskich potraw. Tatar z kaszy jaglanej, serek z pestek słonecznika, krem czekoladowy z fasoli, Burgery z buraka, pasztet z kaszy gruczanej.... osobom odchudzającym się zdecydowanie odradzam wyjazd w to miejsce, ciężko się powstrzymać. Wszystko jest przepyszne i świeże.

Gospodarz: Agnieszka
2023-08-07

Bardzo dziękuję za tak przychylną recenzję. Niezmiernie się cieszymy, że nasza kuchnia tak bardzo Państwu smakowała - to dla nas dodatkowy impuls, by się starać i wciąż wprowadzać nowe smaki. Zapraszam serdecznie do ponownych odwiedzin - może jesienią?


5

Zagroda Kuwasy to doskonale miejsce zeby odpoczac. Byliśmy we 4 - 2 dorosłych , 5 latka i pies, każdy znalazł coś dla siebie. Bieganie po łące, możliwość karmienia zwierząt, spacery po lesie, to pozwoliło nam zwolnic i zrelaksować się. Przemili gospodarze, którzy pomogli nam znaleźć ciekawe atrakcje w okolicy - odwiedziliśmy lokalnego pszczelarza który oprowadził nas po pasiece i opowiedziano swojej pracy, wynajęliśmy łódkę i pływaliśmy po pobliskim jeziorze poza sezonem, dzięki pomocy gospodarzy…. A kuchnia to jest po prostu niebo! Pyszna, naturalna, kolorowa, zdrowa. Nigdzie nie jedliśmy tak pysznych warzyw i przetworów. Do domu wróciliśmy zaopatrzeni w zagrodowe wyroby, ze świeżo upieczonym przez Panie kucharki chlebem. To miejsce gdzie nic nie jest problemem a wszyscy są chętni do pomocy. Zdecydowanie będziemy wracać, nasza 5 latka powiedziała ze chciałaby tam żyć:) a to najlepsza rekomendacja. Pozdrawiamy Gospodarzy, dzięki Państwu to był dla nas wyjątkowy czas.

Gospodarz: Agnieszka
2023-08-07

Wasze słowa to miód na serce :) Bardzo serdecznie zapraszamy Was do ponownych odwiedzin.


5

Pobyt w Zagrodzie był dla nas bardzo mile spędzonym czasem. Okolica pełna zieleni, z dala od głównych dróg, pozwoliła odpocząć w ciszy i spokoju. Bardzo mili właściciele. Pan zadbał o nasz komfort w czasie pobytu. Smaczne jedzenie, przesympatyczna Pani serwująca posiłki w naprawdę dużych ilościach. Czuć gościnność już od pierwszych chwil. Duży plus za możliwość przyjazdu z psem. Polecamy:)

Gospodarz: Agnieszka
2023-08-07

Bardzo serdecznie dziękujemy za miłe słowa. I oczywiście zapraszamy do ponownych odwiedzin, także z pieskiem :)


4

Bardzo klimatyczne miejsce. Spokój i cisza pozwala skupić się na śpiewie ptaków oraz dźwiękach otaczającego lasu. Pokoje także klimatyczne i przyjemne. Jedzenie bardzo dobre, zwłaszcza produkty wegańskie. Duży plus za dostępne rowery oraz ciepłą atmosferę, którą tworzą gospodarze. Zdecydowanie jest to miejsce dla osób szukających ciszy i duchowego odpoczynku. Ucinam jedną gwiazdkę za akustykę pokoju, który trochę tę ciszę odbierał. Rozumiem, że budynek jest drewniany, jednakże slychać o czym rozmawiają sąsiedzi. I w drugą stronę, byliśmy z psem, który przez te dźwięki reagował, szczekał i mógł niepokoić sąsiadów.

