Pałac Pakosław - review

5

Piękne miejsce, z pysznym jedzeniem i rewelacyjną obsługą. Wspaniały ogród, cisza, spokój, rewelacyjne miejsce na wypoczynek. Zdecydowanie polecam! Na pewno jeszcze wrócimy!


5

Pokój mały, park duży, jedzenie bdb. Obsługa na poziomie.


5

Pobyt w Pałacu Pakosław był fantastyczny , naprawdę można wypocząć w miłej i sielsko -wiejskiej atmosferze . Wokół dużo bardzo zadbanej zieleni , łąki i pola. Pełna swoboda leniuchowania . Dobra kuchnia i miła życzliwa obsługa ! Chętnie tam wrócimy !! Weronika


5

Pałac Pakosław wybrałam na urodzinową niespodziankę dla męża. I był to strzał w 10! Wspaniale miejsce z cudowną obsługa, dobrym jedzeniem, pięknym parkiem i wspaniałym pokojem! Pokój Pełnia spełnił wszelkie moje oczekiwania. Serdecznie polecam to miejsce dla osób, które chcą dobrze zjeść, napić się dobrego drinka ale przede wszystkim zrelaksować się. Do zobaczenia!😁

Host: Bogna
2023-08-10

Pani Karolino, Serdecznie dziękujemy, że mogliśmy Was ugościć <3 Pałac Pakosław to nasze miejsce na ziemi, które tworzymy z miłością i pasją do hotelarstwa ! Dobrego czasu i czasu na dobro Team Pakoslove


5

Piękne, klimatyczne miejsce, pokoje zadbane i przytulne :). Miejsce do relaksu i odstresowania. W pobliżu jest co robić; polecam spacer po Milickich stawach. Obsługa bardzo miła i zaangażowana. Będziemy z mężem dobrze wspominać ten wyjazd :)

Host: Bogna
2023-08-10

Pani Marto, Serdecznie dziękujemy za piękną opinię <3 Pałac Pakosław to miejsce stworzone, aby doskonalić sztukę odpoczynku. Z przyjemnością świadczymy usługi gościnności i dziękujmy, że byliście z nami <3 Team Pakoslove


2

Wszystko co czytają Państwo w opiniach jest efektem skrzętnie przemyślanego PR'u. Chodzi przecież o to, żeby klient zostawił pieniądze, a nie o to, żeby się zrelaksował i poczuł "gościem". Ale od początku... Wysłałam zapytanie przez Slowhop na 4 dniowy weekend. Oferta została zmieniona na inny pokój (mniejszy i droższy, tłumacząc, że nie ma już dostępności wskazanego pokoju ze względu na odbywającą się w sobotę imprezę graną) oraz na termin krótszy, oczywiście o weekendowy prime time czyli nocleg z soboty na niedzielę. Ponieważ oferta była opisana w formie dat, nie zwróciłam uwagi na to, że termin został zmieniony (w treści maila nie było słowa o zmianie zakresu dat). Cena była niższa od początkowej, co skojarzyłam z rekompensatą za zmianę w wybranym przeze mnie pokoju i potencjalne niedogodności związane z hałasem imprezy, co przyjęłam za dobrą monetę, bo oznacza to, że obsługa rozumie potrzeby gościa, poczułam się profesjonalnie potraktowana. Odpisałam więc: "Świetnie. Rezerwuję." No i już podczas błogiego relaksu w Pakosławiu, w sobotę dostaję sms'a, że moja "doba hotelowa już się skończyła". To ja się pytam: jaka to kontroferta, skoro droższa, krótsza i w mniejszym pokoju? Wiadomość do mnie była ujęta manipulacyjnie i tylko moje niedopatrzenie spowodowało, że się na nią skusiłam. Kto bierze 2 dni wolnego po to, żeby w sobotę wrócić do domu? Pani menago zapewne ma już odpowiedź na moje żale zanim je jeszcze opublikowałam. Pięknie brzmiącą, kulturalną, urzekającą odpowiedź, w której wykazuje troskę o najwyższą jakość usług, dobro klienta etc. Bzdura. Tylko kasa musi się zgadzać. Nawet kosztem zawodu klienta. Co do reszty mojej opinii... Po przybyciu na miejsce (godzinę po rozpoczęciu doby hotelowej) czekaliśmy, bo zginął klucz od naszego pokoju. Jest czysto. Pokój, który zajmowałam to bita śmietana. Przyjemnie urządzony. Jest czajnik, szklanki. Woda w szklanych butelkach. Codziennie sprzątanie. Ulokowany tuż nad jakimś wielkim buczącym wylotem wentylacyjnym. Spać trzeba przy zamkniętych oknach, bo hałas okrutny. Na szczęście jest klimatyzacja, ale jak ktoś nie lubi to klops. Lodówka nie chłodzi, a grzeje. Pokój bardzo słabo wygłuszony - normalnie nie czepiam się takich detali, ale pierwsza noc prawie nie przespana, przez te hałasy z rury i innych gości z korytarza (przed 24:00 i od 5:00). Materac łóżka tak miękki, że po nocy boli kręgosłup. Śniadania przyzwoite, ale widywałam lepsze. W restauracji ceny nie najniższe, porcję nie największe, ale z pewnością smaczne. Kelnerki przemiłe. Ogólnie przeżyłam zawód totalny. Może inni nie będą mieli takiego pecha, jednak sama przed wyborem hotelu, wolałbym znać prawdziwe doświadczenia gości, a nie tylko ogólne "ok". Pozdrawiam i życzę Państwu trafnych wyborów na nietani wypoczynek.

