Agrohippika - review

5

Bardzo urokliwe miejsce ze wspaniałym jedzeniem. Jedliśmy co prawda tylko jeden obiad, jednak bardzo nam smakował. Wszędzie czysto, właściciele bardzo pomocni. No i konie, psy i koty, które umilają pobyt ;)


5

Wspaniałe miejsce z rustykalnym klimatem. Komfortowe pokoje, świetna wspólna przestrzeń do spędzania czasu z przyjaciółmi i rodziną. Planszówki, bilard, dart, nawet ekran z rzutnikiem. I to jedzenie 🥰 Przepyszne, świeże, tradycyjne. Lepiej na Sylwestra trafić nie mogliśmy. Panie Krzysztofie, jeszcze raz dziękujemy za wspaniałą gościnność.

Host: Joanna i Krzysztof
2024-02-05

Dziękuję bardzo. My również chyba nie mogliśmy lepszej grupy na sylwestra trafić :) Do zobaczenia!


5

Byliśmy razem z przyjaciółmi. Cała grupa zadowolona, jedzenie przepyszne, a klimat Agrohippiki niezapomniany. Widać, że miejsce jest prowadzone z pasą. Bardzo polecam!

Host: Joanna i Krzysztof
2024-01-15

Dziękujemy i polecamy się na przyszłość.


5

Jak było? Jeny, brak słów, żeby to opisać, bo ani wspaniale, ani bosko, ani cudnie nie są wystarczająco dobre, żeby opisać ten przejmujący stan relaksacji każdej komórki ciała, a szczególnie mózgu zaoranego na co dzień. Po 6 latach wróciliśmy do Agrohippiki i z pewnością wrócimy, choć może bardziej po 6 miesiącach niż latach. Przewspaniałe miejsce, przemili właściciele. Asia gotuje tak, że każda restauracyjna gwiazdka jej się należy. Krzysztof jest wspaniałym gospodarzem, dającym gościom w sam raz atencji. Ani za dużo, ani za mało. Dom jest cu-dow-ny. Psy, konie, koty, nieco dalej super krowy. Wszystko tu jest na tak. Wszystko. Kochamy!

Host: Joanna i Krzysztof
2023-11-19

Dziękujemy za fantastyczną opinię i już nie możemy się doczekać Waszej ponownej wizyty!


5

Ranczo na końcu świata, ale niczym garniec złota na krańcu tęczy!! Idealne miejsce na odpoczynek z dala od zgiełku zabudowań i hałasu ulicy. Niesamowite widoki, bliskość zwierząt i natury - na każdym kroku sielska atmosfera. Właściciel chętnie opowiada o historii budynku. Pokoje bardzo ciepłe z dobrym wyposażeniem. Wszystko stylizowane do atmosfery i historii całego domu. Na wypoczynek z rodziną nie musisz praktycznie nic ze sobą zabierać, w wielkiej sali w suterenach znajduje się ogromna ilość gier planszowych dla dzieci, bilard, dart's, a nawet automat do gier - za free!! (Dla w tajemniczych, można poczuć się ponownie dzieckiem grając w Mario Bross, Galaxy czy Mortal Combat). Jest tam nadto urokliwy kominek. Cała posiadłość jest wręcz wymarzonym miejscem na pobyt rodzin z dziećmi. Gdzie nie spojrzeć jakieś udogodnienia. Poza wspomnianą salą zabaw, znajdziesz tu jeszcze książki i malowanki. Na podwórku zjeżdżalnie, huśtawki, trampoliny... Gdy dobrze się rozejrzysz znajdziesz hamak między drzewami, a nawet... błotną kuchnię z pełnym wyposażeniem!! Kalosze w czasie deszczów mogą się przydać. Wieczór może przybrać barwy ogniska nad rzeką, w altanie, na łące... miejsc na taki biwak jest kilka. Może nie ma SPA i strefy basenowej, ale... są dwa stawy i błotna kuchnia! Po podwórku biegają oswojone psy i leniwe koty, a na horyzoncie co chwilą pojawiają się piękne konie - w liczbie prawie niezliczonej. Oczywiście konie zapraszają do wspólnej jazdy. Instruktorka - pełny profesjonalizm, można naprawdę czuć się bezpiecznie. Chcesz się wyłączyć - zasięgu telefonicznego praktycznie brak. Ale wifi za to wszędzie! Jedzenie przypomina smaki dzieciństwa u babci na wsi. Naleśniki z serem, smażone opieńki czy rosół... Do tego dostępne bez ograniczeń kawa, herbata, ciasto czy też kompot. Pobyt niczym u babci na wsi - naprawdę udany wypoczynek! Polecam ze wszystkich 5 serc (dwóch dużych i trzech małych)!

Host: Joanna i Krzysztof
2023-11-19

Pani Moniko, jesteśmy pod ogromnym wrażeniem. Tak, obszernej i szczegółowej opinii jeszcze nigdy nie dostaliśmy :) Ślicznie dziękujemy i polecamy się na przyszłość!


