Taras Tarczyn - review

5

Wspaniałe to było doświadczenie dla Nas dwojga z psiakiem - po którym było widać jak dobrze się tam czuje. Jak na małą rasę przystało, szczekała na nowo poznane osoby na miejscu ale wszyscy są tam tak życzliwi, że nikomu to nie przeszkadzało. Powtarzali Nam, że ludzie mówią, a psy szczekają. Było to bardzo miłe. Każdy w Tarasie Tarczyn jest piękną osobą. Urian jest super osobą, za każdym razem gdy była potrzeba o coś zapytać był dla Nas dostępny. Każdego dnia interesował się czy było nam ciepło w nocy i dbał o temperaturę w lofcie. Urzekł całą Naszą trójkę. Samo miejsce - wspaniałe, po prostu. Cisza, spokój, roztaczająca się dookoła Dolina Bobru. Ach, coś pięknego. Będziemy tam wracać. Podziękowania także dla Olusia, psiaka Uriana, który towarzyszył nam na każdym spacerze, niczym osobisty przewodnik. Będziemy tęsknić ale wiemy, że wrócimy! Taki mały raj na ziemi. Pozdrawiamy! Thank you Urian!

Host: Urian
2022-09-27

Thank you Zofia, for your wonderful review. I am very grateful you stayed with us. We hope to see you again. Kind regards, Urian


5

Wspaniałe miejsce, az szkoda było wyjezdzac. Widok na gory, kompletne wylaczenie sie od swiata, bardzo polecam jezeli chce ktos odpoczac. Zjedlismy pyszny obiad, ludzie tam to poprostu bajka. Samego wlasciciela nie udalo nam sie poznac ale slyszelismy tylko dobre opinie :) Serdecznie polecam 👌👌👌


4

Wrócę tu na pewno! Atmosfera tego miejsca jest niesamowita. Jedyny minus to podwójny materac w łóżku. Przy ostrym bunga bunga jedno ciało zawsze w dziurę wpada. Pozdro Urian


5

Taras Tarczyn jest miejscem wspaniałym. Urian stworzył tam swój mały raj na ziemi. Swoją gościnnością i otwartością sprawił, ze czułam się jak w domu.


5

Taras Tarczyn to wyjątkowe miejsce z przepięknym widokiem. Apartament cudownie urządzony i funkcjonalny. Duży, ciekawy ogród z wieloma miejscami do leniwego wypoczynku. Gospodarz i jego zwierzaki bardzo gościnni! To był nasz niezapomniany urlop - dziękujemy Urian. Fatima i Maciek.


5

Cudowne miejsce, w którym odetchniesz wśród pięknych widoków i poznasz przemiłych ludzi. Psy, które są tam mile widziane, mogą hasać po wielkim zielonym terenie. Ważnym elementem wpływającym na urok tego miejsca jest wystrój - lokalny, różnorodny, piękny. Polecam każdemu, kto szuka miejsca z dala od chaosu i ludzi. Apartamenty są piękne i wielkie, urządzone z klasą, sprawiają, że pobyt staje się wydarzeniem. Huśtawka z widokiem na Karkonosze, miejsce na grilla i ognisko - wszystko to sprawia, że możesz podziwiać gwiazdy i delektować się poranną kawą w niepowtarzalnych okolicznościach. Dziękujemy za gościnę!


5

Taras Tarczyn feels like a place from a romantic poem or novel, where birds are singing, sun is gently waking You up every day, where You feel taken care of but also feel like it is Your story and Your alone time. Interiors feel magical, as well as exterior where we have eaten breakfasts and dinners with the most lovely company - dogs who loves some not only morning cuddles :) We spend amazing time exploring Wleń, but also surroundings from the saddle - You can find really special horse trails nearby! Tarczyn is truly out of this world and if You have artistic soul who enjoy slow life, You would be amazed. Great thanks to Urian, who created this beautiful place and atmosphere. Hope to see You again, Asia.

Host: Urian
2022-05-19

Thank you Asia! Lots of love.