Host: Bogna
2023-08-10

Szanowna Pani Joanno, Chciałabym serdecznie podziękować za poświęcenie czasu na napisanie tak obszernej opinii. Jednocześnie chciałabym pokazać niektóre z wymienionych przez Panią sytuacji w innym świetle. Oferta została zmieniona i tak jak napisała Pani wyżej, została Pani poinformowana w wiadomości na portalu, że nie wszystkie terminy i pokoje są dostępne. Wysłaliśmy zmienioną ofertę w formie dat, ponieważ nie wyobrażamy sobie innej formy przekazania takiej informacji jak zmiana daty oferty - taka jest polityka rezerwowania pokoi nie tylko na portalu slowhop. Rozumiem, że mogła Pani nie zwrócić uwagi, natomiast my jako obiekt wysyłamy do Pani ofertę którą ma Pani prawo zaakceptować lub nie. Pani taką ofertę zaakceptowała - z jasno zapisanymi datami oraz ceną. Podkreśla Pani, że skojarzyła Pani niższą cenę z rekompensatą. Przykro nam, że mimo, iż cena nie była dla Pani jasna - nie skontaktowała się Pani z nami a po prostu zaakceptowała szczegółowo opisane warunki rezerwacji (mimo wątpliwości o których Pani pisze). Przykro nam również, bo zapewne przed wyborem Pałacu Pakosław na miejsce Państwa odpoczynku czytała Pani opinie i jesteśmy przekonani, że większość z nich mówi o wspaniałej kuchni, profesjonalnym personelu i pięknie urządzonych pokojach. Jesteśmy świadomym obiektem i z przyjemnością świadczymy usługę gościnności, co potwierdzają liczni goście Pałacu Pakosław. Każdy gość jest dla nas ważny i wyjątkowy, przykro nam zatem, że nie mogliśmy pokazać się od najlepszej strony. Dobrego czasu i czasu na dobro Team Pakoslove


5

Nasz „dziewczyński” pobyt u Państwa był cudny. Jesteśmy zachwycone wystrojem pokoju, przepysznym jedzeniem (kucharz doskonały!) i drinkami ;) Pałac Pakosław to miejsce, w którym można odpocząć i poczuć się dopieszczonym. Jest to zasługa personelu, bo przecież to ludzie tworzą atmosferę. Dziękujemy.