5

Od czasu pandemii zrobiła się moda na podróżowanie w stylu Slow. Kupiliśmy książki, odkryliśmy slowhopa, ruszyliśmy w Polsce. Kilka miejsc nas rozczarowało, kilka oczarowało. Agrohippika oczarowała nas najbardziej, jest to naszym zdaniem najlepsza agroturystyka w Polsce dla rodziny z dziećmi/dzieckiem. 5 przyjaznych kotów, dwa wspaniałe psy, plac zabaw, trampoliny no i przede wszystkim Konie i Kuce, na których mali i duzi mogą jeździć na profesionalnym maneżu pod okiem wybitnych, uprzejmych i bardzo wyrozumiałych i wyluzowanych instruktorów. Jedzenie jest absolutnie przepyszne, stary budynek odnowiony wspaniale z zachowaniem jego charakteru. Nasz ulubiony adres między Odrą a Bugiem. Gorąco zachęcamy by pojechać nawet jak nie jeździliście lub nie chcecie jeździć konno. Zawsze można zjeść, spędzić czas przy ognisku, pobawić się z psami i kotami lub zwiedzić niezliczone w okolicy atrakcje Dolnego Śląska.

Host: Joanna i Krzysztof
2023-09-28

Dziękujemy za Twoją fantastyczną opinię! To niesamowite, że odkryliście urok podróżowania w stylu Slow i podzieliliście się swoim doświadczeniem w Agrohippice. Cieszy nasze serca opinia, że spędziliście tu wspaniałe chwile. Dziękujemy, Zawstydzeni, Asia i Krzysiek :)


5

Cudowne miejsce, konie szczęśliwe, jedzenie pyszne, pokoje czyste i przyjazne. Atmosfera rewelacyjna do wypoczynku!


5

This was my first time using SlowHop and I just want to say that Krys set the bar extremely high for any other stays using slowhop. He and his wife Asia were the absolute best and truly made this stay a unique experience. First of all, the coordination and communication with Krys ahead of our stay was fantastic. We didnt have a car, but Krys and Asia picked us up and dropped us off from the train station which made ourselves so much easier. The food was absolutely incredible. We got to eat authentic polish cuisine with portions that we could not finish most days. Everything was so fresh and tasty, I wish we could eat like that everyday. There was so much to do here too. We went horseback riding, hiking, mushroom hunting, and hung outside sipping coffee or wine and hanging out with the animals strolling around the farm. It was the most idylic relaxing get away we could imagine. My partner and I plan on coming back next year for the summer and mushroom season! If youre thinking about booking, just book it! You will not be disappointed.

Host: Joanna i Krzysztof
2022-09-28

Thank you very much for kind words. I like the most "Idyllic relax" :) See you in the next mushroom season!


5

Wspaniałe miejsce na rodzinne wakacje. Moje dzieci były cały czas zajęte poznawaniem otoczenia, duża przestrzeń wokół domu dawała wiele możliwości do zabawy, a my mogliśmy w tym czasie po postu się zrelaksować i wypocząć. Gospodarze są bardzo pomocni, tworzą luźną i przyjazną atmosferę. Było pyszne jedzenie. Okolica również nad urzekła - znaleźliśmy wiele miejsc na krótkie piesze wycieczki, w sam raz dla 5- latków. Organizowane są też ciekawe warsztaty w okolicy.

Host: Joanna i Krzysztof
2022-08-22

Pani Alicjo, bardzo miło czytać takie opinie. Dziękujemy i obiecujemy trzymać poziom :)


5

Miejsce przepiękne, klimatyczne, idealne na wypoczynek. Jedzenie pyszne, codziennie świeżutkie. Dostępność koni, na której nam bardzo zależało, była największą atrakcją, córka dobrze jeżdżąca na koniach mogła na lekcjach doskonalić swoje umiejętności a poza zajęciami pomagać w stajni m.in kąpać konie. Brak zasięgu telefonicznego tylko pomaga się wyciszyć i wyłączyć na czas pobytu z codziennego pędu. Polecam to przecudne miejsce


5

Piękne, ciche, spokojne miejsce. Dobra baza wypadowa w góry. Pokoje były bardzo czyste i zadbane. Posiłki pyszne, nie było żadnego problemu z zamówieniem wegetariańskiego dania na obiadokolację. Zdecydowanie polecamy :)


5

Pyszne jedzenie, klimatyczne miejsce, dzieci bardzo zadowolone! Wpadniemy jeszcze nie raz! Po tej wizycie hałas miejski stał się dużo bardziej nieznośny ;)

Host: Joanna i Krzysztof
2022-03-14

Dziękuję i do zobaczenia :)


5

Bardzo przyjemnie spędziliśmy czas. Właściciele pomocni i mili. Dostosowują się do gości. Służą radą i wiedza na temat okolicznych punktów do zobaczenia. Bardzo dobre wegetariańskie jedzenie. Polecam :)


4

Cisza, spokój, pięknie urządzony dom, bardzo dobre jedzenie. Na minus brak możliwości jazdy konnej poza sezonem, aczkolwiek Gospodyni poświęciła czas, aby zabrać naszą córkę na oprowadzankę na koniu.


