Dzikie Róże - review

5

Wspaniałe miejsce! Dom i ogród są absolutnie przepiękne. Klimat był wspaniały. Jedzenie przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Nigdy się tak nie zrelaksowaliśmy na wyjeździe. Mamy nadzieję wrócić tutaj w przyszłości.


5

Spędziliśmy z chłopakiem i kotkiem prawie cały tydzień w Dzikich Różach i jesteśmy zachwyceni. Przepyszne wegetariańskie jedzenie, pięknie odrestaurowany dom z duszą i ogród, w którym można się zrelaksować. Gospodarze cudowni i pomocni. Miejsce przyciąga super ludzi - z pozostalymi gośćmi zżyliśmy się przy wspólnych posiłkach bardzo szybko, co dodatkowo podkreslilo otwarta i rodzinna atmosferę :)

Host: Magda i Rafał
2021-07-26

Bardzo dziękujemy! :-*


5

Jesteśmy zauroczeni. Piękny dom i wspaniały ogród (róże, róże, róże), w którym można naprawdę odpocząć. Klimatyczne pokoje i wspólna jadalnia tworzą fantastyczny nastrój. Wyborne i obfite śniadania, które robiły nam dzień! A wszystko dzięki serdecznym i przemiłym Gospodarzom, którzy zaczarowali to miejsce i na chwilę również nas. Zachwycająca wieś i okolica - polecamy spacery bliższe i dalsze z widokami na góry, zapachem rozgrzanych łąk i śpiewem ptaków. Nie można nie wspomnieć o trzydaniowych obiadach p. Moniki: piękne, zaskakujące i przepyszne (ci co jedli, wiedzą o czym mowa). Byliśmy tu z naszymi dwoma kotami, które jak my wcale nie chciały wracać. Polecamy. Miejsce doskonałe :) Fatima i Maciek

Host: Magda i Rafał
2021-07-10

Cudownie było Was gościć!


5

Serdecznie polecam Dzikie Róże. Miejsce wygląda lepiej niż na zdjęciach. Ogród jest po prostu czarujący, widać serce gospodarzy włożone w troskę o kwiaty i inne rośliny. Na podwórzu jest dużo zakątków, gdzie można poleżeć, odpoczywać, czytać książki. Świetny pomysł ze wspólnym salonem/jadalnią - bardzo miło spędzało się tam czas. Nie zawiodły nas również posiłki - zarówno śniadania, jak i obiadokolacje były smaczne i obfite. Cały dom i pokoje urządzone są ze smakiem i dbałością o detale. Nie mogę też nie wspomnieć o gościnności Państwa domu - czuliśmy się naprawdę mile widziani i zaopiekowani. Plus za przesłodką sunię-rezydentkę. Byliśmy w Dzikich Różach tylko dwie noce, ale myślę, że to zdecydowanie za mało aby w pełni nasycić się tym miejscem, więc chętnie tam wrócimy.

Host: Magda i Rafał
2021-07-10

Mamy nadzieję na kolejne spotkanie :)


5

Miejsce fantastyczne pod każdym względem! Przede wszystkim właściciele - dzięki swojej pozytywnej energii stworzyli miejsce wspaniałe do odpoczynku, pełnego resetu... Pięknie zaaranżowany dom i ogród, dostęp do sauny, czystość - to gwarancja komfortu. No i to co rozwala system - fantastyczne jedzenie (dzięki p. Monice...). Baaaardzo polecamy! Sylwia/Michał

Host: Magda i Rafał
2021-07-10

Bardzo dziękujemy!


