Folwark Jackowo - review

5

Serdecznie polecam chcącym NAPRAWDĘ odpocząć. Jest to pięknie położone miejsce, z dala od zgiełku, przede wszystkim dla fanów aktywności w formie długich spacerów albo i też odpoczynku z książką w ręku. Sporo atrakcji dookoła. Wielbiciele czworonożnych istot będą się tu czuć jak w raju. Wspaniali gospodarze, przepyszne jedzenie.

Host: Nicole
2022-04-08

:)))) bardzo mi miło, Dziękuje bardzo.


5

Wspaniale miejsce. Bardzo klimatyczne. Świetne dla psiarzy i ich pociech. zdecydowanie warto tu być.

Host: Nicole
2022-04-04

Bardzo, bardzo Dziękuję :) Zapraszamy ponownie :)


5

Wyjechaliśmy do Nicole, by odpocząć i wyczyścić głowę i to się udało w 100%. Super śniadania, ekstra obiado kolację i przede wszystkim świetna atmosfera oraz tereny gdzie mogliśmy spędzić czas z naszym pieskiem. Mam wrażenie, że możemy tu jeszcze wrócić :)

Host: Nicole
2022-03-18

Dziekuje Wam bardzo za miłe słowa. :)


5

Polecam serdecznie Folwark Jackowo. Przepiękne, klimatyczne miejsce z przemiłymi właścicielami i obsługą. Idealne zarówno na weekendowy wypad we dwoje, jak i rodzinny wyjazd. Śliczne i czyste pokoje. Można też przyjechać ze swoim pupilem, jak my, i gwarantuję, że będzie przyjęty jak członek rodziny. :) Do plaży w Lubiatowie prowadzi piękna, prosta droga przez las. Wystarczyła godzina spaceru z psem i byliśmy nad samym morzem! :) Jesteśmy bardzo ciekawi tej okolicy, gdy przyjdzie już wiosna i lato. Nie można zapomnieć o przepysznych, bogatych śniadaniach w formie szwedzkiego stołu i rewelacyjnych domowych obiadach przygotowanych przez panią Magdę. Polecam każdemu zdecydować się na tą dodatkową opcję - na pewno nie pożałujecie! :) Muszę na koniec wspomnieć jeszcze o pani Sarze, instruktorce jazdy konnej, która ma anielską cierpliwość dla początkujących! Pozdrawiamy serdecznie ze Spajkiem. Na pewno do Was wrócimy! :)

Host: Nicole
2022-02-25

Dziekuje :) bardzo nam wszystkim milo. Zapraszamy ponownie :)


5

Super miejsce! Polecam wybrać się na dłuższy wypoczynek, weekend to stanowczo za krótko. :) Dobre jedzenie, śliczne pokoje, z tego miejsca jest blosko do innych miejscowości i atrakcji turystycznych, do okoła las, niedaleko morze.

Host: Nicole
2022-02-15

Bardzo Dziekuje :) zapraszamy ponownie :)


5

Cudowne miejsce, życzliwi ludzie, pyszne posiłki. Można przyjechać z czworonogami. Wspaniała instruktorka jazdy konnej z dużą cierpliwością- pani Sara. Dziękujemy i do zobaczenia.

Host: Nicole
2022-02-01

Pani Marzeno, Dziękuje bardzo za tę miła opinię. Zapraszamy ponownie :)


5

Na terenie folwarku jest teraz mnóstwo lampek, co nadaje temu miejscu mega uroczy, magiczny klimat! Szczególnie pięknie wygląda stary dwór. Podobały nam się też szklarnie i zieleń wokół (od razu pomyślałam, że wspaniale byłoby wziąć tam ślub). Najbardziej zależało nam na kontakcie ze zwierzętami i te marzenia jak najbardziej się spełniły. Był rudy kot uwielbiający mizianie i kilka łobuzerskich psiaków. Jeden z nich postanowił towarzyszyć nam na spacerze aż do samej plaży (jakieś 5 km w jedną stronę). Super, że zawsze można odwiedzić stajnię. Bardzo polecam lekcje jazdy, które prowadzi Sara. Nie mogę się doczekać odwiedzin wiosną ;)

Host: Nicole
2022-01-18

Bardzo dziękuje za ciepłe słowa :) najpiękniej u nas na przełomie maja i czerwca, ale także we wrześniu i wtedy także bardzo spokojnie, zapraszam Was :)


5

Miejsce do którego z całą pewnością chce się wracać! Przemili ludzie, cudowne zwierzęta, natura, domowe jedzonko. Odpoczynek z dala od zgiełku i problemów gwarantowany :) Dodatkowo dodam, że dla jeżdżących konno teren na plażę to punkt obowiązkowy!


