Tłokowo Mikułowo - Domek w stajence - review

5

Zawsze szukamy oazy spokoju, miejsca gdzie będzie można odetchnąć pełną parą i nabrać sił na dalsze dni, pozachwycać się prostymi rzeczami, zwolnić. I tak było tutaj w Tłokowie Mikułowie. Fantastyczne miejsce, super położone z doskonałym zapleczem, którego uzupełnieniem są prace autorskie jednego z Gospodarzy. Gospodarze bardzo mile nas powitali, w razie potrzeby pomocni i otwarci. Dwa w jednym natura i sztuka.

Host: Rafał i Marta
2022-09-13

Bardzo dziękujemy za tak pozytywny komentarz , no i oczywiście zapraszamy serdecznie ponownie ! :)


5

5 gwiazdek to zdecydowanie za mało! Wspaniałe odludzie, absolutny zew natury, totalny reset. Coś pięknego! Domek w stajence jest otoczony niesamowitymi widokami. Można zatracić się w dzikiej naturze na wiele godzin - bezkresne pola, łąki i lasy i praktycznie żadnych ludzi dookoła, prywatny staw z malutką plażą, klangor żurawi o poranku. Spacerowy raj dla psów! Sam Domek jest ciekawie urządzony i bardzo dobrze wyposażony. Niczego nie brakuje. Aż żal wyjeżdżać. Wrócimy tu na pewno! Dziękujemy i pozdrawiamy! :)

Host: Rafał i Marta
2022-09-06

Dziękujemy pięknie za tak miłą opinię i cieszymy się bardzo że nasze miejsce tak się spodobało :) No i oczywiście zapraszamy serdecznie ponownie ! Pozdrawiamy również ! Marta i Rafał M.


5

Cudowne miejsce zlokalizowane w przepięknej okolicy. Spędziliśmy tam w dwójkę razem z psiakiem cztery dni po których aż żal było wracać. Budzenie się codziennie do klekotu bocianów albo rechotania żab to miód dla uszu. Lokal wyposażony we wszystko czego dusza może zapragnąć i wykończony bardzo gustowny w rustykalnym stylu. Polecamy z całego serca, zwłaszcza dla posiadaczy czworonogów.


4

Bardzo podobał się nam pobyt na weekend w gospodarstwie. Warunki do wyłączenia się z miejskiego gwaru idealne. Gospodarze dyskretni. Domek miał wszystko co niezbędne aby być niezależnym. Na powitanie czekało na nas wino- co jest pięknym gestem. Trzeba jedynie być świadomym, ze jest to wieś, a apartament przerobiony jest z obory, w związku z tym to wiąże się z pewnymi wiejskimi urokami.

Host: Rafał i Marta
2022-08-09

Dziękujemy za opinię i miłe słowa , tylko te "wiejskie uroki" z którymi trzeba się liczyć brzmią jak jakieś zastrzeżenie , nieco tajemniczo i lekko niepokojąco... :) Czy coś jednak Państwu przeszkadzało w trakcie Państwa pobytu o czym nie wiemy ? Dla nas to zawsze cenny feed back , i staramy się kiedy tylko to możliwe ulepszać to co tylko ulepszyć się da :) Pozdrawiamy serdecznie !


5

Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie :) Miejsce jest naprawdę rewelacyjne i myślę, że każdy znajdzie tutaj coś dla Ciebie. Niezależnie czy chce się totalnie zresetować czy jednak woli bardziej aktywnie spędzać czas. Bardzo polecam :)

Host: Rafał i Marta
2022-07-12

Bardzo dziękujemy za miła opinię i zapraszamy serdecznie ponownie ! :)


5

Dziękujemy za krótki ale bardzo miły pobyt. Apartament w stajence bardzo przytulny. Widać dbałość o każdy detal. Wszechobecne świeże kwiaty cieszą oko. Przestrzeń wkoło gospodarstwa uspokaja. Nie ma potrzeby się nigdzie ruszać. Natura natura natura, wszystko z nią w zgodzie. To jest największy atut tego miejsca. Bardzo mili i pomocni gospodarze. Dziękujemy, wrócimy na pewno.

Host: Rafał i Marta
2022-06-14

Bardzo dziękujemy za miła opinie , no i zapraszamy serdecznie przy kolejnej okazji ! :)


5

Bardzo miły pobyt. Miejsce wyjątkowe, z duszą, gdzie na pewno można odpocząć od zgiełku codziennej pracy i dużego miasta. Ciekawie urządzone, kuchnia dobrze wyposażona. Serdecznie polecamy!

