Uroczysko Gryżyna - review

5

POLECAM! Tego miejsca nie mozna ominąć, tutaj trzeba przyjechać. Przepiękny stary dom, wspaniale urządzony, z wielkim ogrodem sąsiadującym bezpośrednio z lasem. Wspaniali gospodarze tworzący przyjacielską atmosferę. Dwa urocze psy. Pyszne posiłki. Cisza, spokój, brak nadmiernych bodźców, tylko las, spacery, jezioro. Idealne warunki do wypoczynku. Świetna odskocznia od zatłoczonego, głośnego miasta. Ja tu muszę jeszcze kiedyś przyjechać 🥰 Marcinie, Marcinie, Magdo, Pepitko, Balbinko, łączę pozdrowienia 😙


5

Wspaniałe miejsce, cudownie urządzone, dużo miejsca do wypoczynku na terenie posesji, sielsko, zielono, miło czysto i przyjemnie! Właściciele przesympatyczni, super atmosfera w domu, a posiłki na najwyższym poziomie, świeże, ładnie podane i przepyszne! Zdecydowanie wrócimy!

Host: Marcin
2024-05-24

Cześć Agnieszka, dziękujemy bardzo za wizytę w Uroczysku i miłe słowa. Fajnie, że Ci się podobało i oczywiście zapraszamy ponownie. Marcinydwa


5

Niezwykłe miejsce. Gospodarze uprzejmi, taktowni. Pisząc "profesjonalni" to zabrzmi jak zwykły banał. Najlepiej spędzić w Uroczysku parę dni, żeby się samemu przekonać. Nastrój, cisza, atmosfera miejsca -niepowtarzalne. Jest jeszcze jeden bardzo istotny pozytyw - potrawy przygotowywane i serwowane przez Gospodarzy, wyśmienita kuchnia. Marcin + Marcin, Panowie - duże dzięki! Dorota + Jurek i oczywiście Bazyl...

Host: Marcin
2024-05-20

Kochani, jak miło było Was poznać. Dziękujemy za waszą  opinię i rekomendację naszego Uroczyska. Przez żołądek do serca jak to się powiada, my tak postanowiliśmy skradać serca Gości. A jak Bazyl po spotkaniu z Pepitką, już tęskni? Buźka i czekamy na Was, pozdrawiamy MM


5

(PL) Wyjątkowe miejsce! Fantastyczna przyroda, śpiew ptaków, szum drzew. Wyrafinowany i przytulny, komfortowy i bardzo ciekawy budynek. Przyjaźni właściciele Marcin&Marchin, którzy na 100% dbają o swoich gości, tworząc przytulną i relaksującą atmosferę, w której można odpocząć nie myśląc o niczym. Dom ma jeszcze dwójkę mieszkańców - są to pieski Balbinka i Pepitka, które również pomagają w dbaniu o gości. To wspaniałe miejsce na wypoczynek duszy i ciała. Myślę, że na pewno tutaj wrócę! (ENG) A unique place! Fantastic nature all around, birds are singing, you can hear the sound of trees. Refined, cozy and comfortable house with many interesting details. Friendly, cheerful owners, Marcin&Marchin, who tirelessly take care of their guests, creating a cozy and warm atmosphere where you can relax without thinking about anything. The house has two more owners - these are cute dogs Balbinka and Pepitka, who also help to host the guests. This is a great place to give your body and soul a much needed rest! I think I will definitely come back!

Host: Marcin
2024-05-05

dziękujemy Wam bardzo za wizytę w Uroczysku i pozostawioną opinię. Zapraszamy Was kiedy tylko zapragniecie.


5

Gorąco polecamy! :) miejsce jest pięknie urzadzone, jedzenie wysmienite, gospodarze bardzo mili i goscinni, w okolicznych lasach mnostwo grzybow. Swietna miejscowka na odpoczynek od cywilizacji :)

Host: Marcin
2024-05-05

Droga Doroto, bardzo nam miło czytać Twoje słowa. Cieszymy się, że się Wam podobało. Do zobaczenia MM


5

Miejsce bajeczne, dom urządzony baaardzo stylowo i można się baaardzo pozytywnie zaskoczyć. Jedzenie pyszne, a kelner Marcin zachwycał. Cieszymy się, że mogliśmy w tym miejscu zaznać odrobiny luksusu, a jednocześnie nadal chodzić w dresach i kapciach i czuć się jak we własnym domu. Pomijając samo Uroczysko okolica jest kosmicznie piękna! Z pewnością wrócimy inną porą roku, jesień mamy odhaczoną. Polecam !

