Niebieski - review

5

Właśnie wróciliśmy z trzydniowego pobytu w Niebieskim. Widać, że gospodarze wsadzili w ten domek całe swoje serce. Wnętrze jest dopracowane do najmniejszego szczegółu. 🛌 sypialnia: Z łóżka w sypialni przepiękny widok na jezioro i lasy po drugiej stronie jeziora - dla takich widoków chce się żyć. Łóżko bardzo wygodne, pościel świeża, czysta i pachnąca. Dla zapracowanych - biurko, a dla lubiących kontemplować widoki - wygodny fotel. 🍽️ kuchnia: wyposażona lepiej niż w rodzinnym domu - jest tam wszystko czego potrzeba. Patelnie, garnki, sztućce, drewniane szpatułki, otwieracz do wina/piwa, zatyczka do wina, miski, dzbanki, termosy, blaszka do pieczenia, piekarnik, zmywarka… a wiele z tych rzeczy dodatkowo ma swoje „smaczki” w postaci grafik przypominających gdzie się znajdujesz 👍🏽 Spokojnie można sobie gotować pełne posiłki i nie przejmować się zmywaniem - zmywarka robi to za Was. 🛁 łazienka: Schludna i czysta. Jest wygodny prysznic, którego chyba na zdjęciach nie zauważyłem. Jest też pralka. Brak zastrzeżeń 👌🏽 📺 salon: Tutaj należy zrobić jeszcze jeden ukłon w stronę gospodarzy - to miejsce jest po prostu idealne. Kominek - codziennie wieczorem rozpalaliśmy sobie ogień, grzaliśmy się i beztrosko gapiliśmy w płomienie. Nie martwcie się niczym - przy kominku czekała na nas rozpałka, zapalniczka, gazeta na rozpałkę i kosz pełny drewna. Dodatkowym atutem było to, że kosz mieści mniej więcej tyle drewna, aby starczyło na cały jeden wieczór. Każdego dnia przed zmierzchem wychodziliśmy 5 metrów od domku pod altanę z drewnem i sami sobie łupaliśmy drewno siekierą w 3 minuty - dawno tego nie robiłem i przypomniałem sobie ile to daje frajdy 😅 ale spokojnie, znajdziesz też gotowe mniejsze kawałki do kominka - ja po prostu chciałem sam to zrobić skoro była taka możliwość 😇 - szafa pełna rozmaitych książek i planszówek 👍🏽 - rzutnik z ekranem. W zestawie kabel HDMI, jeśli potrzebujesz odtworzyć coś z laptopa. Rzutnik jest od razu połączony z siecią wifi i ma wbudowanego netflixa i youtube’a. Dźwięk z niego jest w zupełności wystarczający. - jest dużo koców! I wygodna kanapa ✌🏽 - wifi działa bardzo dobrze! Trudno opisać wszystkie szczegóły, ponieważ domek naprawdę jest bardzo dopieszczony i wyposażony. 🌄 okolica: My byliśmy w trzecim tygodniu stycznia i akurat w trakcie całego naszego pobytu było dużo śniegu. Widoki przepiękne, zrobiliśmy sobie 2 spacery w jedną i drugą stronę. W trakcie tych krótkich spacerów zdążyliśmy zobaczyć dwa razy stado kicających sarenek, łanie, a nawet łosia. We wsi jest uroczy mostek z czystą rzeczką, a tuż za nim sklep „na dzwonek”, w którym przemiła starsza pani sprzeda wam chrupki, czekoladę albo piwko, jeśli Wam zabraknie. Jakieś inne podstawowe produkty też tam znajdziecie. My większe zakupy zrobiliśmy przed przyjazdem 10km od Niebieskiego w Mrągowie. W wyposażeniu domku były również sanki! Oczywiście nie odmówiliśmy sobie tej przyjemności i skorzystaliśmy - droga do wsi jest cały czas praktycznie z górki - świetna trasa na sanki. Największym hitem było doświadczenie pływania łódką, którą udostępniają gospodarze Niebieskiego. Potwierdzamy - da się pływać w styczniu, przy temperaturze -1/-3 stopnie, kiedy wszędzie na lądzie leży śnieg po kostki. Ba! Myślę nawet, że widoki w takim czasie są jednymi z najpiękniejszych na pływanie po jeziorze! Wszędzie dookoła biało i cicho. Łódka jest wygodna, zadbana i bezpieczna - polecamy! Ostatniego dnia zrobiliśmy sobie ognisko przy specjalnie przygotowanym na takie okazje palenisku. Dookoła ogniska są ławeczki, drewno jest naszykowane, kijki do pieczenia też 👌🏽 Dodatkowo w domku razem z kocami był też jeden specjalny koc termiczny/nieprzemakalny - idealny na zaśnieżoną i zimną ławeczkę. Ognisko rozpalaliśmy około 18:00 w kompletnym mroku, ale po chwili od rozpalenia przyszły dotrzymać nam towarzystwa pieski - było raźniej 🙂 Wyjazd bardzo fajny, ale za krótki. Z tego miejsca nie chce się wyjeżdżać! Widać, że poza sercem gospodarze wsadzili też w to miejsce swoją duszę. Pani właścicielka jest przesympatyczną, uśmiechniętą osobą. Dostaliśmy wszystkie niezbędne informacje na samym początku, a w razie potrzeby była cały czas pod telefonem i szybko odpisywała na smsy. Dla samotników/lubiących prywatność: mimo tego, że właściciele mieszkają tuż obok, w ogóle nie dało się tego zauważyć. Nie wchodzą w drogę, nie kontrolują, nie szukają na siłę towarzystwa. Z całego serca polecam to miejsce każdemu, o każdej porze roku. My na pewno tam jeszcze wrócimy. Do zobaczenia! Kuba & Julia

