W Osiekach - review

5

Idealne miejsce na odpoczynek w ciszy i spokoju. Piękne trasy rowerowe, czyste plaże w okolicy, a przede wszystkim bardzo mili gospodarze i przepyszne desery☺️.

Host: Kaśka i Dagmar
2024-05-13

Pięknie dziękujemy. Za Wasz pobyt, za rozmowy, za dobra energię. Zapraszamy ponownie i życzymy dużo dobrych emocji. Kasia i Dagmar


5

Wyjątkowo w tym roku na urlop wybrałam się bez małżonka i poza sezonem :) Mimo to zostałam przyjęta iście po królewsku - codziennie rozpieszczano mnie przepysznymi deserami domowej roboty, w lodówce czekał pakiet śniadaniowy, z Gospodynią Kasią odbyłyśmy kilka przeciekawych rozmów. Dość powiedzieć, że już za kilka miesięcy wracamy. Tym razem w komplecie. Bardzo dziękuję!

Host: Kaśka i Dagmar
2024-03-08

Bardzo dziękujemy :) Wierni babcinej maksymie, że przez żołądek do serca, staramy się najlepiej, jak potrafimy. Goszczenie Pani to była dla nas wyjątkowa radość i przyjemność. Pozdrawiamy serdecznie Kasia i Dagmar


5

Chciałabym wystawić pozytywną opinię, która odzwierciedli nasze uczucia po pobycie ale... taką, żeby nie zachęcić Was do za dużego zainteresowania, bo nie będzie dla nas dostępnych terminów :) Ale napiszę prawdę: było wspaniale! Każde nasze wyobrażenie o byciu goszczonym przez serdecznych i ciepłych ludzi w pięknych i zadbanych murach na Kaszubach - zostało zmiecione z powierzchni ziemi i przewyższone. Zostaliśmy ugoszczeni jak członkowie rodziny <3 Przepyszne smakołyki i porady Pani Kasi, na które mogliśmy liczyć - bezcenne. Pokój choć zawierał dużo starych mebli (przepiękne!!!) - nie miał w sobie nic z graciarstwa - wszystko zaaranżowane bardzo stylowo i przede wszystkim czysto - bez grama kurzu i brudu. Podjazd i teren dookoła również. Jedzenie z restauracji u Pani Ewy - wyśmienite! Zresztą - nie dziwota, prowadzone przez doskonałą Kucharkę :) My z pewnością tu wrócimy - Wam też polecamy, ale nie za często żeby został termin dla nas! :) Polecam każdemu komu zależy na ciszy, spokoju, ucieczki od zgiełku i huku dużego miasta zwłaszcza z czworonogami. Nawet w zimie!

Host: Kaśka i Dagmar
2024-03-08

Dziękujemy bardzo. To była prawdziwa przyjemność gościć Państwa. Takie opinie sprawiają, że nasza praca staje się prawdziwa przyjemnością. Pozdrawiamy i zapraszamy.


5

Spokojne miejsce urządzone z poszanowaniem poprzednich pokoleń, gdzie właściciele wchodzą w drogę jedynie, kiedy chcą ugościć Was ciastem, jednym lepszych jakie jedliście. Pakiet startowy w lodówce, upominek przy wymeldowaniu, naprawdę więcej niż można by wymagać. Dla nas było to idealne miejsce wypadowe na zimowy spacer po pobliskich lasach i pustych plażach. Pieski mile widziane ;-) Przy okazji podpisuję się pod poleceniem restauracji "Ewa zaprasza", przepyszne jedzenie, obsługa w punkt, wszystko tam gra na 110%.

Host: Kaśka i Dagmar
2024-03-08

Pięknie dziękujemy! Państwa słowa uskrzydlają. :) Zapraszamy bardzo serdecznie. Kasia i Dagmar


5

Our stay was wonderful, with much thanks to our delightful hosts! Kaska and Dagmar were very welcoming and our room was very comfortable. Kaska, your Szarlotka is the best we had in all of Poland! I must also mention that your yard and gardens are very beautiful. I would highly recommend W Osiekach to both Poles and foreign visitors alike. The proximity to the Polish countryside and the Baltic shoreline is extremely convenient. Thank you for a wonderful stay! - Evan and Judy

Host: Kaśka i Dagmar
2023-09-22

Thank you so much! You guys were a delight to host and we hope to see you again! Kasia and Dagmar


5

Absolutnie cudowne miejsce, gdybym mogła, dałabym 10 gwiazdek na 5 :) Wszystko było tak jak w opisie, a nawet lepiej. Pobyt zdecydowanie przerósł nasze oczekiwania pod każdym względem. W Osiekach (wsi) nie ma zupełnie nic i to jest piękne. Droga na plażę wygląda jak z bajki, sama plaża jest pusta i czyściutka, pasek "skrzypi" pod stopami. W Osiekach w jeden dzień można poczuć się jak w domu. Pokoje są piękne, przestronne i jasne, kuchnia wyposażona po brzegi, rzeczywistość wygląda jeszcze lepiej niż zdjęcia tutaj. Okazuje się, że pobyt "bez wyżywienia" W Osiekach oferuje najlepsze jedzenie jakie kiedykolwiek jedliśmy na wczasach :) Gospodarze są przemili i naprawdę opiekują się gośćmi. Już tęsknimy za śniadaniami w ogrodzie, deserami niespodzianką i malutką Teo. Wrócimy tu na pewno.