Host: Marcin
2024-05-05

Hello Monika, Twoje słowa to jak miód na serce. Bardzo nam miło i czekamy zatem na inną porę, jeszcze przed Wami 2 miesiące wiosny i całe lato. 3majcie się MM


5

Spędziliśmy w Uroczysku Gryżyna trzy wspaniałe i niezapomniane dni. Uroczysko prowadzone przez dwóch Marcinów okazało się być pięknym miejscem, z pietyzmem pielęgnowanym przez ich właścicieli. Mieszkaliśmy w domu urządzonym z smakiem i dbałością o detale nawiązujące do historii tego magicznego miejsca. Zachęcam Wszystkich do odwiedzenia Uroczyska Gryżyna . Jestem pewny, że gospodarze oraz to miejsce zapewnią Wam udany , kameralny wypoczynek w miłym towarzystwie. Dziękujemy P i B oraz Kika

Host: Marcin
2024-05-05

Dzięki Bartek, wszystko prawda, zapomniałeś jedynie dodać o cudownych Gościach, to oni nam dają takiego powera do pracy i tworzenia atmosfery, dziękujemy do zapraszamy Marcinydwa


5

Uroczysko Gryżyna jest wspaniałym miejscem wypoczynku. Przerosło moje oczekiwania. Pokoje super (wygoda, oryginalność, komfort), część wspólna przepiękna, nastrojowa (największe wrażenie zrobił na mnie salon z oryginalnym poniemieckim kominkiem), teren ładnie utrzymany, wieś Gryżyna wyjątkowa - z bogatą historią, pięknie położona (lasy- idealne dla grzybiarzy, jezioro). Najwięcej luksusu otrzymałem jednak od samych gospodarzy - dzięki Nim mój wyjazd był wyjątkowy (panowie na wyciągnięcie ręki, zawsze pomocni, chętni do rozmów, kulturalni, świetnie gotują, no i mają milusińskie dwie suczki: Balbinkę i Pepitkę). Dziękuję!

Host: Marcin
2023-11-09

Drogi Arturze, piękna opinia za którą bardzo dziękujemy. Nic dodać nic ująć, zapraszamy ponownie. MM


5

Po spędzeniu weekendu w Uroczysku mogę śmiało powiedzieć, że nie znam lepszego miejsca na odpoczynek. Dom jest piękny, urządzony ze smakiem i z myślą o wygodzie gości. Otoczenie - kojące. Gospodarze - absolutnie cudowni obaj, serdeczni, życzliwi, uważni, z poczuciem humoru. Jedzenie - brak słów jak doskonała jest to kuchnia. Jeszcze tylko brak zasięgu GSM i nie trzeba więcej, żeby zapewnić sobie detoks od codzienności, a spędzić czas w pięknym miejscu i cudownej atmosferze. Wszystkie komplementy, jakie są zawarte w innych opiniach, są prawdą, ale i tak nie oddają uroku Waszego domu, drodzy Marcinowie. Dziękuję za ten czas i mam nadzieję na powrót.

Host: Marcin
2023-11-09

Cześć Asia, serce rośnie czytając Twoją opinię. Zadowoleni Goście to jest to co nas nakręca do jeszcze większej pracy dla nich. Cieszymy się, że podobało się u nas i mamy też nadzieję, że szybko nas odwiedzisz! Pozdrawiamy Marcinydwa


5

Piękne miejsce, świetni ludzie, gościnność na najwyższym poziomie, na pewno wrócę 😃🥂

Host: Marcin
2023-11-09

Hello Marta, dzięki za 5*. Muszę się powtórzyć, klimat miejsca tworzą Goście, my im w tym pomagamy. Wracaj szybko bo tęsknimy!!! MM


5

Nie wiem, jak do tego doszło ;), ale znalazłam się tutaj, w uroczysku i... zakochałam się od pierwszego wejrzenia. Co więcej, wiedziałam, że się zakocham 💕. Jeśli tylko chcesz uciec od zgiełku tego świata, jeśli chcesz naładować baterie i zauważyć, co jest w życiu naprawdę ważne, zajrzyj tu człowiecze. To miejsce jest stworzone z myślą o Tobie i Twoim dobrostanie🍀

Host: Marcin
2023-10-20

Kochana, bardzo nam było miło Cię poznać. Cieszymy się, że miałaś okazję poodpoczywać i nadrobić zaległości w dzierganiu swetra. Mamy nadzieję, że po powrocie do domu masz mocno naładowane baterie. Do zobaczenia, MM


