Ptasi Zaułek - review

5

Piękne miejsce. Przytulny dom przyjazny rodzinom ze zwierzakami i nie tylko. Do tego cisza, spokój i morze kilka minut drogi samochodem.


5

Naprawdę super miejsce szczerze godne polecenia , dom tak komfortowo wyposażony że nie chce wracać się do swojego. Możesz zapomnieć tam o całym świecie i odpocząć, my byłyśmy tam na babskich plotach przy kominku i nadmorskich spacerach, polecam każdemu. PS. z perspektywy właścicielki dużego psa, to jest miejsce dla naszych pupili, na powitanie psia przekąska, ręcznik do łap i nawet psi szampon gdyby zaszła potrzeba.


5

Wspaniałe miejsce na pobyt. Wszyscy byliśmy bardzo zadowoleni.


5

Ciekawe miejsce nie w pobliżu morza. Dom wykończony ze smakiem. Mili oraz współpracujący gospodarze.


5

Fantastyczne miejsce na wypoczynek ze znajomymi. Dom niezwykle zadbany, klimatyczny, z dużym tarasem oraz salonem. Praktycznie każdy pokój posiada swoją własną łazienkę (są łącznie aż cztery) co znacząco zwiększa komfort pobytu. Spędziliśmy niezapomniany czas i bez wątpienia powrócimy tutaj. Jak czas pozwoli to mam nadzieję, że już w przyszłym roku. Serdecznie dziękujemy gospodarzom za gościnę i za stworzenie tego wspaniałego miejsca!


5

Piękne, spokojne i zaciszne miejsce. Dom jest doskonale wyposażony i zadbany. Gospodarze zadbali o to, aby nie nudzić się nawet przy gorszej pogodzie (w domu znajdują się puzzle, kolekcja filmów, gry planszowe, książki). Dużym plusem jest też bezproblemowy i szybki kontakt z Gospodarzami. Przez cały pobyt czuliśmy się zaopiekowani :) Polecam i mam nadzieję jeszcze wrócić do Ptasiego Zaułka!

Host: Paulina
2023-09-25

Było nam bardzo miło, że odwiedzili Państwo Ptasi Zaułek. Dziękujemy za miłe słowa! Zapraszamy ponownie!


5

Super, jesteśmy bardzo zadowoleni, byliśmy specjalnie poza sezonem i miejsce sprawdziło się perfekcyjnie

Host: Paulina
2023-01-23

Dziękujemy za miłe słowa! Zapraszamy ponownie do Ptasiego Zaułka!


5

W Ptasim Zaułku byliśmy w 10 osób (w tym 4 pary) plus dwa małe dorosłe psy i spędziliśmy w nim cztery dni. Po dojechaniu na miejsce domek okazał się być większy niż na zdjęciach. Na parkingu spokojnie zmieszczą się 3 auta, jakby ktoś miał potrzebę to i 4 wejdą. Po wejściu do środka wita nas duża wspólna przestrzeń z dużym stołem (10 dorosłych osób na spokojnie się zmieściło z pełną zastawą dla każdego i posiłkami na środku na półmiskach), TV, zestawem audio, kanapami oraz kominkiem (byliśmy w okresie zimowym, więc jak najbardziej z niego korzystaliśmy), a także szafa na kurtki i buty. Kuchnia - super wyposażona, duża ilość naczyń/sztućców/urządzeń, znajdą się również podstawowe przyprawy, duuuża lodówka i duuuża zamrażarka, lodówka do wina, no i zmywarka co przy 10 osobach jest wręcz zbawienne😊. Na parterze są również siłownię oraz saunę (na wyposażeniu ręczniki saunowe oraz olejek aromatyzujący), dużą łazienkę a także pomieszczenie gospodarcze z pralką. Idąc na piętro znajdziemy 5 dwuosobowych pokoi, z czego dwa mają prywatną łazienkę, pozostałe mają wspólną na korytarzu. Poza tym każdy pokój raczej w miarę do siebie podobny, no chyba że ktoś lubi konkretną stronę świata czy widok na bramę wjazdową. Co do stanu domku i jego otoczenia z zewnątrz to ciężko mi się wypowiedzieć, gdyż podczas naszej wizyty padał śnieg. Jedyny problem na jaki natrafiliśmy to pierwszego dnia brak ciepłej wody do mycia dla ostatnich dwóch osób (następnego dnia po prostu część osób wzięła prysznic pół godziny szybciej i problem został zażegnany). Kontakt z właścicielami super 👌. Nie ma się do czego przyczepić, w trakcie pobytu nasunęły się nam dwie sugestie do możliwego rozważenia: wyjście z sauny przez siłownię bezpośrednio na zewnątrz (wyjście z gorącej sauny na padający śnieg to mega doświadczenie i super hartuje🙃), a druga to montaż jacuzzi - wtedy domek będzie 100/10😉. Dziękujemy za pobyt i pozdrawiamy serdecznie.

