Jasielnik - tu nic nie ma - review

5

Tydzień spędzony w Jasielniku to cudowny czas. "Nic tu nie ma" to przewrotne określenie miejsca, w którym jest wszystko, co pozwala wypocząć - klimatyczne, czyste pokoje, wygodne łóżka ze śnieżnobiałą, wyjątkowo przyjemną w dotyku pościelą; za oknem uroczy "koniec świata", niebo, góry, łąki i cisza zakłócana dźwiękami natury (śpiewem ptaków, beczeniem owiec, szmerem górskiego potoku, szumem drzew...); pyszne jedzenie (na śniadanie szwedzki stół, na którym każdy znajdzie coś, co lubi i obiadokolacje - oryginalne i smaczne); książki i gry na ewentualną nudę, gdyby pogoda zawiodła, mapy i przewodniki, by dobrze wykorzystać czas na pograniczu Pienin i Beskidu Sądeckiego, wyjście na szlaki dosłownie z bramy posesji, oraz wiele dobra, a do tego ciekawi i sympatyczni Gospodarze. Faktycznie nie ma tu zgiełku kurortów, żadnych tłumów, busów i dorożek; gofrów, tostów i frytek; barów, pubów i nocnych klubów; aquaparków , spływów, wypożyczalni kajaków itd. "Nic tu nie ma!" Ale jeśli ktokolwiek by za tym zatęsknił, to nieznaczny wysiłek i można dotrzeć do Szczawnicy, Krościenka, a nawet Zakopanego - tylko po co? Dziękuję Gospodarzom za gościnność w tak uroczym miejscu.

Host: Ania i Boguś
2021-07-02

Bardzo ale to bardzo dziękujemy za tak miłe słowa i piękną recenzję :) I oczywiście zapraszamy ponownie ! Pozdrawiamy Ania i Boguś


5

Miejsce cudowne, magiczne, ciepłe, przyjazne, na luzie i pyszne! Spędziliśmy cudowny tydzień na krańcu świata, wśród przyrody, dobrych ludzi i licznych zwierząt. Będziemy wracać!

Host: Ania i Boguś
2021-06-07

Zuza, trzymam za słowo i dzięki ! Buziaki, Ania


5

Wszystko idealnie! Fantastyczna lokalizacja przy kilku szlakach - parę kroków do Rezerwatu Biała Woda, Wąwozu Homole, trochę więcej (ale warto!) na Radziejową i Wysoką. Sprawni rowerzyści też będą zadowoleni. Takie jedzenie, że człowiek się zastanawia, czy lepsze jedzenie, czy jednak widoki. Bardzo dobre pieczywo! Całe szczęście, że tereny dookoła bardzo sprzyjają spalaniu kalorii ;) Pokoje przytulnie urządzone, jadalnia z klimatem, na wypadek jeśli ktoś poczuje konieczność siesty na balkonie czy wypoczynku na trawce są planszówki i całkiem niezły wybór książek. Ptasie koncerty, malownicze zachody Słońca na górce zaraz za domem i gwiezdne noce w pakiecie. W Pieninach miejsce bezkonkurencyjne. PS. Nieprawda, że nic nie ma, bo bywają owce i beczą donośnie!

Host: Ania i Boguś
2021-06-04

Ależ pięknie napisane ! Dziękujemy bardzo i zapraszamy oczywiście w nasze skromne, jasielnikowe progi. Pozdrawiamy i ściskamy, Ania i Boguś


5

Było super! Piękna okolica, przemili właściciele i wspaniały kucharz :) Mam nadzieję, że niedługo tu jeszcze wrócimy. Pozdrawiamy! :)

Host: Ania i Boguś
2021-05-17

Dziękujemy ! I czekamy na Was, drogie Panie. Uściski - Ania i Boguś


5

Lepszego miejsca na kilkudniowy urlop nie mogłam sobie wymarzyć. Byliśmy wraz z mężem i Naszymi psimi dziećmi. Miejsca tak malowniczo- piękne, kojące duszę i wyciszające umysł, jakiego jeszcze nigdy nie miałam okazji zobaczyć a dużo już widziałam. Właściciele traktują Cię jak sami Swoi, ciepli serdeczni i przyjacielscy. Dzięki Nim czułam się w każdym momencie pobytu " zaopiekowana", nie wspominając o przepysznym jedzeniu i chyba jednym z najbardziej zdolnych kucharzy u jakich miałam możliwość zjeść. Mam nadzieję że szybko zawitam tam ponownie, bo błogość jaką czuję po powrocie jest nieoceniona. Dziękuje Wam bardzo!