5

Nasz czterodniowy pobyt w Uroczysku Gryżyna był naprawdę cudowny! To miejsce jest absolutnie magiczne i od pierwszych chwil można poczuć się tam jak w domu. Uroczysko prowadzone przez dwóch Marcinów, ma niepowtarzalną atmosferę ciepła, serdeczności i gościnności. A kuchnia? To co mieliśmy okazję skosztować, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Dania przygotowywane z pasją i starannością w doborze składników i smaków. Znajdziecie tu prawdziwe kulinarne skarby i nie będziecie mogli się doczekać kolejnych posiłków. Uroczysko Gryżyna otoczone jest przyrodą – słychać albo ciszę albo dźwięki natury. Tuż za domem znajduje się bajkowy las a do najbliższego jeziora dojdziecie spacerem. To prawdziwa przyjemność obudzić się rano i móc wypić poranną kawę na tarasie, słuchając śpiewu ptaków i delektując się spokojem tego miejsca. Jest to decydowanie miejsce, do którego będziemy wracać. To oaza spokoju, gdzie czas płynie wolniej. Dziękujemy Marcinom za ich gościnność i pasję, którą wkładają w to miejsce. Dominika i Krzysztof

Host: Marcin
2023-08-07

Kochani dostałem gęsiej skórki czytając Waszą piękną opinię. Bardzo się cieszę, że się Wam podobało i zapraszam kiedy tylko Wam czas pozwoli, Pozdrawiamy Marcinydwa


5

Spędziliśmy w Uroczysku dwa tygodnie i na pewno wrócimy! Przepiękny dom, w którym widać szacunek gospodarzy dla tradycji, a zarazem ich artystyczny smak. Obaj są duszą tego domu – serdeczni, profesjonalni, a zarazem przyjacielscy, zawsze gotowi do pomocy. Pogaduchy z nimi i innymi gośćmi na tarasie, przy lokalnym winie, zapamiętamy jako spotkania pełne śmiechu, serdeczności i ciepła. Śniadania i opcjonalne obiadokolacje są absolutnym hitem – przygotowywane przez samych Marcinów, z lokalnych produktów (w tym z własnego ogródka, a do tego jajka od własnych kur, m.in. od wspaniałej Alexis!); no i te niebiańskie desery…! Ogród wokół domu ma wiele uroczych zakątków – są hamaki, leżaki, kojąca natura, kury i kaczki – idealne miejsce do odpoczynku i „resetu”. Sama wieś jest zresztą bardzo urokliwa. Uroczysko jest przyjazne dla „psiarzy” – nasz piesek miał równie udane wakacje jak my 😊 Wyjechaliśmy z kontaktami do nowych znajomych, górą jedzenia „na drogę” od Marcinów, wspomnieniami z wizyty w lokalnej winnicy, do której zabrał nas gospodarz, i zregenerowanym umysłem. Dziękujemy!!!

Host: Marcin
2023-08-07

2 tygodnie minęły jak weekend, szkoda nam było się z Wami żegnać ale liczymy na rychłe spotkanie albo u nas albo u Was w Wawie. Pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za ciepłe słowa o nas. Buziaczki MM


5

Urokliwe miejsce dla szukających spokoju, ciszy i kontaktu z natura. Ale udane wakacje to nie tylko przyroda ale również ludzie z którymi się spotykamy oraz ci którzy tworzą to wspaniale, ciekawe , niebanalne miejsce. M&M to ich zasługa , to oni stworzyli dom i atmosferę sprawiająca, ze jestem w gronie najlepszych przyjaciół. Po dwóch dniach pobytu chciałoby się tam zamieszkać na stałe, cieszyć sie towarzystwem, atmosfera i fantastyczna autorska kuchnia. Dziekuje bardzo, było mi u Was bardzo dobrze. Napewno wrócę. Gratuluje pomysłu, wykonania i konsekwencji, stworzyliście wyjątkowe miejsce!

Host: Marcin
2023-08-07

Kochana Mario, dziękujemy bardzo. Jesteś wspaniałą osobą a rozmowy z Tobą były prawdziwą przyjemnością. Zapraszamy anytime do nas i już czekamy. Marcinydwa


5

Wspaniałe miejsce na krótki, weekendowy wypad lub dłuższy relaks na łonie natury. Cisza, spokój, bliskość lasu i zupełny brak zasięgu to wszystko, czego potrzeba żeby się wyciszyć :) Smaczne śniadania i kolacje przy wspólnym stole, sprzyjające inspirującym rozmowom z ludźmi, których na codzień byśmy nie spotkali. A to wszystko w przyjemnej atmosferze wprowadzanej przez Gospodarzy. Dziękujemy za super pobyt obu Marcinom, czuliśmy się zaopiekowani! Radek i Ewelina