Host: Bogna
2023-08-10

Pani Aniu, Dziękujemy, że mogliśmy stworzyć dla Was ten niezapomniany, kobiecy wieczór <3 Jesteśmy dla Was ! Team Pakoslove


5

Świetne miejsce na zrelaksowanie się i naładowanie baterii. Ładne, tematyczne pokoje, klimatyczny budynek i bardzo urokliwy park z niewielkim stawem. Do tego wyśmienite jedzenie i bardzo bogate, różnorodne śniadanie. Piękna okolica, rzut beretem od Doliny Baryczy i stawów milickich. Razem z pieskiem byliśmy zachwyceni, na pewno wrócimy!

Host: Bogna
2023-08-10

Szanowny Panie Janie, Dusza Pałacu Pakosław to 24 pokoje- każdy jest inny, w każdym śni się inaczej. Sercem jest kuchnia - Kuchnia Pakoslove, która swoimi daniami zaprasza do celebrowania posiłku. Cieszymy się, że mogliśmy Was ugościć i przekazać cząstkę duszy i serca Pakoslove ! Do miłego zobaczenia Team Paksolove


5

Majówka w Pałacu Pakosław była idealna! Przepiękne miejsce, w którym każdy detal jest przemyślany. Cisza, spokój, śpiew ptaków i fantastyczna strefa relaksu. Przez cały pobyt czuliśmy się niezwykle zaopiekowani - jakość obsługi na najwyższym poziomie, przepyszne śniadania, w szczególności urzekły nas desery do porannej kawki :), przepyszna oferta restauracji. Po przybyciu na miejsce w naszym pokoju czekało na nas legowisko dla pieska i miseczki - dziękujemy w imieniu naszego kundelka! Sama okolica jest magicznie zielona i zdecydowanie sprzyja długim wycieczkom. Na pewno jeszcze wrócimy!

Host: Bogna
2023-08-10

Pani Maju, Dziękujemy, że byliście z nami ! Maj Ty wyjątkowy czas, kiedy otaczający nas świat budzi się do życia. Każdej wiosny zakochujemy się w tym miejscu od nowa i życzymy sobie, aby nasi goście kochali to miejsce tak samo jak my <3 Dobrego czasu i czasu na dobro ! Team Pakoslove


5

W sumie byliśmy zbyt krótko, bo dobrze poznać to miejsce, ale bez wątpienia robi bardzo dobre pierwsze wrażenie. Bardzo lubię, kiedy komuś się uda nie zepsuć ciekawych wnętrz. Pałac Pakosław jest tego przykładem, bardzo umiejętnie wykorzystane walory tego miejsca i gustownie urządzone wnętrza. Zajmowaliśmy pokój Dziczyzna, który był bardzo klimatyczny. Czysto, schludnie, cicho, niezbędne wyposażenie. Obsługa miła i sprawna, po przybyciu okazało się, że nie działa TV w naszym pokoju, od razu zaproponowano nam zamianę pokoju, ale nie skorzystaliśmy, bo akurat TV nie była dla nas tak istotna, jak sam klimat pokoju, a szczególnie ogromny księżyc świecący na tle zieleni ;) Bardzo dobre śniadanie. Bufet znakomicie wyposażony, każdy znalazł coś dobrego dla siebie, ale też bez ilościowej przesady, co oznacza, że dba się o to, by nie marnować jedzenia. Ładny park, pięknie oświetlony w nocy pałac. Bardzo nam się podobało, a że bywamy w okolicy to myślę, że wpadniemy jeszcze do pałacowej restauracji i być może na kolejny nocleg :)

Host: Bogna
2023-08-10

Pani Agnieszko, Jesteśmy wdzięczni za każde miłe słowo pod naszym adresem <3 Każdego dnia doskonalimy sztukę odpoczynku ! Jesteśmy dla Was <3 Team Pakoslove


5

Fine atmosphere, great place, fine breakfasts, fine rooms. Great place to stay and rest. We've chosen Pakosław as a night stop in our trip through Poland. And even after one-night-stay felt relaxed.

