Makówka - opinie

5

Świetne miejsce. Domek jest super czysty i urządzony, ma absolutnie wszystko, czego potrzeba do miłego wypoczynku, włącznie z bardzo uczynnymi gospodarzami. Plus kozy - nie wiedziałam że kozy mogą być tak ważnym elementem urlopu :)

Gospodarz: Ania i Andrzej
2023-03-31

Aneczko dziękujemy za superową opinię, za przygody i kolejne doświadczenia 😅 Ahoj przygodooo, było meega 🤩Czytającym opinnie podpowiem, pakujcie rowery, wsiadajcie do pociągu i już prawie jesteście w Makówce 🫠 Pozdrawiamy Was serdecznie 😊


5

CUDOWNE miejsce i właściciele! Mieliśmy krótki wypad niestety, ale bardzo udany. Spokój, cisza i kozy dookoła. Trafiło nam się dzikie stadko 2 tygodniowych urwisów, które ciągle zaglądały nam w okno, więc pijąc kawę nigdy nie byliśmy sami. Kozoterapia pełną parą! Gospodarze bardzo pomocni i mega otwarci. Polecam każdemu, kto potrzebuje uciec od miasta na chwilę a nie chce tracić czasu na dojazdy w odległe zakątki Polski. Na pewno wrócimy. Uściski dla Ani i Andrzeja oraz ich beczącego stadka! <3

Gospodarz: Ania i Andrzej
2023-03-31

CUDOWNA Pati, było super móc Was gościć, naprawdę. Wasz zachwyt nad Makówką potwierdza, że to była dobra decyzja żeby ją stworzyć. Dziękujemy Wam za to. PS. Twoja cudna foteczka zdobi nasz profil na SH, absolutnie najlepsze zdjęcie pokazujące szczęście wymalowane na twarzy 🥰 Ściskamy i do zobaczenia 😘


5

Strasznie było nam miło odwiedzić Makówkę. Aż żal było wyjeżdżać. Do tego naprawdę rzadko spotyka się tak otwartych, dobrych ludzi. Właściciele (Ania i Andrzej), poświęcają temu miejscu swój czas i to widać w każdym detalu. Domek, pomimo tego że malutki, jest bardzo urokliwy, wykonany i wykończony w stylu który do nas trafia i który nadaje klimatu miejsca. Dla nas dużym atutem było to że Makówka znajduje się dość blisko Warszawy, chwila, moment i jesteś na miejscu. Poza przestrzenią wokół domku, którą zapewnili właściciele, mieliśmy możliwość obcowania z kózkami (3-4 dniowymi), co było bardzo miłym doświadczeniem. Pobyt w Makówce pozwolił nam totalnie oderwać się od rzeczywistości która momentami w dużym mieście pędzi jak szalona. Wieś pozwoliła nam chociaż na chwilę zwolnić, zrelaksować się. dziękujemy! <3

Gospodarz: Ania i Andrzej
2023-03-14

Olu, nam też było szalenie miło Was poznać 🙂 Fantastycznie się z Wami rozmawiało i śmiało, dowiedzieliśmy się od Was fajnych rzeczy za co to my dziękujemy. Bądźcie szczęśliwi każdego dnia 😘 qŚciskamy mocno. PS. Teraz to my chodzimy z bobrem na ustach 😅🥰