Host: Paulina
2023-01-13

Dziękujemy za Państwa obszerną opinię! Na pewno będzie pomocna dla innych w wyborze domu na weekend czy wakacje. Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie!


5

Super miejsce, godne polecenia. Dużo przestrzenii dla wszystkich, ogromny stół przy którym można wspólnie zjeść posiłek oraz zrelaksować się. Bardzo dobrze i sprawnie działająca sauna oraz siłownia w której spokojnie można zrobić sobie pełny trening. Blisko do morza i jeziora. Gospodarze bardzo pomocni i przyjaźni. POLECAM! :)

Host: Paulina
2022-12-23

Dziękujemy! Zapraszamy Państwa ponownie do Ptasiego Zaułka!


5

Piękny duży dom, z przestronnym salonem i wygodnymi kanapami :) Bardzo spokojna okolica, blisko pieszo do lasu, samochodem nad morze. Idealne miejsce do reklaksu. Duży plus za siłownię i saunę! Gorąco polecam :)

Host: Paulina
2022-11-07

Dziękujemy za miłe słowa! Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy ponownie do Ptasiego Zaułka!


5

Ptasi Zaułek to duży, bardzo dobrze wyposażony dom, położony w zacisznej okolicy (przynajmniej tak było w październiku :)). Teren jest ogrodzony, przy domu duży taras z ogromnym stołem, dużo trawy i przestrzeni, której wystarczy dla każdego gościa (nawet przy większej grupie). Ogromną zaletą jest duży salon z pięknym stołem do biesiadowania i w pełni wyposażona kuchnia. Jak ktoś lubi gotować, to w tym miejscu znajdzie dosłownie wszystko. Kontakt z Gospodarzami bardzo miły i rzeczowy. Na miejscu również miła Pani, która pomoże w razie wątpliwości.

Host: Paulina
2022-10-27

Dziękujemy za miłe słowa! Zapraszamy ponownie do Ptasiego Zaułka!


5

Piękne miejsce i przemili właściciele, od samego początku świetny kontakt. Zarówno dom jak i okolica warte odwiedzin. Dodatkowym atutem jest prywatna sauna i siłownia. Wspaniałe miejsce na odpoczynek.

Host: Paulina
2022-09-29

Dziękujemy za miłe słowa! Goście przemili, przestrzegający regulaminu domu. Zapraszamy ponownie do Ptasiego Zaułka!