4

Przedstawiając "Dzikie Róże" - trzeba o napisać o trzech filarach, częściach które się uzupełniają tworząc całość: - Janice - nie spotkałem bardziej zaczarowanej wsi, gdzie za każdym płotkiem, drzewem, murem kryje się historia czy też piękny widok - dom z XVI wieku czaruje, ma duszę, mówi skrzypieniem podłóg i dbałością Właścicieli o szczegóły, pamiętać należy że ma swoje humory i gdy temperatura spada poniżej 10 stopni jak w majową noc to w pokojach jest zimno a urocze pajączki zamierają w bezruchu w oczekiwaniu na cieplejsze dni, - kolacje - nadwornym kucharzem przygotowującym wege uczty wieczorne jest Monika (z pensjonatu Stacja Stodoła - Kopaniec), która czaruje, onieśmiela i sprawia że trudno doczekać się zmierzchu i tego co przyjedzie w "windzie" z kuchni, dodatkowo czuć też dużo serducha, którym przyprawia swoje dania. Miejsce jest wyjątkowe, trzy elementy tworzą całość i zapraszają w progi "Dzikich Róż" - szkoda jedynie niezbyt udanych śniadaniowych początków dnia, które bardzo blado wypadają na tle innych slowhopowych miejsc, gdzie przetwory są w smakach różnych, miód dodaje słodyczy na cały dzień a pasty, sałatki sprawiają że dzień jest kolorowy i tego tutaj brak... szkoda.. Miejsce przyciąga miłych, rozmownych ludzi - miałem przyjemność z nimi spędzić każdy wieczór swojego pobytu, bo długi stół biesiadny do tego zachęca.

Host: Magda i Rafał
2021-07-10

To jest piękna i szczera opinia, za którą dziękujemy:) Koniecznie następnym razem dajcie znać, że jest Wam zimno - zawsze włączamy ogrzewanie, jeśli ktoś potrzebuje więcej ciepła, wystarczy sygnał. Co do śniadań: codziennie podajemy dwa dania gorące (szakszuka, omlety z warzywami, naleśniki oraz różne wersje jaglanki lub owsianki). Do tego idą przeróżne sałatki, których podstawą są warzywa z naszego ogrodu: sałaty, rzodkiewki, rukola, szczypiorek plus pomidory, ogórki, papryka, owoce i ziarna. Są też pasty warzywne, nasze dżemy, domowe sery od sąsiadki, domowy chleb na zakwasie i mleko prosto od krowy. Przyznajemy się do braku miodu na śniadanie - zeszłoroczny się skończył, a czekamy na nowy od naszej sąsiadki, powinien być za kilka dni (w czerwcu jest pierwszy miód wielokwiatowy, czekamy na ten świeżutki). Wasza opinia dotycząca śniadań niemal złamała nam serce, ale podpytamy kolejnych gości czy coś jeszcze możemy w tej kwestii podziałać. Dziękujemy i pozdrawiamy!


5

Ciężko napisać coś, czego nie napisali zachwyceni poprzednicy. Było fantastycznie! Piękne, urokliwe miejsce, przemiła gospodyni, przepyszne jedzenie i bardzo ciekawi ludzie. Życzliwość i inni goście, z którymi łatwo złapać kontakt i długo i ciekawie rozmawiać. I akceptacja naszego psiska, który zebrał mnóstwo głasków i miłych słów. Polecamy zdecydowanie. Sami też wrócimy:)

Host: Magda i Rafał
2021-05-24

Bardzo dziękujemy! Do zobaczenia 🤗


5

Mistrzostwo świata! Otóż....mieliśmy w Dzikich Różach ślub i wesele <3 12 osób, które bawiło się rewelacyjnie, na luzie, mnóstwo śmiechu, wspaniałe wnętrze i otoczenie, przepyszna kuchnia Pani Moniki, która potrafi zgotować takie cuda, że nawet wielcy mięsożercy zajadali się ze smakiem. Dodatkowo Gospodarze, którzy byli niesamowicie pomocni, chętni do rozmowy i po prostu z sercem na dłoniach <3 To był przecudownie spędzony czas, z chęcią będziemy tam wracać i wszystkim polecać, bo nigdzie nie czułam się jeszcze tak bardzo zaopiekowana jako gość, jak w Dzikich Różach <3

Host: Magda i Rafał
2021-05-13

Bardzo dziękujemy! Niezwykle miło nam czytać taką opinię.