5

W tym miejscu panuje idealny balans między odcięciem od rzeczywistości a kontaktem z rzeczywistością. Spałam na rozkładanej kanapie na dole tuż przy oknie i poranny odruch sięgania po telefon zamieniłam na wypatrywanie, czy jest łoś. Widok za oknem idealnie uspokajający (łagodnie falujące drzewa) jak i pobudzający - w momencie, gdy kozy przyjdą skubać trawę. Kontakt z właścicielami był idealny. Każdy ma swój świat, domek jest zwrócony w stronę pola i lasu. Ale jak coś potrzeba, np. wazon na kwiaty, to pomocni są od razu lub niemal od razu, jeśli akurat rodzą się kózki. Domek jest tak dobrze wyposażony, że jak coś mi było niespodziewanie potrzeba, to znajdowałam w szufladzie, np. zapałki czy artykuły higieniczne. Wazon też zazwyczaj jest, akurat trafiłam na wyjątkowy moment wymiany na nowy. Poza tym, trzymałam na rękach jednodniową kózkę, to niezwykle poruszające przeżycie. Wymyślaliśmy im razem imiona. Posłuchałam też wciągających anegdot o okolicy. A na spacerze w Puszczy Stromeckiej drogę przebiegły mi tuż przede mną 3 pędzące sarny. To był wspaniały urlop.

Gospodarz: Ania i Andrzej
2023-03-08

Kasiu, ogromnie się cieszymy że wypoczełaś 🌲My dziękujemy Ci za owocne rozmowy, super pomysły, za śmiechy i chichy 😄 Było cudownie Was gościć. Ściskamy razem z małymi rogatymi 😊 🐐


5

Super miejsce na odpoczynek od zgiełku miasta. Cisza, spokój, same lasy wokół. Gospodarze bardzo mili i pomocni. Domek super urządzony i wyposażony. Jest tam wszystko czego trzeba. Polecam z całego serca odwiedzić to miejsce :) Na pewno przyjedziemy do makówki jeszcze raz! <3

Gospodarz: Ania i Andrzej
2023-02-18

Dziękujemy dziewczyny 😘 i do zobaczenia w takim razie 🥰


5

Bardzo ładna i cicha miejscowość. Domek bardzo czysty, z przytulną atmosferą i ergonomicznym wnętrzem. Ale największą zaletą jest otwartość i przyjazność gospodyni domu, Pani Ani. Polecam☺️

Gospodarz: Ania i Andrzej
2023-02-18

Dziękujemy dziękujemy, fajnie było pogadać 🙂 Pozdrawiamy Waszą ekipę i białą słodką puchatą piękność 🐩


5

Mocno polecamy pobyt w Makówce. Domek był świetny i dobrze przystosowany do zimowych warunków styczniowych. Niczego nam w nim nie brakowało! Udało nam się z obecnym sprzętem kuchennym przygotować pełną kolację wigilijną :) Gospodarze byli bardzo pomocni w każdym aspekcie. Byliśmy również zachwyceni widokami dookoła oraz wycieczkami po okolicznych lasach.

Gospodarz: Ania i Andrzej
2023-01-23

Super, że wszystko się udało a, że się udało niech dowodem będzie fakt, że sałatka była pyyyszna. Nigdy takiej nie próbowaliśmy. Dziękuję i pozdrawiam Was serdecznie 😊


5

Długo szukaliśmy noclegu na sylwestra, na wyłączność, w dobrej cenie, akceptującego pobyt psa, blisko Warszawy, ale na uboczu. Chcieliśmy uciec od hałasu petard 🧨 których nasza psinka bardzo się boi.

Tak trafiliśmy do Zagrody. Obiekt ten przewyższył nasze oczekiwania. Czerwony domek jest bardzo dobrze wyposażony. Jest dobrze przemyślany, gustowny, czyściutki i pachnie drewnem 👌🏼 

🐐 Rano w dużych oknach witało nas stado pięknych, zadbanych i przyjacielskich kóz, które swobodnie chodziły sobie po nie ogrodzonym terenie 😍 Uprzedzając pytanie - nie było czuć nieprzyjemnego zapachu. 

Zagroda położona jest na ogromnej działce, przy samym lesie, bez sąsiedztwa, dająca wiele przestrzeni i możliwości. Mogłam wybiegać się z naszą sinką ☺️

 🫙 Od gospodarzy możecie nabyć ich przetwory. My próbowaliśmy przeróżne kozie sery, śliwki w occie, ogórki kiszone — wszystko wyśmienite! 