Host: Rafał i Marta
2022-06-14

Dziękujemy za miła opinię ! :) Przepraszamy że tak późno odpowiadamy , ale jakoś nie ogarniamy na bieżąco opinii na Slowhopie bo dopiero teraz otrzymujemy mailową informację że one w ogóle są :) Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy ponownie !


5

Wspaniałe miejsce! Idealne do wypoczynku i ucieczki od zgiełku miasta, świetny jako baza wypadowa do przejażdżek rowerowych i spacerów (rowery dostępne na miejscu). Apartament zadbany, kuchnia bardzo dobrze wyposażona, a do tego przesympatyczny gospodarz. Szczerze polecam każdemu!

Host: Rafał i Marta
2021-10-19

Serdeczne dzięki za miły komentarz i za pobyt , no i za pozostawiony nieskazitelny porządek ;) Bardzo to doceniamy , i zapraszamy serdecznie przy następnej okazji ! :)


5

Świetne miejsce by odpocząć. Apartament jest zadbany i ma wszystko czego potrzeba. W upały klimatyzacja, w chłody kominek. W pełni wyposażona kuchnia. A usytuowanie z dala od miasta pozwala złapać kontakt z naturą i odsapnąć od zgiełku. Polecam! :)

Host: Rafał i Marta
2021-10-19

Bardzo dziękujemy za miły komentarz i zapraszamy serdecznie ponownie ! :)


5

Luksusowa argoturystyka której nic nie brakuje. Bardzo komfortowa dla 4 dorosłych osób. Domek posiada wszystkie nowoczesne wygody (w tym klimatyzację która była genialna w 30 stopniowe upały) a jednocześnie nie zatraca klimatu wsi i bliskości z naturą. Przyjemnością było błogie nic nierobienie na tarasie, słuchanie odgłosów natury i obserwowanie sąsiada bociana. Sama lokalizacja świetna - wśród malowniczych warmińskich pól i stawów, ale rzut beretem od Jezioran, 15 minut do Biedronki i Rossmana. Polecamy zabrać ze sobą do domu większy zapas warzyw z PGR Tłokowo a także zaopatrzyć się w chleby i sery na Ekotargu w Jezioranach. Mam nadzieję że wrócimy :)

Host: Rafał i Marta
2021-07-21

Dziękujemy za tak miły i rzeczowy komentarz ! ;) No i zapraszamy ponownie , of course :)


5

Piękne miejsce - gospodarz w przestrzeni apartamentu stworzył obrazy - z przedmiotów, kwiatów, mebli, oświetlenia - dopełnione widokami okolicznego krajobrazu. Cisza - zmącona tylko trzaskami z kominka. Gorąco polecam.

Host: Rafał i Marta
2021-01-04

Bardzo dziękuję za tak miłą opinie , cieszę się iż się Państwu podobało i mam nadzieje jeszcze Państwa gościć w przyszłości ! Pozdrawiam bardzo serdecznie ,Rafał M.


5

At first I didnt want to write a review, because a would like to keep this beautiful place a secret to ourselves. We had a great time in Tłokowo. The house is beautifully renovated with lots of artistic details. We felt very welcome by the host who came to pick us up in the dark when we got lost.. The environment with hills, lakes and forests is beautiful and a walking trail runs along the farm. We look forward to come back in spring!

Host: Rafał i Marta
2021-01-04

Thank You Arietta ! :) I see Your review only now... It was a pleasure to meet You , and I hope to see You again in "Tłokowo Mikułowo" :)


5

Cudowne, miejsce. Spędziliśmy z rodziną weekend w gospodarstwie w Tłokowie i odkryliśmy Polskę jakiej nie znaliśmy. Piękne, otwarte przestrzenie z łąkami, pagórkami i jeziorami. Cisza, spokój i zwierzęta dookoła - jelenie, sarny, lisy, ptaki. Dom nowoczesny i przytulny. Z niesamowitym widokiem na łąki i las. Bardzo polecam miejsce na wypad, który wycisza umysł i daje kopa energii po pobycie w naturze.

Host: Rafał i Marta
2020-10-26

Bardzo dziękuję za tak miłą opinię i cieszę się iż się Państwu podobało :) No i zapraszamy serdecznie na dłuższy pobyt i wycieczki rowerowe po naszej pięknej okolicy!


Characters left 5000