Host: Iwona
2023-01-30

Dziękujemy bardzo za przemiłą opinię 💙 Zapraszamy ponownie do Niebieskiego 💙


5

Czasami gospodarz to po prostu właściciel danego miejsca, a czasami to osoba, którzy przyjmuje swoich gości jak przyjaciół. W przypadku naszego pobytu w Niebieskim była to zdecydowanie druga opcja. Właściciel czekał na nas z gorącą herbatą w termosie (pyszną, korzenną, z cynamonem w lasce, a w nie w proszku), do lodówki wstawił piwo własnej produkcji, a dodatkowo poczęstował nas bimbrem;) Służył też dobrą poradą. Samo miejsce jest zjawiskowe – wybraliśmy się w listopadzie i akurat spadł śnieg, więc czuliśmy się jak w górach, a nie na Mazurach. Widok z góry na jezioro (do którego prowadzi urokliwa ścieżka z domku) był dla nas, mieszczuchów, wyjątkowo kojący i faktycznie pozwolił się odprężyć. W domku niczego nie brakowało – wręcz przeciwnie, byliśmy pozytywnie zaskoczeni internetem (ze Starlinka) czy rzutnikiem. Warto też dodać, że cały domek urządzony jest ze smakiem – pomalowane na biało drewno, niebieskie akcenty, dzianinowe pufy. Wszystko do siebie pasuje i sprawia, że po prostu miło spędza się tam czas.

Host: Iwona
2022-11-22

Dziękujemy bardzo za przemiłą opinię 💙 Zapraszamy ponownie do Niebieskiego 💙


5

Byłyśmy tam w 4 dziewczyny, sam domek dopracowany jest w najmniejszych szczegółach, jest bardzo czysto, kocyki pachną praniem, widok jest cudowny, okolica jak z obrazka, polecam wszystkim spragnionym chillowego wypoczynku w pięknej aranżacji, widać tam włożone serce właścicieli 😻😻😻