Host: Ania i Boguś
2021-05-13

Dziękujemy, te Wasze opinie są dla nas cholernie ważne i bardzo fajnie się nam robi jak czytamy , lecę przekazać na kuchnię ; ) Do zobaczenia ! Uściski, Ania


5

Super miejsce, świetna lokalizacja blisko szlaków, pyszne śniadania i bardzo uprzejmi oraz pomocni Właściciele! Polecamy każdemu miłośnikowi górskich wędrówek i krajobrazów :) !! Asia i Tomek

Host: Ania i Boguś
2021-04-06

Dziękujemy bardzo za piękne słowa i zapraszamy ponownie ! Pozdrowienia ogromne :) Ania


5

Świetne miejsce pośrodku niczego. Jasielnik jest świetnym miejscem wypadowym zarówno w kontekście wędrówek pieszych jak również rowerów. Pyszne śniadania i mili gospodarze!

Host: Ania i Boguś
2021-03-22

Dzięki wielkie za odwiedziny i opinię. Zapraszamy ponownie, może odkryjecie inną porę roku ; ) Pozdrowienia ! Ania


5

Przyjechaliśmy późnym marcowym popołudniem, przywitani przez przemiłych gospodarzy. Jest to miejsce w całkowitym odosobnieniu, przepięknie położone. Z pewnością dla koneserów pieszych wędrówek, szukających wytchnienia i spokoju. Śniadania w sam raz: codziennie były świeże i ciepłe bułki, talerze serów oraz wędlin i coś słodkiego. Pokój bardzo czysty i zadbany, duża lodówka na korytarzu pozwoliła nam na przechowywanie swoich przekąsek. W oknie dachowym widzieliśmy wieczorami gwiazdy! Dla nas jest to wyjątkowe odkrycie do którego chcielibyśmy wrócić w lato.

Host: Ania i Boguś
2021-03-22

Bardzo się cieszę, że podobało Wam się w Jasielniku i dziękuję za piękne słowa ! Zapraszamy ponownie, Ania i Boguś


5

Podróż była fantastyczna, zapomnieliśmy o całym świecie. Idealne miejsce do pieszych wędrówek, szlak zaczyna się tuż za progiem 🤠 pyszne jedzenie i wspaniała atmosfera tylko zachęcają do powrotu! Pozdrawiamy Bartek i Wiki

Host: Ania i Boguś
2021-02-17

Ojej jak nam miło! Bardzo Wam dziękujemy i zapraszamy w inna porę roku. Też bedzie pięknie. Uściski! Ania


5

Bardzo dobre miejsce na odpoczynek z rodziną. Wyjątkowa lokalizacja u wrót rezerwatu przyrody. Darmowe miejsce parkingowe. Fajny kącik zabaw dla dzieci. Bardzo dużo gier planszowych i książek. Jest WIFI. Piękne widoki z okien pokoi. Miejsce przyjazne dla zwierząt. Pozdrawiam właścicieli i życzę powodzenia w rozwijaniu tego miejsca. Chętnie jeszcze tu wrócimy.

Host: Ania i Boguś
2021-02-05

Dziękujemy Michał i zapraszamy Was, może tym razem w ciepłe dni ; ))))


5

Jak w opisie - tu nic nie ma. Nie ma basenów, saun i innych udogodnień jak w 5 gwiazdkowym hotelu. Jest za to bliski kontakt z przyrodą, cisza, spokój. Wieczorne ogniska ze wspaniałymi właścicielami. Cudowne śniadania z regionalnymi produktami!!! Kominek. Planszówki. Mnóstwo tras w okolicy. Jasielnik to ostatni obiekt na ulicy graniczący bezpośrednio z rezerwatem! Polecamy z czystym sumieniem! Wracamy zimą do tego cudownego miejsca ❤️

Host: Ania i Boguś
2020-12-10

Dzięki Kuba ! No i trzymam za słowo, czekam zimą :) Uściski Ania


5

Najchętniej byśmy zazdrośnie ukryli to miejsce dla siebie, ale nie możemy tego zrobić z sympatii do Ani i Bogusia, którzy gospodarzą w Jasielniku. Byliśmy w wielu miejscach w górach, ale to jawi nam się jak skrawek raju na ziemi. Bo tam nie ma właśnie tego, czego nam (szczególnie na wakacjach) nie trzeba. Jest natomiast to, co ogromnie sobie cenimy - cisza, zapierająca dech w piersiach natura, piękne wnętrza, z sercem przygotowane jedzenie, a przede wszystkim ludzie, z którymi można rozmawiać. Dlatego my do Jasielnika na pewno będziemy wracać / Kasia i Robert