Host: Marcin
2023-08-07

Drodzy Ewelino i Radku, dziękujemy za opinię na nasz temat i muszę dodać, że atmosferę tworzą nasi Goście, tacy jak Wy. Towarzyscy, kulturalni, mili i dokładnie świadomi tego czego oczekiwać od domu znalezionego na slowhopie. Przyjeżdżajcie szybko, Marcinydwa


5

Miejsce, w którym zakochałam się od pierwszego wejrzenia- cisza, spokój, pięknie urządzone wnętrza domu z dbałością o szczegóły, ogród z hamakami i leżakami zachęcający do relaksu i czytania książek, przemili gospodarze, dbający , żeby każdy z gości czuł się jakby przybył z wizyta do swoich dobrych znajomych, wokół piękne lasy, jeziora i wspaniałe jedzonko. Czegoż chcieć więcej?! Przez tydzień wypoczęliśmy doskonale, poznałam fajnych ludzi i napewno przyjadę do Marcinów jeszcze nie raz. Polecam wszystkim to miejsce

Host: Marcin
2023-07-17

Droga Beato, dziękujemy za miłą opinię na nasz temat. Pozdrawiamy Cię serdecznie i wyglądamy za Tobą! Do zobaczenia. MM


5

Uroczysko Gryżyna ma niesamowitą aurę a to za sprawą dwóch Marcinów , którzy stworzyli to miejsce. Dom i otoczenie, sprzyja relaksowi wśród przyrody ale też wśród pięknych przedmiotów. Każdy detal jest przemyślany a całość aranżacji zachwyca. Można pójść na spacer leśnymi ścieżkami, objechać na rowerze lokalne winnice albo zaszyć się w ogrodowym zakątku jakich wiele, posiedzieć przy kominku lub w saloniku muzycznym posłuchać płyt. Najważniejsi są jednak ludzie, ciepli serdeczni, ogromnie zaangażowani by wszyscy dobrze czuli. Jeden Marcin jest zawsze obok i czuwa by każdy był zaopiekowany, drugi tworzy w kuchni dzieła sztuki z lokalnych produktów. Pyszne jedzenie to mało powiedziane. Wyjazd do Uroczyska był prezentem urodzinowym dla mojego męża...myślę, że on nigdy nie zapomni tych urodzin. Magicznej atmosfery, wspaniałej kolacji , niespodziewanych prezentów i 100 lat odśpiewanego przez do niedawna jeszcze obcych ludzi, bo u Marcinów wszyscy jedzą przy jednym stole, co sprzyja rozmowom, a w tym przypadku także wspólnemu świętowaniu. Jestem ogromnie wdzięczna za to, że mogliśmy doświadczyć Marcinowej gościnności i fantastycznej atmosfery. DZIĘKUJEMY RAZ JESZCZE I Z CAŁEGO SERCA POLECAMY UROCZYSKO GRYŻYNA, my na pewno wrócimy. Pozdrawiamy ciepło Małgosia i Marcin

Host: Marcin
2023-07-12

Kochani, tamten weekend wspominamy bardzo. To były piękne chwile i cieszymy się, że mogliśmy być częścią niespodzianki dla Twojego Ukochanego. Atmosfera była cudowna a Wy wspaniali. Czkamy na Was i liczymy dni do kolejnego spotkania. Pozdrawiamy Marcinydwa


5

Niezwykle urokliwe miejsce w pięknym otoczeniu, urządzone z dbałością, ale przede wszystkim serdeczna obsługa i wyśmienite posiłki przygotowywane na miejscu. Bardzo polecamy na weekendowy reset.

Host: Marcin
2023-07-12

Dziękujemy Julia, miło nam czytać Twoją opinię o jedzeniu i obsłudze. Pamiętaj o nas tak jak my pamiętamy o Tobie, zapraszamy!! Marciny dwa


5

Opinia mocno spóźniona, bo gościliśmy w Uroczysku w październiku, ale nadal wspominamy przepyszne śniadania i obiady, czytanie przy kominku i suszone grzyby od Marcinów. Świetne miejsce na odcięcie się od świata, piękna okolica i piękny dom. Dziękuję i polecam!

Host: Marcin
2023-07-12

Boże jak ten czas leci, Ty o październiku a tu lipiec. Cieszymy się, że o nas pamiętasz i czekamy na Twój powrót. buźka MM


5

Pobyt w uroczysku wspominamy bardzo dobrze. Piękny budynek zarówno z zewnątrz, jak i od wewnątrz. Wokół urzekająca przyroda. Gospodarze przemili, troskliwi. Jedzenie palce lizać. Urocze, pocieszne pieski. Gorąco polecamy!