Host: Iwona
2022-09-21

Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie do Niebieskiego 💙


5

Miejsce IDEALNE! Lokalizacja idealna dla szukających spokoju i miejsca do relaksu. Klimat i wyposażenie domku fantastyczne, tak jak i gościnność Iwony. Miejsce dopracowane w każdym detalu, z przyjemnością spędza się czas zarówno w samym domku, jak i jego otoczeniu. Nie szukajcie dalej, jedźcie do Niebieskiego <3

Host: Iwona
2022-09-15

Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie do Niebieskiego 💙


5

Wspaniałe miejsce ze wspaniałymi gospodarzami! Cudownie położony domek z panoramicznym widokiem na piękne i niemal dziewicze jezioro Juno, gdzie we wrześniowe poranki jezioro znika, a ziemia łączy się z niebem. Sam domek i okolica uporządkowana i przemyślana w najmniejszych detalach, co daje uczucie pełnego komfortu i pewność, że nie brakuje niczego, co w danej chwili może okazać się potrzebne. Mimo sąsiedztwa domu właścicieli, poczucie intymności jest w pełni zachowane. Polecam niebieski w 100% ! Z chęcia tam wrócimy 💙

Host: Iwona
2022-09-08

Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie 💙


5

Było wspaniale. Trudno znaleźć słowa opisujące uczucie towarzyszące każdej pobudce z widokiem na jezioro. Niesamowicie odpoczęliśmy. Chętnie zostałabym tam jeszcze dłużej, a nawet bezterminowo 😊 Domek jest czyściutki i świetnie wyposażony, wszystko jest nowe i zadbane, nie brakowało nam niczego. To zdecydowanie miejsce, gdzie można naładować akumulatory, wyciszyć się i odciąć od pozaurlopowego świata. Wokół jeziora nie ma zbyt wielu miejsc przeznaczonych na wynajem, więc na jeziorze ruch jest wręcz minimalny, towarzyszyła nam tylko cisza i spokój. Kajaki na takim pustym jeziorze to też zupełnie inny wymiar wypoczynku (swoją drogą kajaki udostępniane przez właścicieli domku również są nowe i w super stanie). Trudno wybrać najmocniejszy punkt tego wyjazdu, bo mam wrażenie, że były same takie, ale widok z tarasu to jest COŚ! zapiera dech w piersiach, na pewno na długo zostanie w naszych głowach. To naprawdę jeden z moich lepszych urlopów. Polecam absolutnie każdemu. Jeszcze raz serdeczne podziękowania dla Pani Iwony i Pana Mariusza przede wszystkim za stworzenie tego cudownego miejsca 😊

Host: Iwona
2022-09-06

Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie 💙


5

This place is a true gem! We had an amazing stay at this lake house. Location could not be better, we walked or kayaked to the beach on the lake two minutes away and visited many close by restaurants . We were never bored. There were plenty of games and activities for them to do. The highlight was watching movies under the stars on the big screen. House is very nice, functional with a beautiful deck. The host was so thoughtful as she left refreshments for us. They were always a phone call a way if we had questions. So caring and responsive! The lake was absolutely lovely! Can’t wait to visit again.

Host: Iwona
2022-08-22

Dziękujemy bardzo 💙 i do zobaczenia w Niebieskim 💙


5

Szukając miejsc na wakacyjny odpoczynek, każdy z nas chciałby znaleźć takie, które będą najbliższe wyobrażeniom o urlopie idealnym. Dla tych, dla których idealne wakacje to takie w spokojnym rytmie, z fantastycznym widokiem na jezioro dostępnym 24/7, ze wschodzącym słońcem zaglądającym do okna, z feerią barw nieba przy zachodzie (nie wiedziałam, że chmury mogą mieć tyle kolorów!), z obserwowaniem ptaków i bogactwem przyrody tuż obok, w uroczym domku, w którym jest naprawdę wszystko, żeby wygodnie odpoczywać, żeby smacznie gotować (i pić kawę codziennie z innego, uroczego kubka lub filiżanki), miło spędzać czas (książki, planszówki, bule, badminton) żeby leniuchować w hamaku czy na leżaku, żeby pływać kajakami i łódką - to takie rzeczy tylko w Niebieskim. A do tego przesympatyczni właściciele i urocze zwierzaki. Niebieski to sposób na cudowne, bajkowe wakacje.