Host: Ania i Boguś
2020-12-10

Kasiu , dziękujemy stokrotnie, czekamy, przyjedźcie, najlepiej w posezonową ciszę. Ściskam! Ania


5

Spędziliśmy cudowne chwile w miejscu z niepowtarzalnym klimatem, widokami, górską atmosferą. Jasielnik pod każdym względem jest godny polecenia. Każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Nam szczególnie odpowiadalo bliskość przyrody, cisza, pyszne jedzenie, ciekawi ludzie. Wystroj wnetrz też robi wrażenie - przytulnie, rodzinnie. Dla miłośników gór to idealne miejsce wypadowe, być blizej szlaków i rezerwatu juz chyba sie nie da. Polecamy. Ania z Przemkiem.

Host: Ania i Boguś
2020-11-09

Dziękujemy !!!! No i wpadajcie, wiem że daleko ale czasem fajnie tak odpocząć od morza ; ))) Uściski Ania


5

Do Jasielnika wysłałam rodziców - to był prezent na kolejną rocznicę ślubu. Kilka dni w ciszy, spokoju i tylko dla siebie. Także ze swojej strony mogę tylko powiedzieć, a wręcz zapewnić, że właściciele, a dokładniej Ania, z którą miałam kontakt, jest mega pomocną i super kobietą. Wszystko od razu wiedziałam, szybko załatwione, nawet udało się przesłać kilka zdjęć do „folderu” dla rodziców, więc mega, mega wielkie podziękowania. Natomiast o sam pobyt zapytałam rodziców, tak więc: Mama: Pokój był idealny, przytulny, dobrze urządzony z bardzo wygodnym łóżkiem. Sam domek w środku bardzo ładny, a skrzypiąca podłoga dodawała mu uroku. Śniadania super, różnorodność wędlin, serów, wszystko pyszne. Najlepsza była herbata "przy kominku”, ja nawet innej nie piłam! Z imbirem, cynamonem i jeszcze czymś, ale nie pamiętam - bardzo ładnie pachniała i bardzo polecam. Poza tym cisza... Dawno nie słyszałam ciszy, widoki przepiękne, a co najważniejsze - brak TV. Okazuje się, że można bez tego normalnie funkcjonować. Tata: Tata jest zachwycony atmosferą, podejściem do gości oraz taką normalnością. Wiesz ze ja jestem chodzik, a ta miejscówka jest idealna. Ania i Boguś to ludzie pozytywnie zakręceni, podziwiam ich. W opiniach w skali 1 do 10 bez kozery 10. Z mojej strony jestem pod wrażeniem. Wszystko zgodne z opisem, wszystko sprawnie. Rodzice zachwyceni. Nie pozostaje mi nic innego, jak polecić Wam wszystkim miejsce i również samej kiedyś tam pojechać. :)

Host: Ania i Boguś
2020-11-04

Dzięki Patrycja, od razu się uśmiechnęłam! I czekam na Ciebie oczywiście. A rodziców wyściskaj i jeszcze raz podziękuj im za nalewkę :) Buziak Ania


5

Powiedzieć o Was "wspaniałe miejsce" to tak, jakby nic nie powiedzieć! W Jasielniku jest po prostu sielankowo, rodzinnie, przyjacielsko.... :) Miejsce cudownie zlokalizowane, dosłownie przy samych granicach rezerwatu Biała Woda, odcięte od wszystkiego co na co dzień tak bardzo wkurza. Uderzająca jest tam szczególnie cisza (+10 do jakości snu). Wystarczy kilka kroków, aby znaleźć się na pięknych i spokojnych szlakach, a rano pod oknem można zobaczyć pasterza, który przechadza się ze swoim stadkiem owiec. Bajka. Wakacje w tym miejscu spędziliśmy wraz z czteroletnim synkiem, który od rana do wieczora spędzał czas na świeżym powietrzu. Dzieci się tam z pewnością nie nudzą. Jedzenie rewelacyjne. Pokoje bardzo ładne, dobrze zaopatrzone i czyste. Gospodarze bardzo sympatyczni, nienarzucający się i pomocni w udzielaniu wskazówek na temat tego co i kiedy warto zwiedzić. Dzięki ich sugestiom, udało nam się uniknąć tłumów turystów na szlakach. Można by tak pisać i pisać. Jedno jest pewne, naprawdę warto tam pojechać, aby totalnie się zresetować i poobcować z naturą. Z pewnością tam wrócimy :)

Host: Ania i Boguś
2020-11-08

Z pewnością na Was czekamy ; ))) Dzięki Romek za opinię. Uściski A.