5

"Ludzie stworza miejsce" - "People create the place" - mowi sie po polsku. Well, this is especially true about Folwark Jackowo. Nicole, her family and her team make this place very special, even in November, when the weather is not ideal. The forest right out of the site, the beach within a 5 km, the horses in the stable, the friendly dogs, the awesome breakfast and the delicious diner, and the time going slowly ... are a treat. Highly recommended by kids and grown-ups. <3

Host: Nicole
2021-11-16

Merci beaucoup, tu es toujours le bienvenu avec nous :)


5

Nasze pierwsze agroturystyczne wakacje, ale zaraziliśmy się miłością do takiego sielankowego wypoczynku :) odpoczelismy od ekranów i hałasu. Przepyszne jedzonko, miła atmosfera, cudowne zwierzaki :)

Host: Nicole
2021-11-16

Bardzo Dziekuje za miłe słowa. Zapraszam ponownie, lub do podróży po kolejnych agroturystycznych slowhopowych miejscowkach :)


3

Miejsce bardzo urokliwe, jednak na pewno wymaga dopracowania :) Plusy + pyszne domowe jedzenie, duże porcje, jak u babci. W bardzo przystępnej cenie + piękne tereny, bardzo dużo roślinności, drzew + możliwość wypożyczenia rowerów i pojeżdżenia po okolicy + las na wyciągnięcie ręki + 15 min rowerem od plaży + stadnina koni, gdzie pod okiem super Pani instruktor można wykupić lekce + cisza, psychiczny odpoczynek zapewniony Rzeczy do dopracowania - czystość w pokoju. Niestety w dniu przyjazdu nikt poza zmianą pościel i ręczników nie posprzątał w naszym pokoju. Pajęczyny na ścianach i kurz na szafkach - musiałam sama to posprzątać. Pani Właścicielka tłumaczyła, że była na urlopie i nikt tego nie dopilnował. - czystość w saunie. Tutaj tak samo - pajęczyny oraz baaardzo dużo robaków. To samo tłumaczenie - brak Pani Właścicielki, która miała dopilnować porządku. Rozumiem zdarzenia losowe, takie jak urlop - jednak uważam, że osoby, które ją zastępowały powinny zostać odpowiednio do tego przeszkolone. - zdjęcia i opis nie do końca zgodne z rzeczywistością. Rozumiem, że w ofercie pokazujemy najpiękniejsze miejsca w danej okolicy, jednak dla mnie sporym zaskoczeniem było to, że na terenie obiektu znajdują się stare budynki folwarczne, magazyny, stare budynki z rusztowaniami itd itd. Odjęło to sporo uroku i nie tego się spodziewałam. Uważam, że powinno zostać to również uwzględnione w opisie, by nie było niespodzianki po przyjeździe. Podsumowując: miejsce na pewno urokliwe, jednak wymaga dopracowania bądź obniżenia ceny. Uważam, że nawet te 220zł nie jest warte.

Host: Nicole
2021-11-02

Dziekuje za opinie. Przykro mi, ze tak nisko nas Pani oceniła, co do pajęczyn niestety nie mogę się usprawiedliwić:), ponieważ tak się złożyło - byłam na urlopie i zastępowały mnie przeszkolone osoby, ale niestety czasami może Zdarzyć się „wpadka”, co miało miejsce w tym przypadku. Pokoj był posprzątany, podłogi i łazienka odpowiednio przygotowane dla Was, ale Pani, która go przygotowywała zrobiła go kilka dni szybciej, stad na nowo pojawił się ten kurz i pajęczyny, za co Panią przeprosiłam. Szkoda ze w dniu zameldowania nie zgłosiła Pani tego faktu naszej obsłudze, a na pewno otrzymałaby Pani Pokoj w lepszym standardzie i dokładnie posprzątany. Wybrała pani Pokoj o najniższym standardzie wiec uważam, ze cena 220 z naszym bogatym śniadaniem to oferta wyjątkowo dobra, biorąc pod uwagę ze dałam Pani zniżkę na cały pobyt, jeszcze przed przyjazdem. Jeśli chodzi o nasze gospodarstwo - jest dokładny opis miejsca, oraz zabudowań folwarcznych, jest napisane, ze jest na jego terenie stary dwór w trakcie remontu. Przepraszam, ale oczekiwanie ze wyremontujemy 10.000 mkw budynków gospodarczych przy cenach które mamy, jest nierealne. Szkoda, ze nie doceniła Pani otaczającej zadbanej zieleni o powietrzni 15ha wokół domu, wyremontowanej stajni i wielu innych miejsc, którym udało się już przywrócić życie. Jeśli naprawdę uważa, pani ze pobyt nie jest wart tej ceny, poproszę o kontakt a zwrócę Pani pieniądze za pobyt w Folwarku. Pozdrawiam, Nicole Swinarska