Host: Iwona
2022-07-11

Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie 💙


5

Urokliwe miejsce i przemili właściciele Domek z przepięknym widokiem na jezioro, w pełni wyposażony I pięknie urządzony. Idealny dla 4 osób (2+2 ). Duży wygodny taras , przed tarasem cześć ziemi jest wysypana piaskiem gdzie graliśmy w badmintona. Można tez wypożyczyć od gospodarzy SUPa i popływać na jeziorze. Wokół cisza i spokój. Gospodarze bardzo sympatyczni Pierwszego dnia kiedy zepsuły mi się klapki i wspomniałam o tym pani Iwonie , w ciągu jednej chwili zorganizowała mi drugą parę co nie ukrywam przydało się przy schodzeniu do jeziora i z powrotem pod górę do domku. Ale nie bede ukrywać ze najbardziej serce skradł mi Fifek, niby taki niepozorny psiak, a taki kochany i o pięknym sercu❤️🐕 Polecam to miejsce i z przyjemnością tu wrócę.

Host: Iwona
2022-07-06

Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie 💙


5

Cudowne miejsce klimatyczne z pięknymi widokami, ciszą i naturą na wyciągnięcie ręki. Niebieski bardzo komfortowy, zadbany, czysty i w pełni wyposażony. Gospodarze serdeczni, pomocni i nie narzucający się. Jeden z najbardziej udanych wyjazdów, polecam wszystkim potrzebującym relaksu i wypoczynku.

Host: Iwona
2022-06-22

Dziękujemy bardzo 💙


5

Cudowne miejsce prowadzone przez przemiłych ludzi! Na początku urzekł nas ten kolor... potem zobaczyliśmy widok z okna i domek w środku! Kochamy takie miejsca! Okolica cicha i spokojna (ale do Mrągowa jest rzut kamieniem, jeśli czegoś Wam zabraknie). Właściciele bardzo mili i pomocni! Na pewno tu jeszcze wrócimy!

Host: Iwona
2022-06-17

Dziękujemy bardzo za miłe słowa i zapraszamy ponownie 💙


5

Jeśli ktoś chciałby spędzić czas w ciszy, spokoju, z widokiem, którego na długo nie zapomni to niebieski jest miejscem idealnym. Miejsce dla 6 osób w sam raz. W domku niczego nie brakuje. Miejsce na ognisko w połowie drogi nad jezioro, czy jakieś 60 metrów od domku. Fakt, powrót trochę pod górkę, bo domek na wzniesieniu, ale za to widok na juno i zachodzące słońce rekompensuje początkową lekką zadyszkę. Gospodarze bardzo gościnni, mili i pomocni. Dziękujemy i na pewno wrócimy!

Host: Iwona
2022-06-15

Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie 💙


5

Polecam gorąco! Spędziłam w Niebieskim wraz z przyjaciółką cudowny weekend. Widok z salonu i sypialni głównej zapiera dech w piersi, rano budzi wschód słońca nad jeziorem, śniadanie na tarasie w towarzystwie uroczych psiaków i kotków :) W domku jest wszystko co potrzeba, żeby komfortowo spędzić czas, a jak czegoś nie ma to tuż obok są przemili właściciele, którzy dołożą wszelkich starań żeby dostarczyć to co potrzeba :) Okolica cicha i piękna. Atmosfera miejsca niepowtarzalna. Jednak jeśli w więcej osób to w konfiguracji raczej rodzinnej, ponieważ w drugiej sypialni łóżka dla dorosłych mogą okazać się zbyt ciasne ;) ale z drugiej strony, kto by tam spał, kiedy lepiej spędzić czas nad wodą lub przy ognisku, albo z książką w hamaku :) Podsumowując - super miejsce! :)

Host: Iwona
2022-05-11

Dziękujemy bardzo 💙