Gospodarz: Agnieszka
2023-03-29

Bardzo dziękuję za recenzję. Ogromnie mi miło, że się Wam u nas podobało. Względem akustyki, to mamy dobrą wiadomość - 20 z 25 pokoi jest już wyciszonych. Przez wiele miesięcy poza ścisłym sezonem, systematycznie rozbieraliśmy drewniane ściany między pokojami i pakowaliśmy pomiędzy nie tony materiałów wygłuszających. Kto szuka faktycznie cichego pokoju, niech prosi o pokoje na piętrze - tam prace są już zakończone. Obecnie jeszcze walczymy z pokojami na parterze. Wam przypadł pokój, który jeszcze tej izolacji akustycznej dokończonej nie ma. Ale pomyśleliśmy, że będzie się Wam podobał (i Waszemu pieskowi) z uwagi na balkon i łatwe wychodzenie na dwór. Serdecznie Was pozdrawiamy!


5

Cudowne miejsce dla ludzi szukających spokoju. Cisza okolicy aż dzwoni w uszach. Wiele tras spacerowych to łakomy kąsek dla osób odpoczywających z psami. A sama Zagroda pachnie drewnem i pysznymi obiadami. Na pewno wrócimy tu wiosną ❤️

Gospodarz: Agnieszka
2023-03-29

Serdecznie dziękujemy za uznanie. Tak, okolica nasza jest wyjątkowa - dlatego też tu przeprowadziliśmy się z miasta wiele lat temu. Zapraszam do ponownych odwiedzin!


5

Cisza, listopadowy nieśmiały śnieg, ciepło płomieni i spokój. Tak zapamiętam ten wyjazd. Przestrzeń gdzie po prostu czujesz się dobrze, bezpiecznie i masz czas na bycie-tak po prostu. Właściciele z sercem na dłoni- porozmawiają, pokażą, pomogą i doradzą. Wspaniały przystanek dla solo podróżników, miłośników natury, ciszy i refleksji. Wrócę!

Gospodarz: Agnieszka
2022-11-21

Bardzo się cieszę, że zostawiliśmy miły ślad na mapie Twoich podróży. Będzie nam niezmiernie miło, jeśli ponownie nas odwiedzisz, serdecznie zapraszam!


5

Bardzo nam się podobało :) Idealne miejsce na długi weekend do zresetowania się i nabrania sił w naturze. Dookoła łąki i lasy (idealne na spacer z psem). Pokoje bardzo zadbane, czyste. Jedzenie pyszne, bardzo dużo opcji wege i wspaniałe domowe przetwory (jakie tylko przyjdą Wam do głowy). Przesympatyczni właściciele oraz cała obsługa. Warto odwiedzić też poza sezonem! :)

Gospodarz: Agnieszka
2022-11-21

Ogromnie się cieszę, mogąc czytać takie miłe słowa o nas. Staramy się jak możemy :) Też uważam, że po sezonie też u nas jest co robić :) Zapraszamy!


5

Bylo fantastycznie, cisza, spokój, pyszne jedzenie. Idealne miejsce na wyjazd z psem. Serdecznie polecamy.

Gospodarz: Agnieszka
2022-11-21

Ukłony! Bardzo dziękuję za miłe słowa o nas i zapraszam do ponownych odwiedzin.


5

Cudowne miejsce. Cisza, spokój, natura. Smaczna i zdrowa kuchnia, gdzie nawet 1,5 roczne dziecko znajdowało coś dla siebie. Pokój 4osobowy przestronny, wygodny, dużo miejsca. 5/5

Gospodarz: Agnieszka
2022-11-21

Zawsze bardzo się cieszę, gdy Goście chwalą nasze jedzenie. Doskonale rozumiem rodziców małych dzieci, którzy obawiają się, co na wyjeździe będzie jadła ich pociecha. Tym bardziej mi miło, że pod tym względem również zdaliśmy egzamin. Serdecznie pozdrawiam i zapraszam!


4

Bardzo urokliwe, ładne i klimatyczne miejsce. Można odetchnąć i się zrelaksować. Jedzenie dobre ale dość mały wybór (kolacja pokrywa się z obiadem), szczególnie dziecko nie mogło nic dla siebie znaleźć. Pokój dla niepełnosprawnych (taki akurat otrzymalismy) bardzo skromny ale wygodny (piekna drewniana podłoga). Podsumowująca bardzo fajne miejsce na weekendowy relaks jednakże cena dość wysoka w porównaniu do tego co Zagroda proponuje.