5

Miejsce jest naprawdę niesamowite - przyjechaliśmy w momencie, kiedy temperatury były bardzo niskie, więc dom wyglądał magicznie, do tego okolica cała w śniegu i zamarznięty staw obok - coś pięknego :) Czuć, że posiłki są przygotowywane ze starannością i dbałością - podczas obiadokolacji można się rozpłynąć, tyle doskonałych smaków. Gospodarze są przemili i pomocni, więc ostatecznie żałowaliśmy, że nasz pobyt był tak krótki. Polecam gorąco!

Host: Magda i Rafał
2021-05-13

Było nam było Was gościć :)


5

wspaniały jest klimat w dzikich różach. niskie sufity i delikatne światło otulają przytulnie nawet wśród ceglanych ścian. uroku dodają suszone rośliny, herbata z lipy i malin <3, mnóstwo książek i huśtawki w części wspólnej. no i śniadanie - mistrzostwo świata. warto przy tym pamiętać, że to stary dom, więc senni wrażliwcy będą się zmagać z odgłosami drewna i skrzypiących mebli.

Host: Magda i Rafał
2021-06-08

Bardzo dziękujemy za piękną opinię, zwłaszcza za docenienie naszych śniadań ;)


5

Przepięknie wyremontowany, stary dom polożony w środku "niczego" a jednak blisko wielu atrakcji. Urzekła nas dbałość o szczegóły w wystroju ale też nienachalność. Miejsce sprzyjające wyciszeniu a także rozmowom i ucztowaniu. Posiłki rewelacyjne. Można by powiedzieć, że slow place, slow food i slow life ;)

Host: Magda i Rafał
2021-06-08

Bardzo dziękujemy!!!


5

Obudził mnie najniezwyklejszy wschód na świecie. Ale ponieważ spało się super, nie podjęłam próby sięgnięcia po telefon z aparatem, zachowuję w pamięci. Tak jak śniadania i jedzenie od Moni. Dzikie Róże mają fajnych gości, nie szło się rozstać po śniadaniu i kolacji. Sama okolica jest genialna, codziennie robiliśmy coś innego i wymienialiśmy sie z innymi gośćmi wrażeniami. No i te wnętrza z opowieściami o szczegółach! Oraz 100-letni prysznic. Super doświadczenie i dziękujemy @Magda i Rafał (jajeczniczka z rydzami pyszka!)

Host: Magda i Rafał
2020-11-09

Dziękujemy :)


5

Miejsce magiczne. Wnętrza sprawiają, ze czujesz się jak w domu i chcesz tam zostać. O świcie piękny wschód słońca oraz piejące koguty. Wieczorem klimat w salonie przy kubku gorącej herbaty. Właściciele bardzo troskliwi i mając dobry kontakt. Jedzenie! Pyszne. Wspaniałe. Wszystko świeże, regionalne, swojskie.

Host: Magda i Rafał
2020-11-09

Bardzo nam miło :)


4

to był nasz pierwszy urlop w stylu "slow" i zdecydowanie taka forma czasu, i to w tak bajkowym miejscu, kupiła nasze serducha. widać, że Magda i Rafał włożyli w przygotowanie tego domu mnóstwo pracy, serca i kreatywności. ogromny plus za to, że można tu przyjechać z psem. i za kuchnię! wege jedzenie na najwyższym poziomie! z pewnością wrócimy :)

Host: Magda i Rafał
2020-11-09

Bardzo dziękujemy!