Host: Bogna
2023-02-24

Thank you very much for being with us <3 We invite you more often, we will be happy to host you for longer <3


5

Pobyt w Pałacu był prezentem dla najbliższych. Są zachwyceni! Szczególnie śniadaniami :) Piękne wnętrza i otoczenie, bogato wyposażony pokój. Idealne miejsce na odpoczynek - tak przyznali sami obdarowani :)

Host: Bogna
2023-02-24

Pani Marto, Proszę serdecznie pozdrowić naszych gości i podziękować za dobre słowo <3 Dziękujemy, że byliście z nami ! Do miłego zobaczenia Team Pakoslove


2

Zastanawialiśmy się czy dodawać opinię, jednak ponieważ niektóre, już zamieszczone, opinie spotkały się z naszą, zaważyło to na dodaniu własnej opinii. Wyjazd planowaliśmy 2,5 miesiąca wcześniej, jednak obsługa zapomniała nas poinformować o weselu, które miało miejsce w czasie naszego pobytu. Dowiedzieliśmy się na 2 dni przed, przy okazji wiadomości w innym temacie - o zgrozo, obsługa nie wiedziała do końca w jakim terminie przyjeżdżamy (dodam, że 2,5 mies. wcześniej zgodziliśmy sie na zaproponowaną przez obsługę datę, ponieważ termin, który nas interesował był niedostępny). Nie zaproponowano nam zmiany pokoju na położony w dalszej części, tylko zwrot środków - jak pisałam, planowaliśmy wyjazd z wyprzedzeniem (chcieliśmy uczcić własny jubileusz i wykorzystać voucher ze slowhopa), więc zaryzykowaliśmy... Na miejscu obsługa przemiła. Po rozmowie zaproponowano nam pokój na piętrze wyżej, ale tylko na 1 noc. W trakcie pobytu udało się wynegocjować rabat i dostaliśmy malutki podarek, jednak nie wynagrodziło to niewyspania oraz braku ciszy i spokoju, po które przyjechaliśmy. Pokój zgodny z opisem, wygodny. Kuchnia: 1. Śniadanie zachęcałoby bardziej, gdyby nad bufetem nie latały/po jedzeniu nie chodziły muchy (nie 1, nie 2, trudno byłoby je zliczyć). Obsługa zamknęła drzwi do ogrodu, ale tylko na chwilę. 2. Szparagi podczas wieczornej kolacji przygotowane z muchą. W rekompensacie zaproponowano deser. 3. W dniu wesela restauracja miała być czynna normalnie (dopytywaliśmy po otrzymaniu wiadomości o weselu), jednak zdziwiliśmy się po przyjeździe, bo godziny pracy zostały skrócone. :-( Otoczenie Pałacu - piękny park, zachęcający do spacerów, odpoczynku w leżaku np. z książką. Także mamy mieszane uczucia, z jednej strony piękne miejsce, z drugiej spóźniona informacja i reakcja obsługi, rozbieżne informacje i te muchy...

Host: Bogna
2022-09-18

Pani Katarzyno, Długo zastanawiałam się co odpowiedzieć na Pani opinię. Bardzo nam przykro z powodu owadów, które nam również utrudniały życie. Poradziliśmy sobie z tym problemem i mamy nadzieję, że już nie powróci. Odnośnie wesela, przykro nam, że informacja dotarła do Państwa z opóźnieniem. Postaraliśmy się zrobić wszystko - od zwrotu całości kosztów za odwołanie rezerwacji, przenoszenie pokoi wtedy, kiedy były one dostępne (niestety, kiedy hotel był zapełniony nie było takiej możliwości) po rabaty i upominki. Tak jak Pani wspomniała, zaryzykowali Państwo. Naszym obowiązkiem jest poinformować gości i przykro nam, że ta informacja dotarła późno jednak ostateczną decyzję podjęli Państwo z wiedzą i informacją, że muzyka będzie słyszalna w pokojach. Przykro nam za zaistniałą sytuację. Mamy nadzieję spotkać się znów i wynagrodzić skumulowane błędy. Pozdrawiamy z wietrznego dziś Pakosławia, Team Pakoslove


5

To był nasz drugi pobyt w pałacu i podobało nam się jeszcze bardziej niż rok temu! Mamy taki nieśmiały plan aby sprawdzić wszystkie pokoje jakie macie do zaoferowania :) Miętus i rzepakowe pole póki co bardzo na plus!