5

Tak powinien wyglądać prawdziwy slowhop ! Byliśmy w pokoju meksykańskim, z którego zaraz po przebudzeniu można podziwiać ogród. Przestrzeń tego miejsca sprawia,że jest intymnie,a jednoczeście czuliśmy się jakbyśmy byli częścią wielkiej Folwarkowej Rodziny ! Pyszne jedzenie z lokalnym produktów - już tęsknimy za racuchami i pastą jajeczną !! Jako mieszczuch, przyjechałem z obawami czy się nie zanudzę, a doświadczyłem tyle chillu i serdeczności, że tydzień to było stanowczo za mało! Nicol dba o każdy szczegół i podziwiam ją za zaangażowanie:) Ps. Dzikie plaże wokół to idealne miejsce dla antyparawanowców :D

Host: Nicole
2021-10-05

Czekałam na to hasło :) Dziekuje Szymon. Uściski dla Was


5

Bardzo polecam dla tych co chcą uciec od miasta i się wyciszyć. Bardzo miła atmosfera panująca między obsługą i gośćmi folwarku. I nie zapominajmy o przepysznych obiadach, których nie ma się dość

Host: Nicole
2021-10-04

Dziekuje :) bardzo miło czytać taka opinie :) Zapraszamy ponownie


5

Miejsce ma wyjątkowy klimat. Pokoje są bardzo przytulne i czyściutkie. Wyśmienita, zdrowa kuchnia, serdeczni gospodarze. Świetnie prowadzone lekcje jazdy konnej, a dla bardziej zaawansowanych cudowne wycieczki konne do lasu i nad morze z niezapomnianym galopem po plaży. Nasze pieski też czuły się jak w domu.

Host: Nicole
2021-09-20

Dziekuje serdecznie. Zapraszam ponownie :)


5

Bardzo miło wspominamy wyjazd do Folwarku Jackowo. Przepyszne jedzenie, łono natury, to coś czego nam było trzeba. Następnym razem wybierzemy się na dłużej 😊

Host: Nicole
2021-09-14

Bardzo Dziekuje i zapraszam :)


5

W Folwarku Jackowo spędziliśmy 5 dni we wrześniu. Poświęciliśmy czas na wycieczki rowerowe, naukę jazdy konnej, spływ kajakowy Piaśnicą i spacery nad morzem. Miejsce jest warte polecenia wszystkim którzy lubią czynny wypoczynek i beztroską atmosferę wsi. Gospodarze dbają aby w Folwarku wszyscy czuli się dobrze, jedzenie godne polecenia. Trenerka jazdy konnej bardzo cierpliwa, wyrozumiała, potrafiąca zarazić miłością do tego wymagającego sportu. Polecamy wszystkim Gosia i Andrzej

Host: Nicole
2021-09-13

Dziekuje serdecznie, Zapraszamy ponownie :)


5

Wspaniałe miejsce do wypoczynku. Bardzo duża przestrzeń, piękna aranżacja, wiejski klimat i pyszne śniadania. Wokół lasy, pola, a za płotem swobodnie przechadzające się szczęśliwe konie. W pobliżu zapierająca dech w piersiach plaża. Bardzo duża otwartość i wyrozumiałość do goszczących się w ośrodku psów była miłym zaskoczeniem. Fajne miejsce, w którym natura i miłość do zwierząt są nieodzownym elementem. Jedynie porcje obiadowe mogłyby być trochę większe 😁. Ale i tak piąteczka 🙂.

Host: Nicole
2021-09-13

Dziekuje za opinie. :) Szkoda, ze nie zapytałam o obiady na miejscu, bo jak ktoś jest nienajedzony to ma szanse na dokładkę :) Do zobaczenia :)


5

Fantastycznie, kameralnie, rodzinnie ☺️ Wspaniałe miejsce dla osób z dziećmi i psami, doskonale również na wyjazd we dwoje. Pyszne śniadania, bardzo miła obsługa. Masa atrakcji dookoła, blisko morza. Wrócimy niebawem k&p&i

Host: Nicole
2021-09-10

Bardzo Dziekuje :) do zobaczenia ponownie.. :)