5

Cudowne miejsce, które pozostanie w naszej pamięci na bardzo długo 🤍 przepiękny widok, duży ogród, klimatyczna sypialnia - to był wyjątkowy czas w magicznym miejscu🏔Mieliśmy przyjemność poznać Panią Grece super osoba ♥️ Jesteśmy zachwyceni, kiedyś na pewno wrócimy 🥰


5

Wizyta w Tarczynie to czas na odpoczynek dosłownie od wszystkiego. Cisza i bezcenny widok na Śnieżkę. Wokół tylko natura-bajecznie. W Tarasie Tarczyn panuje wyjątkowa atmosfera swobody, każdy może robić na co ma ochotę, nie narzucając sie innym gościom. Mieszkaliśmy w apartamencie arches - ciekawie podzielona przestrzeń, w której znajdzie się miejsce na odpoczynek, mały ankes z pełnym wyposażeniem, część sypialniania i łazienka. Wnętrze bogate w ozdobny, które mimo wszystko nie przytłaczają, a całości dopełnia kominek, który ogrzewał nas wieczorami. Serdecznie polecamy czas w towarzystwie Uriana, który zadba o Wasze dobre samopoczucie, choć wiele nie potrzeba, bo to miejsce to oaza spokoju.

Host: Urian
2022-05-04

Dziękuje bardzo Ola! Pozdrawiam. XXX


5

This place is just wonderful! A perfect spot to get away from your daily problems. Idyllic landscapes, great atmosphere, unique design and of course- an amazing host! Urian will treat you as if you're the part of family, you'll feel yourself like home. We were staying in a newest apartment- Louise: the view from huge panoramic windows is magnificent! If you're an early bird, you'll never forget the sunset watched from bed, and if you are a night owl- it is possible to see the the stars while lying in bed. The beautiful old village and the vicinity of nature will enable you to take the proper rest and will offer you lots of hiking possibilities! Highly recommended! Urian, thank you for an amazing experience! :)

Host: Urian
2022-05-04

Thank you so much dear Emilia! I love every word of it. XXX


5

To były Nasze pierwsze wspólne święta tylko we dwoje. Na miejscu czekał na Nas apartament z kominkiem, świeże kwiaty, owoce.. Uśmiechnięci ludzie, śpiewające ptaki, wiosna budząca się do życia. Czas spędziliśmy bardzo aktywnie, włócząc się po szlakach, zamkach i pałacach a na koniec z niecierpliwością wracaliśmy przed kominek :) Właściciel jest ciepły i życzliwy, mam wrażenie że dla niego nie ma rzeczy niemożliwych. Jeżeli czegoś pragniesz to po prostu Let's do it :) wrócimy Oj na pewno!! Do takich widoków, ludzi i dobrej kuchni będzie nam tęskno. Agnieszka i Bartek

Host: Urian
2022-04-20

Drodzy Agnieszko i Bartku dziękujemy za miłą recenzję. Twoja wizyta była dla nas bardzo miłym przeżyciem. Bardzo dziękuję za dobre wibracje. Mam nadzieję, że znów cię zobaczę. Urian


5

…Spokój, dobra energia, wszechobecny design i On gospodarz-cudowny człowiek(legenda!),przyjaciel -Urian… wszystko to razem, tworzy niezwykły klimat do którego chce się wracać . Spacer z psami, kominek, śniadania, plus niesamowite widoki… CUDOWNIE! Polecamy z całego serca *


5

Stunning place! We were amazed by the interiors and fell in love with the surrounding. Very original, calm, full of good energy, and close to nature. You'll sleep like a baby, that's for sure! Urian is very kind and takes care of every detail at home. Always willing to chat and tell you many interesting and inspiring stories :) We've spent there some good days and we'll be back soon.

Host: Urian
2022-03-18

😊😊😊


5

Piękne miejsce, cisza i spokój. Bardzo dobra energia. Przemiły właściciel. Na pewno wrócimy w cieplejszej porze roku.


5

Najbardziej magiczne i urocze miejsce w jakim byłam. Cudowny kominek, wnętrza jakich nie ma nigdzie indziej i wspaniały widok na góry, które można obserwować z huśtawki i hamaku. Miejsce jest czyste i zadbane. Urian jest bardzo pomocny i zawsze uśmiechnięty. Jego zwierzęta są bardzo przyjazne, kochane i puszyste :) Poza tym święty spokój, cisza i ciemne niebo pełne gwiazd. Idealne miejsce, żeby naładować baterie naturą.

Host: Urian
2022-02-21

Thank you Anna, it was a pleasure to host you. Hope to see you again soon. Kind regards, Urian


5

It's a lovely place with a truly exceptional view and peaceful surroundings. We've stayed in the ground floor apartment, equipped with all we could need for a week's stay. It's true it could get chilly at times but we were made aware of it, also Urian made sure we had enough wood and explained to us how the heating works. All in all a great place if you want to experience some time in the (real) countryside. Hope to visit sometime again soon!


