Lipa pod groniem - opinie

5

W zasadzie wszystko praktycznie zostało już o tym miejscu napisane. Potwierdzam wcześniejsze opinie: spokojne, ładnie zagospodarowane miejsce, dobrze wyposażony domek, kotek Bajka towarzyszący nam podczas całego pobytu, alpaki. Jednak miejsce tworzą ludzie i tutaj zdecydowanie widać, że pani Maja lubi kontakt z ludźmi i stara się umilić pobyt spełniając różnego rodzaju zachcianki kulinarne :-) Praktycznie większość czasu spędziliśmy na przytulnym tarasie, czytając książki, grając w gry (zarówno książki, jak i gry są na wyposażeniu domku) wsłuchując się w ciszę. Dziękujemy za gościnę i pozdrawiamy gospodarzy. Polecamy :-)

Gospodarz: Maja i Mateusz
2023-07-26

Taka opinia jest dla nas czymś co dodaje nam inspiracji, motywacji do dalszych działań i ekscytacji na spotkanie niesamowitych ludzi, którzy nas odwiedzają 😊🫶


5

Polecamy z całego serca! Gospodarze cudowni, piękna, spokojna okolica, którą można się delektować, wisząc w hamaku, z miejscem na grilla lub ognisko, do tego sauna i balia, a na niepogodę na półce czekają planszówki i książki. Każdego ranka czekał przy drzwiach kot i nie opuszczał nas ani na moment podczas spacerów :) Już myślimy nad powrotem! ❤️

Gospodarz: Maja i Mateusz
2023-07-26

Będziemy pamiętać wspaniałą parę na rowerach i wyczekiwac kolejnych odwiedzin! Dziękujemy i do zobaczenia 🫶


5

Cudowne miejsce! Zwłaszcza na wypoczynek z malutkim bąbelkiem! W domku jest absolutnie wszystko - piękna, ergonomiczna przestrzeń. Na pewno wrócimy!

Gospodarz: Maja i Mateusz
2023-04-20

Dziękujmy 🫶 do zobaczenia mamy nadzieję 😊 uściski dla małego Słodziaka!


5

Fantastyczne miejsce, w którym można wypocząć na 100%. Domek przytulny i bardzo dobrze wyposażony, nic nie brakowało i nie było nudy. Cisza i spokój :) blisko do szlaków czy sklepów. Gospodarze na prawdę niezwykli, mega pomocni i dostępni o każdej porze w razie problemów (jeżeli takowe się pojawią ale stawiam, że nie:)) Powitało nas pyszne ciasto do kawki. Duży piękny teren, którym można zachwycić się od pierwszego wejrzenia. Cóż więcej można powiedzieć.. super super! Na pewno wrócimy

Gospodarz: Maja i Mateusz
2023-02-28

Zapraszamy znów, trzeba również przyznać, że mamy niezwykle szczęście do Gości. Dziękujemy! 😍


5

Wszystko już było napisane widzę, więc tylko dorzucam swoje pięć gwiazdek. W pełni zasłużone :) Jak będziemy mieli możliwość, na pewno wrócimy.

Gospodarz: Maja i Mateusz
2023-02-24

Panie Szymonie dziękujmy! Zapraszamy w przyszłości Waszą rodzinkę aby poznać nasze Alpaki 🙂🙂


5

Super miejsce! Domek funkcjonalny, każdy detal bardzo dopasowany, wyposażenie dosłownie wszystko! Tuż po wejściu do domu czujesz się jak w domu. Chcemy wrócić. Plus duży za gry i książki

Gospodarz: Maja i Mateusz
2023-01-31

Dziękujemy Pani Agnieszko, cieszy nas bardzo, że czujecie u nas domową atmosferę. To dla nas cenne! Mamy nadzieję, że odwiedzicie nas na dłużej☺️ pozdrawiamy ciepło!


5

Rewelacyjne miejsce! Okolica przepiękna, bardzo spokojna. Ogródek bardzo zadbany, zrobiony z pomysłem. Domki przytulne, wyposażone we wszystkie potrzebne sprzęty, urządzone tak, że człowiek czuje się jak u siebie w domu. Sauna i balia to wisienka na torcie, zapewnia 110% relaks. Zdjęcia absolutnie nie oddają jak pięknie wygląda to miejsce. Właściciele są w domu obok, zawsze pod ręką gdyby goście czegoś potrzebowali, ale absolutnie nie narzucający się w żaden sposób, dzięki czemu człowiek czuje się bardzo swobodnie. Na pewno wrócę jeszcze w to miejsce.

Gospodarz: Maja i Mateusz
2022-09-28

Ależ miło! Jesteśmy bardzo wdzięczni za tę opinię i zmotywowani aby uczynić to miejsce jeszcze piękniejsza dla naszych Gości;) do zobaczenia znow!


5

Serdecznie polecam! Idealne miejsce na wypoczynek z małymi dziećmi. Wszystko, co możecie przeczytać w opisie miejsca oraz wcześniejszych opiniach zgadza się w 100%!

Gospodarz: Maja i Mateusz
2022-08-18

Pani Agnieszko, Jestem wdzięczna za te słowa, dziękuję!