5

Szukaliśmy miejsca na weekend, gdzie oderwiemy się od codzienności i przeniesiemy w inny wymiar - Dzikie Róże to świetny wybór! :-) Zaczynając od strony wizualnej - piękny, stylowy dom z historią, osadzony w malowniczej okolicy w Górach Izerskich. Godzinami można się rozpływać nad wykończeniem wnętrz - na każdym kroku widać serce, które włożyli Gospodarze. Przytulna i ciepła atmosfera części wspólnej, gdzie poznaliśmy naszych sympatycznych współlokatorów, wymieniliśmy wiele uśmiechów i rozegraliśmy kilka godzin w planszówkach. Pyszne śniadania na bazie lokalnych produktów, urozmaicona kuchnia wege również wieczorem, w ramach obiadokolacji. Opieka i uwaga ze strony Pani Magdy - kobiety z wielką pasją do życia - zaraża pozytywnym nastawieniem. Oczywiście w duecie z Panem Rafałem :-) Dziękujemy za wszystko, chętnie do Was wrócimy :-) Pozdrawiamy, Magda i Miłosz

Host: Magda i Rafał
2020-11-09

Jakże nam miło czytać takie słowa!


3

Sliczne miejsce w cichej okolicy. Dom odnowiony ogromnym nakladem pracy i z duza dbaloscia o detale. Gustownie zaaranzowane wnetrza, piekne cegly, meble i drewniane podlogi. W naszym pokoju odkrecalismy kurek baterii z poprzedniej epoki! Swietne sniadania, bardzo zroznicowane i po prostu pyszne. Niestety, brak odpowiedniej izolacji dzwiekow pomiedzy pokojem a czescia wspolna powodowal, ze nie moglismy odpoczac - rano budzily nas odglosy czajnika i ekspresu do kawy mielacego ziarna (akurat jedni goscie wstawali kolo 7), a wieczorem zasypialismy, kiedy inni goscie opuszczali jadalnie i hamaczki w czesci wypoczynkowej (kolo polnocy). Wieczorem probujac czytac ksiazke, zaczynalam jedna strone chyba z 10 razy, gdyz po chwili zdawalam sobie sprawe, ze moja bohaterka przebywajac na Syberii w 1940 roku wykupywala ubezpieczenie zdrowotne w Kalifornii.....zaraz, zaraz...a nie, to po prostu rozmowa prowadzona w czesci wspolnej. Ucieklismy jeden dzien wczesniej, zeby sie po prostu porzadnie wyspac przed czekajaca na nas 5 godzinna jazda samochodem do domu. Nie do konca tego oczekujemy od miejsca, ktore wybieramy, aby odpoczac.


4

Przepiękne, urządzone z dbałością dom i ogród, pyszne jedzenie. Miejsce bardzo psiolubne.


5

Niezwykle przyjazne i inspirujące miejsce. Spokój, piękne okolice, dbałość właścicieli o każdy centymetr. Dom z artystyczną duszą i dobrą energią. Ogromną pracę i serce gospodarzy widać na każdym kroku. Jedzenie nie z tej ziemi, pyszne, nowe smaki i wszystko tak pięknie podane! Do tego dochodzi zapach starego drewna, miłość do przyrody, stolik na świeżym powietrzu obok róży, przy którym można wypić kawę, mnóstwo książek i bujany fotel. Każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Magiczne miejsce, w którym można przenieść się w czasie. Dziękuję za cały pobyt, który wniósł do mojego serca bardzo dużo. :)


5

Piękne miejsce! Wspaniale, z sercem odremontowany dom. Kuchnia pyszna i cudowna w swej prostocie. Właściciele uprzejmi, nienarzucający się, ale zawsze skorzy do pomocy i udzielenia rad dot. spędzenia czasu w okolicy. Wspólne posiłki zachęcające do integracji z innymi domownikami. Wspólna przestrzeń przytulna, ciekawa biblioteka. W ogrodzie sauna i leżaczki. Nam do szczęścia nie było nic więcej potrzebne i na pewno tu wrócimy :)


5

Niezwykłe miejsce, w którym każdy detal opowiada historię . Serce włożone w remont oraz prace renowacyjne pozwoliły stworzyć magiczne miejsce, w którym wolniej płynie czas. Polecamy na chwilę relaksu, dłuższy pobyt- piękna okolica zachęca do spacerów, a górskie szlaki są na wyciągnięcie ręki. Do takich miejsc lubimy wracać.


Characters left 5000