Host: Bogna
2022-09-01

Panie Mateuszu, to oznacza, że widzimy się jeszcze co najmniej 22 razy :) Dziękujemy za kolejny wspaniały pobyt ! Z przyjemnością świadczymy usługę gościnności <3 Do miłego zobaczenia ! Team Pakolsove


5

Przepiękne miejsce, by wziąć głęboki oddech i zresetować umysł. Zagrało wszystko: od samego miejsca (zieleń, śpiewy ptaków, staw), wygodny pokój (Landrynka), miłą i przyjazną atmosferę, do smakołyków - deser lody na kruszonej bezie (w skrócie) to mistrzostwo świata. Burger tak samo (nie dojadłam, bo za duża porcja;)), a drinki dopełniają całości. Zachęcam do przyjazdu i doznania rozkoszy na własnej skórze :)

Host: Bogna
2022-07-03

Pani Aleksandro, Serdecznie dziękujemy za to, że była Pni z nami <3 W imieniu szefa kuchni Piotra Ostrowskiego z całego serca dziękujemy za wspaniałą opinię ! Czekamy na Was ponownie <3 Do miłego zobaczenia, Team Pakoslove


3

Mam mieszane uczucia: pałac jest śliczny, gustownie urządzony i oferuje przepyszne, bogate śniadania. Z drugiej strony, nie odpoczęłam, ponieważ kościół na przeciwko wybijał dzwonami każdą godzinę od 6 do 22, co dla mnie osobiście było męczące (sen to dla mnie podstawa podczas wypadów weekendowych), zatyczki nie pomagały. Restauracja oferuje smaczne jedzenie, jedynie sałatka z burakiem za tą cenę jest dla mnie nieporozumieniem.

Host: Bogna
2022-04-24

Pani Weroniko, Bardzo dziękujemy, że doceniła Pani nasze starania jeśli chodzi o wygląd naszego miejsca. Śniadania to również nasza mocna strona. Przykro nam, że obecność kościoła była dla Państwa problematyczna. Być może dobrym rozwiązaniem byłaby zmiana pokoju - z przyjemnością wychodzimy na przeciw oczekiwaniom naszych gość, wystarczy zgłosić niedogodność i każdy pracownik zrobi co w jego mocy, aby pobyt naszych gości minął jak najlepiej. Jesteśmy dla WAS ! Każdy problem można rozwiązać :) W imieniu szefa kuchni, dziękujemy za to, że rozgościliście się w naszej restauracji. Nasze dania tworzymy z lokalnych, świeżych produktów i mamy nadzieję, że ich jakość i forma podania rekompensuje z nawiązką cenę dań. Przykro nam za końcową ocenę, jednocześnie jesteśmy wdzięczni, że byliście z nami <3 Do miłego zobaczenia, Team Pakoslove


5

Witam, byliśmy tylko na jedną noc niestety ale było cudownie, wspaniałą okolica, cicha, spokojna. Sam pałac, przepiękny! Pokój który zajmowaliśmy przytulny i bardzo czysty. Jedzenie wyśmienite, krótka i ciekawa kartą, deser który zamówiliśmy to niespotykane smaki. Muszę też napisc o muzyce która wspaniale dopełniała klimat kolacji , ciekawie dobrane utwory dla mnie idealne. Śniadanie przepyszne i urozmaicone, chociaż tutaj mogę akurat podpowiedzieć że brakowało opisu przy serwowanych produktach np.ser, był przepyszny ale niestety nikt z obsługi nic o nim więcej nie wiedział, a wiem że to jakieś lokalne produkty Ale to naprawdę błachostka, może warta przemyślenia:-) obsługa przemiła zarówno hotelowa jak i restauracyjna. Na koniec, na drogę powrotną otrzymaliśmy kawę I ciastko , to było bardzo miłe Serdecznie pozdrawiamy.