Gospodarz: Agnieszka
2022-11-21

Dziękuję za opinię i całkiem dobrą w sumie, wyważoną ocenę. Kwestia pokrywania się w czasie pory kolacji i obiadu dotyczy dni, w których są przyjazdy nowych Gości. Nie każdy jest w stanie dojechać na obiad, wtedy oferujemy pod wieczór jeden posiłek większy - obiadokolację. Wiadomo, że nie zawsze uda się sprostać wszystkim wymaganiom Gości, ale staramy się jak możemy :)


5

Bardzo przyjemne miejsce z pyszną kuchnią. Co ciekawe - przewaga rzeczy wege. Zwykle wegetarianin w takich miejscach ma do wyboru jedno, maks dwa dania dla siebie. Jak coś mu nie smakuje, to chodzi głodny. Tutaj co innego - naprawdę duży wybór i to świetnych lokalnych rzeczy. Super przetwory - zwłaszcza śliwka wytrawna w herbacie. My kupiliśmy do domu trzy słoiczki :) Bardzo dobry pasztet mięsny. Jeśli chodzi o budynek - cieszy oko. Widok z okna kapitalny - pasące się koniki. A teren wokół pensjonatu - sztos. Kilk hektarów do dyspozycji, soczysta trawa, wystrzyżona ścieżka do spacerowania, różne fajne zakątki, własny staw. A wokół łąki, pola, lasy. Kuwasy położone są tuż przy szlaku (a w zasadzie szlakach) Biebrzanskiego Parku Narodowego. My byliśmy z raczkującym bobasem i psem. Jedyny minus to brak sali zabaw w budynku dla dzieci. Podczas wyjazdu mieliśmy przez prawie cały tydzień dobrą pogodę, ale gdyby przez tydzień lał deszcz, to nie byłoby co robić z dziecięciem. Jakaś salka z miękką wykładzina i klockami by się przydała. Na plus - trafiliśmy akurat na trzydniowe warsztaty komunikacji z psem. Wiec też super sprawa :)

Gospodarz: Agnieszka
2022-11-21

Bardzo dziękuję za doskonałą ocenę, a przede wszystkim - w imieniu naszych przyszłych Gości - za tak obszerną, szczegółową i wartościową recenzję (nie każdemu by się chciało, więc szacun :) . Staramy się nie ograniczać naszej oferty tylko do "spanie/jedzenie", często organizujemy różne tematyczne weekendy, w tym np. warsztaty dla właścicieli psów (choć oferta jest znacznie szersza). Sala dla dzieci jest aranżowana (w naszej mniejszej sali do jogi) w wypadku kiedy mamy zorganizowane pobyty rodzinne. Ale też zawsze Goście z dziećmi mogą z niej korzystać, o ile nie jest zajęta przez joginów. Serdecznie pozdrawiam i zapraszam!


5

Cicho,czysto,super smacznie. Wypoczęliśmy .Zwiedziliśmy część terenu Biebrzańskiego Parku Narodowego , okolicę -czyli Rajgród , Augustów , byliśmy na dwóch rejsach .Spacerowaliśmy po pięknych łąkach za naszym domem, wygrzewaliśmy się z książką na leżaczkach w ostanie gorące dni lata. Byliśmy od 1do 6 września. No i podjedliśmy bardzo dobrze na obfitych posiłkach .Do wyboru -wege i tradycja. Gorąco polecamy - szczególnie zagonionym mieszczuchom!

Gospodarz: Agnieszka
2022-09-09

Serdeczne dzięki za tak wspaniałą ocenę. Krzyś mawia do Gości "witajcie w miejscu, gdzie nie można schudnąć" - i chyba coś w tym faktycznie jest ;) Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie - A+K


5

Wspaniale miejsce, blisko natury, dla tych którzy lubią ciszę i spokój. Gospodarze i obsługa bardzo mili i pomocni. Pyszne jedzenie. Spędziliśmy miły weekend i chętnie wrócimy :)

Gospodarz: Agnieszka
2022-09-09

Bardzo dziękujemy za uznanie. To bardzo dużo dla nas znaczy i dodaje skrzydeł :) Pozdrawiamy! Agnieszka i Krzyś