5

Byliśmy w Ptasim Zaułku w 8 osób dorosłych, 5 dzieci (2x5lat, 1x2lata, 2xok1 roku) i 2 psy (małe). Przebywaliśmy w nim 8 dni. Poniżej przedstawiam moje odczucia po pobycie, być może komuś pomogą one w wyborze wymarzonej lokalizacji nad polskim morzem. * Lokalizacja: same plusy; cicha i bezpieczna okolica - ciężko komukolwiek przeszkadzać. * Plaża: dosłownie kilka minut samochodem do Dębek. * Dom: duży, czysty, w pełni wyposażony. * Ogród: poniżej krytyki; zastaliśmy trawę po łydki z petami po poprzednich lokatorach. * Plac zabaw dla dzieci: przeciętny. * Zastane problemy: - ciepłej wody wystarcza dla 3 osób, reszta po powrocie z plaży musi kąpać się w zimnej lub czekać kilka godzin na ciepłą wodę (zaznaczam, że domek jest dla 10 osób), - brak klimatyzacji; tak wiem, że w ofercie zaznaczony jest jej brak ale w słoneczne dni na piętrze gdzie znajdują się sypialnie jest 35 stopni, do tego brak siatek na owady w oknach (dom w lesie) nie pozwala na ich otworzenie, - ogród ciężko nazwać ogrodem, nikt dawno tam nie kosił ani go nie sprzątał; nazwałbym go zapomnianą zachwaszczoną łąką po dobrej studenckiej imprezie, - płytki skrajne tarasu nie są przymocowane do podłoża, działają na dzieci jak katapulta (większe się cieszyły, rodzice mniejszych już mniej), - jeżeli jedzie ktoś z małym psem to muszę zaznaczyć, ze przestrzeń między podłożem a płotem w kilku miejscach to dobre 15 cm (to na pewno nie wada, ale istotna informacja dla właścicieli czworonogów), Ogółem domek godny polecenia dla osób dorosłych chcących odpocząć w cichej okolicy z względnie bliskim dostępem do plaży. Warto docenić wyposażenie użytkowe domu (pomijając klimatyzację, która by się przydała). Właścicielom proponuję zatroszczyć się o jakość usług osób dbających o dom oraz jego gości. Dziękuje i mam nadzieję do zobaczenia kiedyś.

Host: Paulina
2022-09-06

Dziękujemy za docenienie pozytywów dotyczących pobytu w Ptasim Zaułku. Odpowiadając na słowa krytyki: zgodnie z opisem domu trawa to łąka kwietna, nie kosimy jej ze względu na suszę, skoszona szbko przypominałaby wyschnięte skwery miejskie. Jesli chodzi o jakość usług, to dom zastali Państwo idealnie posprzątany, natomiast to co zostawili Państwo po wyjeździe jest poza wszelką krytyką: zostawione jedzenie w lodówce, poprzestawianie sprzęty: nie mogliśmy znaleźć stolika kawowego, na haczykach zamiast naszych ozdób wisiały wieszaki do ubrań. W kwestii wody: mamy największy bojler dostępny na rynku, chcąc przyspieszyć grzanie wody, można zrobić to własnoręcznie, wystarczyło zadzwonić i nas zapytać, z przyjemnością udzielilibyśmy Państwu wskazówek. Najgorsza kwestia śmieci: mimo wyraźnej instrukcji brudne pieluchy i inne śmieci wrzucane były do worków na odpady segregowane. Poza tym w rezerwacji zaznaczyli Państwo: 8 dorosłych, 2 x dzieci 5 lat i 1 pies. Dopiero tuż przed przyjazdem okazało się, że dochodzi 3 dzieci poniżej 2 lat. Zaznaczam, że regulaminie mamy wyraźnie podane, że maksymalna ilość osób to 10. Ponadto nie zostaliśmy poinformowani, że przyjadą Państwo ze szczeniakiem, regulamin mówi wyraźnie, że przyjmujemy tylko dorosłe psy. Uważam, że Państwa niezbyt pochlebna opinia wynika z faktu, że w porozumieniu z Państwem musieliśmy odjąć 100 zł z kaucji ( patrz regulamin), musieliśmy komuś zapłacić dodatkowo za posegregowanie śmieci. Jest nam niezmiernie przykro, że zamiast zgłosić nam uwagi podczas pobytu, robią to Państwo na forum. Nastepnym razem przed dokonaniem rezerwacji sugerujemy bardziej uważne czytanie opisu domu i zdjęć.


5

Miejsce godne z opisem. Dom bardzo wygodny nowy czysty zadbany w pełni wyposażony. Na pewno jeszcze wrócimy.