5

Pobyt w Jasielniku choć bardzo krótki pozwolił nam pełną regenerację i naładowanie akumulatorów przed zbliżającą się jesienią. Ponieważ mieliśmy przyjemność korzystania z pełnego wyżywienia, najmilej wspominamy kulinarne wyczyny szefa kuchnii. Pozytywnie zaskoczyło nas bardzo przyjemne nastawienie gospodarzy, jak i samych gości w stosunku do rodziny z małym (niekoniecznie spokojnym) dzieckiem. ;) Niewątpliwym atutem jest bardzo dobra lokalizacja, tuż obok magicznego Rezerwatu Biała Woda. Miejsce to jest spokojne, ładnie urządzone i czyste, warte odwiedzenia kolejny raz!

Host: Ania i Boguś
2020-11-08

Dziękujemy bardzo za tak miłe słowa i czekamy na kolejny raz ! A.


5

Niesamowite miejsce :) super czyste i wygodne pokoje, przepyszne jedzenie, szlaki piesze i rowerowe tuz przy wyjsciu z posesji, niesamowite widoki i magiczny klimat, a takze przemili gospodarze :) ta mieszanka to przepis na urlop idealny.

Host: Ania i Boguś
2020-11-08

Dziękuję i oczywiście zapraszam na kolejny urlop w otoczeniu Białej Wody ! Pozdrowienia serdeczne Ania


5

Pobyt w Jasielniku na prawdę pozwala poczuć bliskość natury, odpocząć od miejskiego zgiełku i napawać się cudownymi krajobrazami, które otrzymujemy tuż po wyjściu z pokoju. Lokalizacja na skraju rezerwatu przyrody, z dala od głównego potoku turystów, pozwala na całkowite odprężenie. Odludne trasy spacerowe w najbliższej okolicy obiektu oferują wspaniałe widoki! Sam Jasielnik bardzo przytulny, uroczy, z klimatyczną salą kominkową. Gospodarze (ze swoim, kradnącym serca wszystkich gości pieskiem na czele) bardzo sympatyczni. Śniadania bardzo smaczne, obfite w sąsiedzkie, lokalne produkty. Nie pozostaje nic innego jak polecać to miejsce z całego serca!

Host: Ania i Boguś
2020-11-08

Dziękujemy ! Jeśli o mnie chodzi , możecie u nas spędzać każdą rocznicę ślubu na przykład ; )))) A.


5

Cudowne miejsce w wymarzonej lokalizacji. Z dala od zgiełku, ale blisko do wszystkich atrakcji regionu. Do tego cudowni Gospodarze, pyszne śniadanie, świetnie wyposażone pokoje i atmosfera "bez pośpiechu". Z żalem żegnałam się z Jasielnikiem.

Host: Ania i Boguś
2020-11-08

Asiu, czekam na ponowną wizytę, ukoimy Twój żal ; )) Uściski A.


5

Spędziliśmy z partnerem w Jasielniku ostatni weekend i od razu pokochaliśmy to miejsce. Cudowni gospodarze, którzy tworzą niepowtarzalną ciepłą atmosferę, zaproszą do ogniska, podpowiedzą którędy i jak na szczyt. Z drugiej strony, jeśli należysz do osób, które chcą spędzić czas samotnie lub jedynie w swoim towarzystwie, to też jest możliwe. Ania i Boguś mają niesamowitą umiejętność pojawiania się wtedy, kiedy ich potrzebujesz. Sam Jasielnik położony jest w jednym z najpiękniejszych miejsc w Polsce. Rezerwat Biała Woda rozłożył nas na łopatki. Jest to też świetna baza wypadowa na pobliskie dwa szczyty należące do Korony Gór Polskich - Wysoka i Radziejowa. Na koniec trzeba dodać, że na miejscu serwują mistrzowskie śniadania i znajdzie się tam dla każdego coś dobrego. Będziemy wracać! :)

Host: Ania i Boguś
2020-11-08

Dziękujemy i życzymy sobie bardzo abyście wracali ; )))


Characters left 5000