Host: Kaśka i Dagmar
2023-09-11

Dziękujemy za tak wspaniałe słowa. Państwa opinia sprawia, że chcemy jeszcze bardziej Was rozpieszczać. Uczymy się każdego dnia i jesteśmy bardzo szczęśliwi, że test zaliczony. I to z jaką oceną! To była prawdziwa przyjemność Państwa gościć. Do zobaczenia :)


5

Miejsce wyjątkowe, jedyne, najlepsze nad Bałtykiem 💙 Wróciliśmy kilka dni temu, a wciąż mowimy o „W Osiekach”, opowiadamy o tym miejscu i wracamy wspomnieniami do Osiek, klimatu tego miejsca, cudownych właścicieli, bezludnych okolicznych plaż i wyjątkowości tego kawałka wybrzeża. Z mężem jesteśmy zachwyceni, dzieci także! Dziękujemy! Już chcemy przyjechać ponownie!

Host: Kaśka i Dagmar
2023-06-23

Pięknie dziękujemy za uznanie i tak ciepłe słowa. Takie opinie uskrzydlają! To była prawdziwa przyjemność Państwa gościć. Zapraszamy :)


5

Wspaniały pobyt w cudownej okolicy. Gospodarze bardzo serdeczni i gościnni, apartament przestronny, uroczo urządzony, z pewnością jest to miejsce z klimatem. Najważniejsze jednak jest to, jak goście mogą poczuć się zaopiekowani i jak ogromną serdecznością są obdarzani. Wprawdzie według opisu, nie ma tutaj wyżywienia, ale to nie do końca prawda. Gospodyni praktycznie codziennie podrzuca coś pysznego na ząb, nie wspominając już o ogromnym poczęstunku powitalnym, który wystarczył praktycznie na cały pobyt. To sprawia, że goście mogą poczuć się „jak w domu” - również ci czworonożni.

Host: Kaśka i Dagmar
2023-04-18

Bardzo dziękujemy :) Wierni babcinej maksymie, że przez żołądek do serca, staramy się najlepiej, jak potrafimy. Pozdrawiamy serdecznie


5

Bardzo szczególne i klimatyczne miejsce. Jest duuużo powietrza wszędzie wewnątrz i na zewnątrz. Pyszności w lodowce na powitanie, niespodzianki, niespodzianki wieczorne, Kasia uśmiechnięta i serdeczna. Piękny i niezapomniany pobyt za co gorąco dziękujemy.

Host: Kaśka i Dagmar
2023-04-14

Dziękujemy :) Święta to taki czas, kiedy powinniśmy czuć się wyjątkowo. Jeżeli udało nam się sprawić, że poczuli Państwo ciepło tego miejsca, to dla nas największa nagroda. Pozdrawiamy bardzo serdecznie.


5

Bardzo dziękujemy za gościnę. Przepiękny Dom z duszą, wspaniała Gospodyni, cisza, spokój, sielanka, zapach (i smak) ciepłej szarlotki, domowy chleb... Czuliśmy się jak u siebie. Miejsce do, którego chce się wracać.

Host: Kaśka i Dagmar
2022-11-17

Pięknie dziękujemy za tak ciepłą opinię. Jeżeli goście czują się u nas jak u siebie, to dla nas najlepsza nagroda. Zapachy, smaki mają przywoływać te najwspanialsze wspomnienia. Zapraszamy ponownie 😁 Kasia i Dagmar


5

Piękne miejsce i przemiła Gospodyni, która ma wyjątkowy dar do smacznych deserów! Okolica idealna na długie wędrówki po lasach i wzdłuż morza, rozmowy ważne i mniej ważne. Niemal namacalnie czuć, że w Osiekach czas płynie o wiele wolniej. Miejsce przyjazne dzieciom, zwierzakom oraz rowerom. Bardzo polecamy!

Host: Kaśka i Dagmar
2022-06-28

Dziękujemy bardzo! Jeżeli udało nam się sprawić, że poczuli Państwo, że czas u nas zwolnił, to dla nas najlepsza nagroda. Chwilo trwaj :) Zapraszamy ponownie. To była prawdziwa przyjemność Państwa gościć.