5

Jeśli szukasz klimatycznego i cichego zakątka to właśnie jest to miejsce :) Wspaniałe miejsce do obcowania z naturą (wieczorem na działkę Właścicieli przychodzą sarny, u sąsiadów po lewej są konie, u sąsiadów po prawej stronie-kozy). Wieczorami na tarasie można posłuchać cykad lub zwyczajnie poleżeć na trawie i popatrzeć na gwiazdy :) Super miejsce wypadowe do wycieczek pieszych czy rowerowych a sam domek wyposażony ponad miarę (duża lodówka, zmywarka, kuchenka do pieczenia, pralka). Czysto i schludnie:) Właścicielka-cudowna Pani Maja (zawsze pomocna) przywitała nas pachnącym, jeszcze ciepłym ciastem. Pani Maju dziękujemy :) Wrócimy do Was za rok. Podziękowania należą się również personelowi Rodzinnej Praktyki Lekarskiej NZOZ (ul.Skoczowska 137) a w szczególności Pani Bożenie oraz Panu Dr. Tadeuszowi Recman za szybką i bardzo fachową pomoc medyczną. Jeszcze raz dziękujemy i serdecznie pozdrawiamy :) Małgosia Szpiegowska

Gospodarz: Maja i Mateusz
2022-08-18

Pani Małgosiu, Dziękujemy! To wiele dla nas znaczy, że czujecie się u nas dobrze. Takiej opinii się nie spodziewałam - wzruszenie ogromne 💚


5

Świetne miejsce do odpoczynku. Boski widok z tarasu. W Kogucie było tak dobrze, że zastanawiałyśmy się czy w ogóle wychodzić w góry, czy po prostu posiedzieć i cieszyć się tym wszystkim :) Serdecznie polecam!

Gospodarz: Maja i Mateusz
2022-06-30

Pani Anito ogromnie dziękujemy, daje nam to wielką radość🤩🤩


5

Cudowne miejsce! Po prostu cudowne. Wszystko jest tam świetne, nawet kot pukający łapką w szybę, żeby zwrócić na siebie uwagę :)

Gospodarz: Maja i Mateusz
2021-11-17

Ogromnie nam miło Pani Agnieszko, dziękujemy za tak miłe słowa ♥️


5

Wspaniałe miejsce, wspaniali gospodarze. Cicho i spokojnie, z naturą za oknem, ciastem na powitanie i wszelkimi udogodnieniami w domku. Połączenie, które idealnie sprawdziło się na pierwszy wyjazd z dwulatkiem. Jedno jest pewne - wrócimy :)

Gospodarz: Maja i Mateusz
2021-08-17

Dziękujemy, zapraszamy serdecznie 💜


5

Rodzice spędzili w domku 10 dni razem z przyjaciółmi i byli zachwyceni. Domek pięknie wykończony, super wyposażony z dbałością o każdy szczegół i spełniający wszystkie potrzeby. Gospodarze przemili, po powrocie z górskich wędrówek kilka razy czekały na rodziców domowe wypieki lub jaja. Lokalizacja idealna do wypadów z góry.


5

Piękne miejsce, z dala od kurortowego zgiełku, choć blisko od miasta (w zasięgu pieszego spaceru). Ładne wnętrza domków i przepiękna „Kurna chata”, gdzie można przygotować posiłki na grillu. Bliska odległość od szlaków turystycznych. Idealne miejsce na odpoczynek.


5

Mili i gościnni gospodarze, piękna okolica, ładny i funkcjonalny domek, czego chcieć więcej :) Gorąco polecam.


5

Lipa pod Groniem to cudowne miejsce na odpoczynek od miejskiego zgiełku. Domki są pieknie urządzone, łóżka super wygodne, do dyspozycji gości jest też altana z grilem oraz palenisko na ognisko. Dodatkowo mini plac zabaw jeśli ktoś przyjeżdza z dziećmi. Okolica domku jest bardzo cicha i zielona. Z tarasu jest piękny widok na polanę, stawy, w oddali widać pasmo gór. Prosto z domku można wejść na szczyt Równicy albo jeśli ktoś woli wjechać na niego rowerem. Na wyposażeniu domku jest wszystko co potrzebne, a jeśli czegos nie ma to gospodarze na pewno to zorganizuja. Dla nas specjalnie donieśli biurko i wygodne krzesło bo syn mial lekcje online. Miejsce zyskuje dodatkowego uroku właśnie dzięki właścicielom, którzy w czasie naszego tygodniowego pobytu rozpieszczali nas domowymi smakołykami: pachnącym chlebem, świeżymi jajkami od ich kur, pysznymi ciastami, a na pożegnanie jeszcze słoikiem miodu.


5

Cudownie klimatyczne miejsce! Idealne, aby z kubkiem herbaty usiąść i patrzeć na górskie widoki i po prostu odpocząć od zgiełku miasta. Przemili i gościnni właściciele. Nic dodać, nic ująć. Na pewno kiedyś tam wrócimy!:)


5

Miejsce NIESAMOWITE - właściciele pomyśleli o wszystkim, czego moglibyśmy potrzebować podczas krótkiego (a nawet dłuższego) wyjazdu - ujmująco przywitali nas domowym chlebem własnej roboty, byli obok, gdybyśmy czegokolwiek potrzebowali, ale bez natarczywej obecności - niczym Dobre Duchy naszego pobytu :) Bezcenny klimat to także sarny biegające za oknem, wiewórki brykające na drzewach i ptasie koncerty - pijąc kawę na tarasie można obcować z leśną naturą. Polecamy i na pewno będziemy wracać!

Gospodarz: Maja i Mateusz
2021-03-09

Ależ miło, dziękujemy! Do zobaczenia 😊


5

Wszystko świetnie! Spokój, mili gospodarze, dbałość o gości (domowe wypieki bardzo smaczne!), domek w wysokim standardzie, idealny dla 1 lub 2 par! Zdecydowanie polecamy :-)


5

Zacząć trzeba od pochwalenia gospodarzy. Mili, uczynni, domowe wypieki pierwsza klasa. Cicho okolica, bardzo blisko zaczyna się szlak do górskich wędrówek. Domek przytulny, ale wystarczająco duży żeby rodzina z dwójką dużych dzieci nie wchodziła na siebie. Bardzo szybki internet, więc mogliśmy spokojnie pracować i się uczyć.