Host: Bogna
2022-04-07

Pani Adriano, serdecznie dziękujemy za wspaniałą opinię <3 Cieszymy się, że pobyt w naszym Pałacu spełnił Państwa oczekiwania ! Zrobimy wszystko, aby na przyszłość być jeszcze lepszym :) Do miłego zobaczenia ! Pozdrowienia z wietrznego dziś Pakosławia Team Pakoslove


5

Bardzo miłe miejsce. Apartament PEŁNIA spełnił nasze oczekiwania :) Wyglądał dokładnie tak, jak na zdjęciach. Wszędzie czysto i przyjemnie. Obsługa Pałacu na wysokim poziomie. Już przed przyjazdem uzyskałam odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania. Apartament gotowy był dużo wcześniej, niż zaczyna się doba hotelowa - zgodnie z moją prośbą. Na miejscu wszystkie osoby, które spotkaliśmy w recepcji oraz restauracji był super pomocne :) Zwiedzanie Browaru Nepomucen czy deser z poza karty - wszystko sprawnie i miło zorganizowane. Kuchnia smaczna choć liczyliśmy na więcej, ale może to kwestia wybranych przez nas dań :) Na śniadaniu przydałaby się możliwość skosztowania przysmaków z Pałacowej Spiżarni. Może wtedy wyjechalibyśmy ze sporym zapasem dobrych rzeczy! Niemniej polecam.

Host: Bogna
2022-03-29

Pani Amando, Bardzo dziękujemy za piękną opinię <3 Każdego dnia staramy się świadczyć usługę gościnności na najwyższym poziomie :) W naszym standardzie jest dawanie do każdego śniadanka konfiturę z Pałacowej Spiżarni z informacją o możliwości zakupienia jej w naszym sklepiku - myślę, że mały słoiczek również trafił na Pani tacę - być może nie podpisany jako wyrób Pałacowej kuchni :) Dziękujemy, że byliście z nami <3 Do miłego zobaczenia Team Pakoslove


5

Wspaniałe miejsce, wystrój robi ogromne wrażenie 😊 Jeżeli chodzi o jedzenie to śniadanie i kawka przepyszne, dania restauracyjne - obiadowe także. Jedna mała sugestia, jako osoba niejedząca mięsa miałam tylko jedno danie główne do wyboru, może warto przekazać kuchni, że miło byłoby gdyby były chociaż 2 dania. Serdecznie pozdrawiam 🥰

Host: Bogna
2022-03-15

Pani Fryderyko, Bardzo dziękujemy za wysoką ocenę naszego Pałacu ! Cieszymy się, że byliście z nami ! Dziękujemy za wszelkie uwagi, uczymy się każdego dnia by stać się lepszymi LEPSZYMI DLA WAS <3 Do miłego zobaczenia Team Pakoslove


5

Wystrój jest piękny, z dbałością o szczegóły, wszystko jest tak spójne. Każdy z pracowników jest miły i uśmiechnięty. Najprzyjemniejszy dla nas był fakt, że i luźny wieczór w pubie i elegancki obiad mogliśmy mieć na miejscu i to nie było byle co, z obu miejsc wyszliśmy bardzo zadowoleni i zachwyceni faktem, że teraz wystarczy tylko wejść po schodach, żeby być u siebie:) Byliśmy w pubie i barman był bardzo miły, pomocny, uśmiechnięty. Byliśmy też w restauracji, obsługiwani przez kelnera Rafała, który był profesjonalny i wprowadził bardzo przyjemna atmosferę, a do tego czuliśmy się mile widziani i ugoszczeni- siedzilismy ponad dwie godziny, co mówi samo za siebie. Śniadania dobre, obfite i świeże. Piwo warzone specjalnie dla Pałacu to sztos- zarówno pomysł jak i wykonanie. Jednym słowem odpoczęliśmy, jedliśmy, pokochaliśmy.

Host: Bogna
2022-03-15

Pani Ido, Z przyjemnością czytamy Pani opinię i jesteśmy szczęśliwi, że mogliśmy spełnić Państwa oczekiwania <3 Jesteśmy wdzięczni za tak miłe słowa, które motywują nas do działania ! Dziękujemy, że mogliśmy Was gościć, Dziękujemy, że byliście z nami !