5

Jest to pięknie zaadoptowana stodoła, pełna ozdób i sprzętów, które właściciel najprawdopodobniej kolekcjonował od lat. Miło odkrywało się nam elementy takie jak nietypowa ceramika czy genialnie wkomponowane w otoczenie dewocjonalia (brawo za poczucie humoru). Przestrzeń jest bardzo ciekawie zaaranżowana. Znajdują się tam wszystkie niezbędne sprzęty i wszystkie mają wysoką jakość. Widać, że właściciel dba o klimat: mieliśmy choinkę i gałązki poprzybijane do belek, a był sylwester. Dużym atutem jest łazienka z podgrzewaną podłogą i lustrem:) Miejsce nieoczywiste. Jest surowo i komfortowo jednocześnie. Świetny widok z podwórka, idealna baza na odludziu do wypadów w mroczne Karkonosze. 



4

Beautiful place, with amazing view, interesting interiors, very quiet and calm surroundings and a very nice and welcoming host. When coming to this place you need to realize though that it is not a luxury hotel. It is rustic and you can have the sensation of living in the countryside with all its benefits and disadvantages. That being said, we need to confirm the fact that it is a bit cold in the rooms (we came in January), so we needed to make good use of the fireplace (which is nice), but also use extra electric heaters. It has a good side as well: spending time close to the fireplace cover with a blanket (btw the room could use more of those:)), having a cup of hot tea has its own nice vibe. On the positive side the bathroom was warm thanks to the floor heating. But hot water was limited (maybe courtesy of the guests upstairs;)). All in all a nice experience, but giving 4/5 because of the small bits&pieces that can be easily fixed but didnt make the experience 100% comfortable. It should be a great place to visit in the summer time and would definitelly come back, especially to the new apartment with the view.


5

We came for a few days beginning of January. The place is absolutely magic - the mountain view, the art and unique decor, the old house, animals (super friendly dogs and cats) and welcoming and interesting owner. Its a great place to have a real rest and detach from the fast paced city life. We were welcomed by a cosy, warm room (and I would say surprisingly warm for such an old house and middle of cold winter!), a glass of wine and chocolates (the bathroom was a bit colder than the room but the water in the shower is hot and unlimited so you can have actually a really cool, relaxing experience). The area is also beautiful and there is much less chance of clouds and rain than in the mountains. We definitely want to come in summer to use the garden tables!! :)


1

Do Tarasu Tarczyn wybralismy się w pierwszej połowie grudnia, aby spędzić tam 4-dobowy urlop. Nasz pobyt skończył się po niespełna godzinie, ponieważ dwuosobowy loft , w którym mieliśmy mieszkać, był niestety nie przygotowany (przyjechalismy w godzinach zameldowania) - apartament był zimny (ok. 10 -12 stopni i siedzieliśmy w kurtkach) oraz niezbyt czysty i świeży (zdjecia zamieszczone na stronie nie pokrywają się do końca ze stanem faktycznym). Zaraza po przyjeździe uregulowalismy należność za cały pobyt, i nasza reklamacja nie została w żaden spsób uwzględniona pozytywnie (opcją był ewentualny rabat na pobyt w lecie, czym, po zainstniałej sytuacji, nie byliśmy zainteresowani). Finalnie, otrzymaliśmy informację, że najwyraźniej nie byliśmy przygotowani na warunki, jakie panują w agroturystyce. Nie polecamy tego miejsca, ze wzgledu na doświadczenia i nieadekwatną cenę do jakości.

Host: Urian
2022-01-10

Najpierw chcę powiedzieć, że nie dałeś mi szansy na ogrzanie mieszkania. Nie poinformowałeś mnie, o której godzinie przyjedziesz. Dlatego nie mogłem przewidzieć twojego przybycia. Po przyjeździe nie konsultowałeś ze mną rozwiązania. Dzięki osprzętowi elektrycznemu i grzejnikowi gazowemu mieszkanie można szybko ogrzać. Zamiast tego uciekłeś jak zając. Jest czysto i schludnie. Rzeczywistość jest lepsza niż zdjęcia. Jest kanapa, jest kilka wygodnych krzeseł, jest dodatkowa lampa, jest więcej sztuki na ścianie i dekoracji, ekspres do kawy, kwiaty, czekolada, choinka itp. Przy odrobinie cierpliwości, na przykład podczas spaceru, problem został rozwiązany. Po tym, jak podrzuciłeś, kilka razy wynajmowałem mieszkanie bez skarg na zimno.


Characters left 5000