🙋🏻‍♀️ Właściciele są bardzo sympatyczni i otwarci na potrzeby gości. Można śmiało pytać ich o wszystko.

Super sprawą jest możliwość darmowego pobytu piesków, bardzo to doceniam 😍🥰 

✝️ Obok zagrody znajduje się zabytkowy święty pomnik matki boskiej, którego niezwykła historie, chętnie opowiedział nam gospodarz. 

🚶🏻‍♀️🚴🏻‍♀️🦮 W okolicy są różnorodne lasy gwarantujące ciekawe spacery, czy wycieczki rowerowe. Miejsce napawa inspiracją do tworzenia 📸 

Jest to idealne miejsce na błogi wypoczynek w okolicy natury. Spędzony tam czas był wspaniały, ciężko było nam stamtąd wyjechać 😅 Popadliśmy w błogostan 😌 

Dziękujemy gospodarzom za każdą minutę spędzoną w ich wspaniałym gospodarstwie ☺️ Wybaczcie tak długą opinię, ale jestem blogerką podróżniczą i nie mogłam się powstrzymać 🤭

Gospodarz: Ania i Andrzej
2023-01-12

Czytałam tą opinię kilka razy i powiem Wam kochani, że mogę ją czytać codziennie rano i mieć dzięki temu "zrobiony" dzień. To co napisałaś Justynko to absolutna petarda, jest tu wszystko co powinien wiedzieć przyszły Gość. Dziękuję Ci za to serdecznie 😊 Dziękuję również za możliwość poznania Was, za piękne zdjęcia, za cudowne relacje w mediach a Pawłowi za jego książkę (młoda już czyta 😊) Co bym nie napisała w odpowiedzi to wydaje się być banalne przy Waszym opisie Makówki ale... dziękuję, dziękuję, że nas wybraliście 🥰 Ogromne przytulaski do Liluni 🐕‍🦺😘


5

Jakie ogromne szczęście mają Ci którzy trafiają do Makówki 🐐Domek czyściutki, pachnący, otoczenie bajeczne. Dzięki Ani i Andrzejowi spędziliśmy czas odcięci od rzeczywistości. Choć sami mieszkamy na uboczu to ich Makówka jest jeszcze piękniejszym zaciszem i oazą spokoju. Warto im podziękować ,że im się "chce " i zapraszają gości,pozwalają wchodzić w ich życie.Nasz krótki odpoczynek odbył się w Święta z kolejną okolicznością 40-tych urodzin mojego męża i to nic nie robienie było najlepszym czasem dla nas ❤️ Dziękujemy za gościne, towarzystwo i miejsce. Ania + Patryk

Gospodarz: Ania i Andrzej
2022-12-27

Aniu kochana, to właśnie dzięki takim ludziom jak Wy, nam się chce!!! Z całego serca dziękujemy, że mogliśmy Was poznać , bo dzięki temu wiemy, że nie jesteśmy sami w tym co robimy. Dziękujemy za rozmowy, piękne uśmiechy i uściski. Najlepsze życzenia urodzinowe dla Patryka i dziękujemy za łazienkową pomoc 🙈 Ściskamy Was mocno i ukochajcie ode mnie Waszego czworonoznego przyjaciela.


5

Wspaniałe miejsce, żeby zaszyć się na weekend. Cisza, spokój, piekny, czysty i wygodny domek z kuchnia wyposazona doslownie w kazdy mozliwy sprzet i podstawowe produkty. Serdeczni wlasciciele, ktorzy robia najlepsze kozie sery jakie w zyciu jadlam, a jadlam ich niemalo;) jajeczniczka z jajek od Makówkowych kurek rowniez pyszna! Polecam bardzo i mysle, ze wroce na pewno.

Gospodarz: Ania i Andrzej
2022-12-27

Absolutnie cudownie czyta się tak miłe opinie. Dziękujemy dziewczyny, że nas wybrałyście a my mogliśmy Was uszczęśliwić. Pozdrawiamy serdecznie i oczywiście zapraszamy ponownie.