5

Super weekend nad morzem! Dom jest przepiękny i klimatyczny a miejscowość spokojna i cicha :-) Gospodarze bardzo życzliwi! Duże wrażenie zrobił na nas pakiet powitalny w lodówce - miejscowe produkty, wszystko bardzo smaczne i świeże! Zostaliśmy również poczęstowani wypiekami Pani Domu i normalnie niebo w gębie :-) Polecam pieszą trasę nad morze - mega przyjemna podróż przez las na mało uczęszczaną plażę. Można naprawdę odpocząć i się zrelaksować.

Host: Kaśka i Dagmar
2022-06-23

Pięknie dziękujemy za tak miłe słowa. Zapraszamy na dłuższy pobyt, kiedy będą mogli Państwo odkrywać wszystkie atrakcje tych pięknych terenów i naszego domu. :) Pozdrawiamy serdecznie Kasia i Dagmar


5

Gościnność Katarzyny i Dagmara jest wręcz powalająca, a równocześnie nienarzucająca się. Domowy chleb, pyszne ciasta, miłe rozmowy i przydatne wskazówki. Dzięki gospodarzom załapaliśmy się też zupełnie niespodziewanie na akcję sadzenia lasu. Spędziliśmy cudowny tydzień z naszym głośnym i ciekawym wszystkiego trzylatkiem, który teraz pyta wciąż, kiedy pojedziemy do Osiek do tej miłej pani. To chyba najlepsza rekomendacja tego miejsca.

Host: Kaśka i Dagmar
2022-05-27

Bardzo dziękujemy! To była prawdziwa przyjemność Państwa gościć. Dziękujemy za pomoc i zaangażowanie. Zapraszamy ponownie :)


5

Ciepłe i spokojne miejsce z rodzinną atmosferą :) U Pani Kasi niczego nie brakuje, a wręcz magicznie się materializuje w kuchni, na przykład tak jak ciepła i PRZEPYSZNA drożdżowka (TOP drożdżowek w życiu, nie kłamiemy !). W Osieku spędziliśmy z przyjaciółmi, również czteronożnymi, bardzo miły weekend. Dom klimatyczny, przytulny, w pełni wyposażony. Lokalizacja bajeczna - las rzut beretem i potem prosto na piękne, puste plaże. Dziękujemy za wypoczynek totalny, mamy nadzieję wrócić do Państwa :)

Host: Kaśka i Dagmar
2022-05-27

Dziękujemy bardzo i zapraszamy ponownie :)


5

Spędziliśmy w osiekach 4 cudowne dni. Pani Kasia super umilila nam czas słodkościami a kot przecudowny i przyjacielski był frajda dla dzieciakow. Cudowny ciepły dom. Cudowni gospodarze :)

Host: Kaśka i Dagmar
2022-01-12

Dziękujemy bardzo za tak miłe słowa. To miód na nasze serca. Puszkin już tęskni za dziewczynkami. Zapraszamy ponownie. :)


5

Wspaniali Gospodarze tworzą to magiczne miejsce, w którym zatrzymuje się czas. Ciepła, domowa atmosfera pomaga zregenerować się nawet najbardziej zatroskanym głowom. Słodkie niespodzianki i cudowne sierściuchy to dodatkowe atuty tego urokliwego zakątka. Dziękujemy i będziemy wracać ❤.

Host: Kaśka i Dagmar
2021-12-13

Pięknie dziękujemy. Cudownie było Was gościć. Zapraszamy i obiecujemy rozpieszczać najlepiej jaki potrafimy. :) Kasia i Dagmar


5

Piękne miejsce, ciepłe powitanie, cudowna gościnność. Jesteśmy zachwyceni. Będziemy wracać. Dziękujemy.

Host: Kaśka i Dagmar
2021-10-12

Pięknie dziękujemy za tak miłe słowa. To dla nas najwspanialsza nagroda i radość. Zapraszamy serdecznie :)


5

Do Osiek przyjechaliśmy już drugi raz i znów się nie zawiedliśmy. Cisza i spokój, spacery po wydmach i wokół jezior oraz pyszne desery od pani Kasi. Wypoczynek na 100%. Jeszcze tu wrócimy.

Host: Kaśka i Dagmar
2021-10-12

Dziękujemy bardzo! To była prawdziwa przyjemność Państwa gościć. Zapraszamy serdecznie :)


5

What a beautiful home and lovely hosts! Tremendous care is given to both the accommodations and guests. We had an amazing time and highly recommend staying here.

Host: Kaśka i Dagmar
2021-09-13

Thank you do much! It was wonderful to host you. We hope to see you again in the future!


5

Rewelacja , napewno będziemy wracać!!! Desery robione przez Panią Kasię mistrzowskie . Bardzo ładny pokój , dobrze wyposażona kuchnia. W okolicy dużo restauracji z bardzo dobrym jedzeniem , no i plaża bez tłumów i parawanów.

Host: Kaśka i Dagmar
2021-08-23

Pięknie dziękujemy! Cudownie było Was gościć :) Do zobaczenia