3

Spędziliśmy w Folwarku Jackowo 4 dni. Miejsce jest ciekawe, ma ogromny potencjał, szczególnie jeśli dworek zostanie odrestaurowany. Zalety miejsca: - piękny teren, na którym znajduje się folwark - śpiew ptaków, lasy, łąki, bociany na kominie, pastwisko dla koni, gdzie można sobie na nie popatrzeć i je pomiziać :) - przyjazne zwierzęta, które można pogłaskać - psy, koty, konie - miejsce przyjazne psom, kotom raczej nie :D Nie zabierałabym tutaj mruczka - bardzo ładny wystrój wnętrz, zarówno pokoju (przynajmniej naszego :) ), jak i jadalni - dobre, domowe jedzenie, warto wykupić obiadokolację - bardzo dobre śniadanie, każdy znajdzie coś pysznego dla siebie - dostępni właściciele, często przebywający w pobliżu - luźna atmosfera urlopowa - polecam restaurację 'u Ewy', która znajduje się w okolicy. Warto zrobić rezerwację co najmniej2 dni wcześniej. Inaczej czeka się godzinę na stolik :D Jedzenie obłędne. Co można by było poprawić: - cena trochę za wysoka - zarówno za pobyt, jak i za obiadokolację. - nie przyjechałabym tu w 'wysokim sezonie' ponieważ byłoby zdecydowanie za głośno. Jeśli komuś zależy na odpoczynku w ciszy, to raczej tego nie znajdzie w sezonie. Mieliśmy szczęście mieć 'cichych' sąsiadów, ale nawet jeśli ktoś za ścianą głośniej mówił, było to słychać. Romantyczny wieczór odpada :) - śniadanie mogłoby być serwowane przynajmniej od 8 rano, dziewiąta to dość późno - Jesteśmy kociarzami, więc od przyjazdu szukaliśmy kotów na terenie folwarku. Dwie kotki które spotkaliśmy są przeurocze, ale wyglądają na trochę zaniedbane. Czarno-biała kotka ma matową sierść i płaty gołej skóry na tylnych łapkach. Druga buro-biała jest trochę za chuda. Widać, że kotki są karmione i dobrze traktowane, bo chętnie pozwalają się głaskać, ale jeśli to byłyby moje koty, zabrałabym je do weterynarza. Jeśli są już leczone, to super :) Pobyt był udany, ale dla nas ostatni. Zdecydowanie polecam miłośnikom psów i rodzinom z dziećmi. Osoby szukające świętego spokoju i pary mogą się tutaj nie czuć najlepiej - szczególnie w sezonie.

Host: Nicole
2021-06-04

Dziekuje za Wasza opinie. Koty podrzucane do nas i zbierane przeze mnie z okolicznych dróg :) w sumie mieszka ich u nas około 10 oczywiście są leczone i dbam o nie jak o każde zwierze w Folwarku. („Chuda kotka ma taka urodę od 13 lat) nie jestem w stanie jej utoczyć mimo ze mieszka w moim domu i nawet studiowała razem ze mną w Wwie weterynarię :) Co do ceny.. niestety trafiliście na jeden z ostatnich dostępnych pokoi. Był to Pokoj 4-os stad nieco wyższa cena za Wasz pobyt. Zachęcamy pary do wyboru pokoju w agroturystyce u Nicole tu jest tylko 5 pokoi i jest bardziej kameralnie. Zawsze chętnie pomagam zadbać o ciszę jeśli ktoś zgłasza jej zakłócenie. Życze udanych podróży ze Slowhop!


5

Przyjechaliśmy do Jackowa z mnóstwem spraw w głowie, pikającymi powiadomieniami z maila oraz setką spraw "niecierpiących zwłoki" - a wyjechaliśmy odświeżeni, mocno wyspacerowani, najedzeni i zdecydowanie spokojniejsi. W Folwarku życie płynie spokojniej, jest czas na książkę, długi spacer, wysiadywanie nad morzem czy jeziorem, a nawet dzień pełen atrakcji w objeździe okolicznych pałacy i dworów. Nie ma zasięgu, ale to zdecydowanie plus, a jeśli zdarzyłoby się, że przeczytasz już wszystkie książki i zwiedzisz wszystkie okoliczne atrakcje, o rozrywkę zadbają niesamowite pieskie koleżanki - Kora i Figa. Pani Nicole wraz z całą rodziną jest bardzo ciepłą i zaangażowaną osobą - nie ma opcji, żeby nie czuć się w Folwarku jak w domu!

Host: Nicole
2021-05-18

Dziekuje ❤️ Zapraszamy ponownie :)


Characters left 5000