5

Wspaniałe miejsce na odcięcie się od codzienności. Mistyczna cisza oraz kojący widok na łąki i las. Sam domek bardzo dobrze pomyślany, wyposażony i przytulny. Mili gospodarze poczęstowali produktami własnego wyrobu. A kozy są niesamowite - obserwowanie ich to okazja to prawdziwa frajda.

Gospodarz: Ania i Andrzej
2022-11-02

Panie Sławku bardzo dziękujemy za wizytę, pozdrawiamy Was chłopaki serdecznie i zapraszamy we trójkę zgodnie z rozmową 😊


5

Domek śliczny, właściciele zadbali o każdy szczegół! Niczego nam nie brakowało. Domek czyściutki, idealny do odpoczynku i relaksu, wokół cisza i spokój, mili i pomocne właściciele. Pyszne sery i mleko 😋. Super miejsce - serdecznie polecamy 🥰

Gospodarz: Ania i Andrzej
2022-10-31

Dziękujemy, że mogliśmy Was poznać. Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dużo zdrówka dla Waszych mam 🥰


5

Polecam. Śliczny, czerwony domek w pięknym otoczeniu, na skraju lasu, wyposażony we wszystko co niezbędne, czysty, przytulny, fajnie urządzony. Przygotowane miejsce na grilla i ognisko. Bardzo mili i pomocni gospodarze. Idealne miejsce na odpoczynek poza miastem i wyprawy na grzyby jesienią, no i oczywiście biegające dookoła kozy robią robotę :)

Gospodarz: Ania i Andrzej
2022-10-10

Pani Magdo, dziękujemy za miłe słowa, pozdrawiamy każdą z osobna i rodzynka oczywiście 😊 PS. Mamy nadzieję, że ogórki i śliweczki smakowały a sosik wyszedł przepyszny 😊 Ściskamy z kozim babińcem.


5

Makówka to miejsce idealne na detoks od miasta. Uroczy domek, piękna okolica, pyszne sery robione przez właścicieli i kozy pasące się na łące. W tym miejscu dwa dni wydają się zdecydowanie dłuższe niż na codzień. Udało nam się porządnie odpocząć, odetchnąć i nabrać energii na kolejny tydzień. Zdecydowanie polecamy!

Gospodarz: Ania i Andrzej
2022-10-10

Super się czyta tak miłą opinie, dziękujemy za tą możliwość 😊 Pozdrawiamy Was serdecznie 😊


5

I loved the place, so peaceful, super clean, and had a fantastic view. the bonus of this place was the friendly landlord and her family, they were so hospitable and kind. as a solo traveler I totally felt safe. the organic eggs and goat cheese were surprisingly delicious( I even bought extra to take to the city). if you are looking for a ''get away'' place I highly recommend it. I literally have 0 complaints :D

Gospodarz: Ania i Andrzej
2022-10-03

It was such a pleasure to meet you! Thank you a milion for choosing us. We were pleased to have a possibility to host you. Welcome again 🥰


5

Przede wszystkim bardzo mili i w porządku gospodarze. Spokojne miejsce, na skraju lasu, idealne do długich spacerów lub na grzyby. Cisza i spokój. Domek zadbany, minimalistyczny i z fenomenalnym widokiem. Sery naprawdę dobre. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Gospodarz: Ania i Andrzej
2022-09-22

Bardzo dziękujemy za wizytę i opinię. Pozdrawiamy 😊


5

Super odpoczynek! Piękne, ciche miejsce. Kozy to miłość od pierwszego wejrzenia. Gospodarze przemili, pomocni. Domek bardzo czysty i przytulny, idealne miejsce na odpoczynek poza miastem. Sery i mleko - pychota. Polecamy zapytać o wieeeeelllki dąb. Wspaniałe miejsce - polecamy!!

Gospodarz: Ania i Andrzej
2022-09-22

Dziękujemy za miłe słowa, Sisi pozdrawia 🥰🐐