5

Bardzo dziękujemy Gospodarzom za możliwość spędzenia czasu w pięknym, klimatycznym miejscu, w miłym towarzystwie ludzi i zwierząt. Dom z duszą, pyszna kuchnia, przyjazna atmosfera sprawiają, że chce się tu wracać.


5

Magiczne miejsce, jakby w innej rzeczywistości, w której czas wydaje się biec własnym torem. Właściciele stworzyli nie tylko piękny, stylowy i gościnny dom, ale też atmosferę spokoju i serdeczności, która wydaje się promieniować na wszystkich gości, którzy tam przyjeżdżają. Dzieci biegały całą gromadą po ogromnym terenie, niczym dzieci z Bullerbyn: łapały żaby w stawie, skakały na sianie, szukały kotów, bawiły się z psami i biegały na bosaka: nic im nie brakowało, nikt się nie nudził i ani razu nie usłyszałam pytania o oglądanie bajek, a jedynie marudzenie, że trzeba już iść spać i przerwać świetną zabawę. Dodatkową zaletą jest pachnąca sianem stajnia pełna koni - pani Asia ma ogrom cierpliwości do dzieci, pozwala chodzić po stajni i czesać konie, i jak mało kto potrafi uczyć jazdy konnej. Nawet nie przypuszczałam, że kilkulatki po tygodniu nauki będą już profesjonalnie kłusować. Czapki z głów, pani Asiu! Sama z kolei wybrałam się z panią Asią konno w teren - polecam wszystkim miłośnikom natury, bo widoki i okolice są tak piękne, że zapiera dech. Do tego jeszcze jedzenie - zawsze pyszne i w ilościach nie do przejedzenia, a jednocześnie przygotowane tak, żeby smakowało i dorosłym i dzieciom. Cała okolica też obfituje w ogrom atrakcji, więc miejsce jest świetną bazą wypadową na różnego rodzaju wycieczki, a pan Krzysztof zawsze doradzi i podpowie, gdzie warto się wybrać, od spacerów w poszukiwaniu agatów, po okoliczne zamki i trasy wycieczkowe. Wiemy już, że na pewno wrócimy za rok, a dzieci już niecierpliwie czekają na kolejne wakacje w Agrohippice!


5

Mistrzostwo świata to mało powiedziane. Tydzień w Agrohippice to jakby urlop bez dziecka, które od momentu wyjścia z auta pobiegło to stajni i odebrałam je pod koniec wyjazdu :) cudowne miejsce z właściwym klimatem, really slow life, pysznym jedzeniem, bardzo psiolubne (psa też jakbym wypuściła pierwszego dnia i odebrała ostatniego :) każdy z uśmiechem - odpoczynek we właściwym miejscu, nie trzeba nigdzie wyjeżdżać dalej!


5

Właśnie wróciliśmy z Agrohippiki. Jesteśmy zachwyceni zarówno miejscem jak i kuchnią, a także Właścicielami. Miejsce jest czyste, zadbane, prowadzone z sercem i szczyptą luzu. Sielankowe. Jedzenie pyszne, a zgłoszone wybory żywieniowe uszanowane. Dzieci szalały na placu zabaw i pomagały w stajni, a córka odważyła się pojeździć. Właściciele z dużą dawką cierpliwości pozwalali uczestniczyć dzieciom w codziennym obowiązkach jak czyszczenie koni czy jazda wozem. Dodatkowo klimat robiły żaby w stawie :) polecam!

Host: Joanna i Krzysztof
2021-06-14

Dla wyjątkowych Gości to i kotlet z kalafiora się zrobi jak trzeba ;)


5

Pobyt bardzo udany. Dzieci wróciły zachwycone i ciągle pytają, kiedy znowu pójdą na konika:) Pokój przestronny i czysty. Jedzenie domowe, pyszne, porcje ogromne. Miłym gestem było domowe ciasto dostępne prawie przez cały dzień. Fajny plac zabaw. Największą atrakcją były przejażdżki na konikach pod okiem niezwykle cierpliwej Pani Właścicielki. Cała Kraina Wygasłych Wulkanów przepiękna, pewnie jeszcze kiedyś tam wrócimy.

Host: Joanna i Krzysztof
2021-06-14

Dziękujemy, do zobaczenia.


5

Serdecznie polecam pobyt w pięknym, klimatycznym i własnoręcznie przez Gospodarzy odnowionym domu. Wokół duży zielony teren, ukwiecony ogród, stajnia dla koni, plac zabaw - przy małych dzieciach trzeba tylko zerkać jeśli znajdują się w pobliżu stawu :) Świetna baza wypadkowa do wycieczek po Dolnym Śląsku, pyszne jedzenie i mili Gospodarze. Możliwe jazdy konne dla dzieci i dorosłych. Nasze dzieci przeszczęśliwe, z miejsca zaprzyjaźnione z córeczką Gospodarzy, a my z mężem zachwyceni pięknem okolicznej przyrody. Bardzo udany wypoczynek, który trzeba będzie powtórzyć.