Host: Paulina
2022-08-11

Dziękujemy za dobre słowo! Przemili Goście, bardzo doceniamy przestrzeganie regulaminu domu. Zapraszamy ponownie do Ptasiego Zaułka!!!


5

Piękne i klimatyczne miejsce dla lubiących spokój i ciszę wymarzone. Dom bardzo dobrze wyposażony; mała biblioteka, gry planszowe, filmy. Dziękujemy❤️

Host: Paulina
2022-07-11

Serdecznie dziękujemy za miłe słowa! Przemili Goście! Zapraszamy ponownie do Ptasiego Zaułka!


5

Z zewnątrz uroczy drewniany dom kryjący nowoczesne wnętrze. Rewelacyjnie urządzona przestrzeń wspólna. Kuchnia wyposażona tak szeroko, że nie było już gdzie zostawić zakupów (oczywiście poza lodówką). Dzięki tv, książkom, grom, siłowni czy saunie można wspaniale spędzić czas w dni kiedy pogoda jest nieco bardziej kapryśna. Do tego jedne z najpiękniejszych plaż w Polsce w zasięgu ręki. A rano lub tuż po deszczu ptasi koncert :)

Host: Paulina
2022-06-09

Cieszymy się, że Ptasi Zaułek się Państwu spodobał! Dziękujemy za przemiły kontakt, bardzo doceniamy, że zostawili Państwo dom w idealnym porządku. Pozdrawiamy i zapraszamy ponownie!


5

Dom mówi wiele (a może wszystko ?) o Gospodarzach. A to miejsce jest oazą: spokoju, komfortu, standardu usług. Właściciele stworzyli Ptasi Zaułek chyba dla siebie :-) Jest tu wszystko, czego dusza zapragnie. I są książki! Dziękujemy za gościnę. I za lodówkę pełną prezentów urodzinowych! Wrócimy, niczym ptaki po zimie!

Host: Paulina
2022-05-16

Bardzo się cieszymy, że dobrze się Państwo czuli w Ptasim Zaułku! Dziękujemy za miłe słowa! Biblioteczka na pewno bedzie uzupełniona o nowe książki. ZAPRASZAMY!!!


5

We had a super fun weekend in this beautiful place! We enjoyed the gym and the sauna a lot! It was super cozy with the fireplace and every detail was thought through for us to have a perfect experience! We highly recommend this place and are very grateful to have found it.

Host: Paulina
2022-03-28

We are happy that you enjoyed your stay! Thanks for such a nice review! We are looking forward to your next visit!


5

Wspaniały, duży dom, który zaskoczył nas swoim obszernym wyposażeniem. Sauna i siłownia bardzo miłym dodatkiem. Cisza, spokój kilka minut autem od morza lub jeziora. Bardzo czysto i miły kontakt z właścicielami. Nic dodać nic ująć.

Host: Paulina
2022-03-15

Wzorowi goście, dom zostawiony w porządku, bardzo dobry kontakt, żadnych problemów. Zapraszamy ponownie!!!


5

Wspaniałe miejsce, wyjątkowo przytulne, dopieszczone w każdym szczególe. Wypoczynek w ciszy na bardzo wysokim poziomie. Wszystko było przygotowane w taki sposób, że czuliśmy się jak u mamy ;) Ogromny plusem tego miejsca jest przestrzeń, ciepło wnętrza, w pełni urządzona kuchnia oraz otaczająca dom cisza i absolutny mrok wokół domu w nocy. Wyrwanie się z miasta na te kilka dni to było to czego było nam potrzeba, a właściciele właśnie to nam zagwarantowali. Dom jest ogromny i dziesięć osób znajdzie tam dla siebie miejsce. Ogromny plus za czystość i świeżość! Dziękujemy za gościnę :D Czterej pancerni i pies ;)

Host: Paulina
2022-02-17

Przemili goście, świetny kontakt! Serdecznie dziękujemy za pozostawienie domu w porządku! Polecamy innym gospodarzom tych gości. Zapraszamy ponownie do Ptasiego Zaułka!